FB pixel TP pixel
Jak vybrat nejlepší streamovací službu? Přinášíme velké srovnání pro Česko 2024 © Amazon / Lucasfilm / Netflix / HBO

Jak vybrat nejlepší streamovací službu? Přinášíme velké srovnání pro Česko 2024

Je rok 2024 a v Česku už se zabydlely streamovací služby jako Netflix, (HBO) Max či Voyo. Kterou z nich vybrat? Které jsou ty nejlepší a nejpopulárnější streamovací platformy v ČR? Nabízíme velký přehled všech streamingových platforem u nás.

Wiki
  1. Nejlepší tento měsíc: HBO Max se mění na Max
  2. Co je streamovací služba?
  3. Jaké jsou streamovací platformy?
  4. Jak vybrat streamovací službu?
  5. Jaký obsah a pro koho jsou?
  6. České titulky nebo český dabing?
  7. Jak kvalitní obraz nebo zvuk?
  8. Kolik profilů, stahování, zařízení potřebujete?
  9. Kolik stojí streamovací služby
  10. Recenze, zkušenosti - která je nejlepší?
  11. Netflix - nejlepší standard
  12. HBO Max - nejlepší seriály
  13. Disney+ - nejlepší pro děti a mladší
  14. SkyShowtime - nejlepší pro starší či rodiče
  15. Amazon Prime Video - nejlepší cena
  16. Apple TV+ - nejlepší technická kvalita
  17. Voyo - nejlepší, když objevujete streaming
  18. prima+ - nejlepší pro televizního diváka
  19. iVysílání - nejlepší česká nabídka
  20. Canal+ - nejlepší pro sportovní fandy
  21. Streamovací služby přes operátora
  22. Menší streamovací služby
  23. Streamovací služby s nákupem
  24. Streamovací služby zdarma
  25. Filmy zdarma na YouTube

Nejlepší tento měsíc: HBO Max se mění na Max

Jak vybrat nejlepší streamovací službu? Přinášíme velké srovnání pro Česko 2024 © HBO

Od 21. května 2024 nás čeká zásadní změna, která se týká streamovací platformy HBO Max. Změní nejen své jméno - nyní se bude jmenovat už jen Max - ale také technické fungování, které doufáme už trvale odstraní některé technické a kvalitativní problémy z minulosti. Nejlepší novinkou je ovšem výrazné rozšíření obsahu - zůstává nejen archiv kabelovky HBO či filmového studia Warner, ale přichází také díky novým vlastníkům obsah jako jsou reality show, zábavné pořady a další pořady z televizí jako je Discovery Channel, Food Channel nebo TLC. Třešničkou na dortu je možnost sledovat i sportovní přenosy známé ze stanice Eurosport. Blížící se Olympiáda v Paříži bude součástí nabídky služby Max. S novým jménem však přichází i změna ceny, stávajících 199 Kč za HBO Max se zvyšuje na 219 Kč ve standardním tarifu, který ale neumožní 4K video či více než 2 zařízení najednou. To umožní až Premium balíček za 299 Kč, sportovní přenosy z Eurosportu vyjma OH 2024 se odemknou až za dalších 79 Kč měsíčně.

Co je streamovací služba?

Díky streamovacím službám si můžete prostřednictvím internetu pouštět celé filmy, seriály a další pořady. Na rozdíl od televizního vysílání, kde se vše řídí pevným televizním programem s daným časem, u streamování rozhodujete vy a pouštíte si filmy či seriály kdy vy chcete. Odtud také zkratka či název, které se pro streamování používá - video na vyžádání (video on demand - VOD). V katalogu těchto služeb se obvykle nachází stovky či tisíce pořadů, takže vám zábava může vystačit na dlouhou dobu.

K přehrávání (streamování) vám vždy stačí jen prohlížeč v počítači s internetovým připojením, většina služeb ale nabízí i aplikace pro mobilní telefony, které umožní nejen okamžité sledování v případě připojení k internetu, ale také stažení do telefonu a sledování třeba v letadle či v místě bez signálů. Největší pohodlí umožní sledování na klasické velké televizi a to v maximální kvalitě obrazu a zvuku, která se rovná či překonává kvalitu například z kina. Tato chytrá televize v tomto případě také vyžaduje internetové připojení.

Jaké jsou streamovací platformy?

V Česku působí více než 30 samostatných služeb s různou nabídkou a možnostmi. Nejpopulárnější a nejznámější jsou streamovací platformy za předplatné, jako je třeba Netflix, Voyo, prima+, HBO Max, Disney+, SkyShowtime či Amazon Prime Video, kde platíte měsíčně za přístup k několika tisícům filmů, seriálů a dalších pořadů. Předplácíte si na měsíc či na rok a po uplynutí této doby můžete bez starostí odejít jinam.

Některé streamovací platformy (Apple, Google, Rakuten) nabízejí také nákup či půjčení filmů, podobají se tedy klasickým video či DVD půjčovnám a prodejnám. Když si zde film zakoupíte, už vám patří víceméně na vždy, kdežto u streamovacích platforem za předplatné máte přístup jen dočasný. Výhodou těchto platforem je, že například nové filmy z kin jsou většinou dostupné nejdříve tam, nevýhodou je, že cena za nákup takového filmu je větší než měsíční předplatné.

Posledním typem streamovacích služeb jsou ty, které jsou zcela zdarma (iVysílání, Stream), často bývají ovšem složené z menšího počtu starších filmů a seriálů a při jejich sledování musíte počítat vždy s reklamou. Na YouTube potom najdete mnoho filmů zcela zdarma na kanálech jako Filmy česky, Filmy v češtině, KoukeYte a dalších.

Jak vybrat streamovací službu?

Vybrat si tu správnou streamovací službu není jednoduché, níže nabízíme několik parametrů, podle kterých se můžete sami rozhodnout, co je pro vás důležité. Nezapomeňte, že streamovací platformy můžete klidně střídat a každý měsíc mít jinou. Žádná ze služeb od vás nechce při měsíčních platbách delší závazek a nejsou zde žádné extra poplatky za zrušení. Můžete tak přeskakovat, jak se vám líbí.

Jaký obsah a pro koho jsou?

Nejdůležitějším měřítkem při výběru streamovací služby bývá často, jaký obsah nabízí. Na první pohled se zdají stejné, tedy většina z nich nabízí filmy, seriály, dokumenty či pořady pro děti, ale rozhodují detaily. Nejzajímavější jsou exkluzivní originály, které natáčejí streamovací platformy a jsou dostupné většinou pouze u nich. Streamovací platformy ale často nakupují či rovnou vlastní kinofilmy, které se objevují u nich několik měsíců po premiéře. U starších filmů či seriálů se často překrývají, pořady také často cestují z platformy na platformu, u těchto titulů nikdy nemáte záruku, že na platformě budou vždy. Rozhodující také může být, jak moc se tato knihovna mění a kolik novinek měsíčně přibývá, u někoho může rozhodovat kolik titulů celkem nabízí. Některé platformy mohou mít také speciální věci jako sportovní či jiné živé přenosy.

Služba Titulů Originálů Novinek Extra
Netflix 8200+ 4000+ 150+ pokročilé hry
(HBO) Max 2200 700+ 100+ OH 2024, Eurosport
Disney+ 2000 300+ 30-40
SkyShowtime 800 100+ 10-15
Prime Video 1100+ 500+ 50-70
Apple TV+ 200+ 200+ 10 MLS fotbal
Voyo 1700 100 50-70 Nova vysílání, archiv, sport
prima+ 1200+ 50 50-70 Prima vysílání, archiv
iVysílání 1000+ 800+ 10 + 20 ČT vysílání, archiv, dětské hry
Canal+ 800+ 10 30 Sportovní přenosy

České titulky nebo český dabing?

Všechny hlavní streamovací služby už dnes mají své rozhraní v češtině. Pokud je pro vás důležitý český dabing, jsou služby, které ho mají prakticky u všech přejatých pořadů (HBO Max, Voyo, Prima+), pak jsou služby, kde bývá tak napůl (Disney+, SkyShowtime) a na konci jsou služby, které si ho šetří jen pro největší hity (Netflix, Amazon Prime Video, Apple TV+). Dnes už bývá pro novinky pravidlem, že když není dabing, jsou zde alespoň české titulky, ale například hodně starších či méně známých pořadů na Netflixu či Prime Video má jen titulky anglické. Pro někoho může být také rozhodující, kolik platforma nabízí českých filmů.

Služba Český dabing České titulky České pořady
Netflix málo nad polovina 200+
(HBO) Max nad polovina většina 200+
Disney+ polovina většina žádné
SkyShowtime většina téměř vše minimum
Prime Video málo polovina minimum
Apple TV+ nikde většina žádné
Voyo téměř vše málo 900+
Prima+ téměř vše málo 500+
iVysílání téměř vše většina 1000+
Canal+ nad polovina málo minimum

Jak kvalitní obraz nebo zvuk?

Pokud jste fimový fajnšmekr, který vyžaduje maximální kvalitu obrazu a zvuku pro maximální zážitek doma na své televizi či projektoru, i to může rozhodnout. U obrazu rozhoduje velmi zjednodušeně jeho rozlišení: SD (standarní) - dříve většina TV nebo DVD, HD či Full HD - dnes většina TV nebo Blu-ray či průměrné kino, nejvyšší kvalitou je 4K (Ultra HD), kterou disponují nejlepší kina či UHD Blu-ray, televize v ní vysílá minimálně. Obraz lze také nakopnout barevným vylepšením standardu HDR (či jeho nej verze Dolby Vision). Zvukově si lze opět standardně vystačit se 2.0 stereo zvukem (2 kanály, jako znáte z TV), za lepší průměr se považuje zvuk v 5.1 (5 kanálů, 1 na basy), nejvyšší kvalitu opět dobře známou třeba z kina nebo Blu-ray je potom Dolby Atmos. I tady platí, že u vybraných služeb si musíte za lepší kvalitu připlatit.

Služba Obraz Zvuk Extra cena
Netflix Full HD většina, hity 4K 5.1 většina, hity Atmos 199 Kč (HD), 259 Kč (Full HD), 319 Kč (4K)
(HBO) Max Full HD většina, hity 4K 2.0 většina, hity 5.1 219 Kč (Full HD), 299 Kč (4K)
Disney+ Full HD většina, hity 4K 5.1 většina, hity Atmos
SkyShowtime Full HD vše 2.0, 5.1 výjimečně
Prime Video Full HD většina, hity 4K 5.1 většina, hity Atmos
Apple TV+ 4K většina, HDR 5.1 většina, hity Atmos
Voyo HD většina, nové Full HD 2.0 většina
Prima+ HD většina, nové Full HD 2.0 většina 0 Kč (SD), 99 Kč (HD), 149 Kč (Full HD)
iVysílání HD většina, nové Full HD 2.0 většina
Canal+ HD většina, nové Full HD 2.0 většina

Kolik profilů, stahování, zařízení potřebujete?

Zdánlivě nenápadná položka, ale pokud máte rodinu s více členy a hodně zařízeními, musíte zvážit i toto, protože za některé funkce chce platforma připlatit. Většina služeb podporuje uživatelské profily, které umožní, že si vytváří každý člen vlastní historii sledování a přidává si oblíbené pořady pro sebe. Rodiče také mohou malým dětem nastavit dětský profil, kde uvidí jen pořady se správnou přístupností a na ostatní profily dát zámek s heslem. Většina platforem také umožňuje stahování do offline režimu, tedy i když nejste připojeni k internetu, můžete si na svůj mobilní telefon či tablet dopředu stáhnout určitě množství pořadů. Opačným případem může být paralelní sledování, kdy každý člen rodiny se v jeden čas dívá na něco jiného a služba může omezit tento počet různých členů, profilů a zařízení. Novinkou je také omezení sdílení účtů mimo vaší domácnost, kdy služba požaduje extra poplatek v případě, že byste se dlouhodobě připojovali z jiného místa než doma. Pro kamarády a rodiče z jiného města, kterým jste dali svoje heslo, už Netflix a brzy i další služby chtějí poplatek navíc. Pro všechny nadnárodní služby platí, že musí být dostupné se stejným obsahem po celé Evropské Unii když cestujete. Mimo EU vám budou fungovat jen některé a to většinou s jiným obsahem.

Služba Profilů Dětský zámek Offline Zařízení Sdílení
Netflix 5 ano 100 1 (199 Kč)
2 (259 Kč)
4 (319 Kč)
+79 Kč/účet
(HBO) Max 7 ano 10 (299 Kč)
30 (299 Kč)
plán
Disney+ 7 ano neomezeně 4 plán
SkyShowtime 5 ano 0 (159 Kč)
30 (219 Kč)
2
Prime Video 6 ano 25 3
Apple TV+ 5 ano neomezeně 6
Voyo 5 ano vybrané 2
Prima+ 5 ne - 2
iVysílání - ne - -
Canal+ 5 ne 2

Kolik stojí streamovací služby

Na kolik vás vyjdou streamovací služby u nás? Kdybyste si chtěli trvale předplácet všechny hlavní streamovací platformy v ČR, budete si muset připravit nemalý obnos peněz. U nás ani v zahraničí neexistuje legální služba, kde byste mohli mít za jednu cenu přístup ke všem aktuálním filmům nebo seriálům, ale můžete se vždy každý měsíc rozhodnout, komu své peníze pošlete. A další měsíc, bez závazků, přejít na jinou službu. Zlevnit služby lze několika způsoby. Vybrané streamovací platformy měly při svém startu zaváděcí slevy (30-50 % ze standardní ceny), ale pokud jste nabídku minuli, už se k ní nedostanete. Ušetřit teoreticky lze také platbou na rok dopředu, která vám srazí průměrnou měsíční cenu o 10 až 20 %, ale předpokládá to, že službu budete využívat celý rok. Zkušební období zdarma většina služeb nyní pro Česko zrušila.

Služba 1 měsíc 1 rok zkušební doba platba
Netflix 199 Kč (Basic)
259 Kč (Standard)
319 Kč (Premium)
2388 Kč (Basic)
3108 Kč (Standard)
3828 Kč (Premium)
ne karta, kupón, PayPal, operátor
(HBO) Max 219 Kč (Standard)
299 Kč (Premium)
+ 70 Kč (Sport)
? ne karta, operátor, PayPal
Disney+ 239 Kč 2 390 Kč ne karta
SkyShowtime 159 Kč (Standard)
219 Kč (Standard+)
1259 Kč (Standard)
1759 Kč (Standard+)
ne karta, PayPal
Prime Video 79 Kč ne 30 dní karta
Apple TV+ 199 Kč (Apple TV+)
399 Kč (Apple One)
ne 7 dní
3 měsíce (zařízení)
karta, kupón, operátor
Voyo 159 Kč ne 7 dní karta, kupón, operátor
Prima 0 Kč (Free)
99 Kč (Light)
149 Kč (Premium)
ne ne karta, kupón, PayPal
iVysílání 0 Kč (poplatky) - - -
Canal+ 239 Kč
289 Kč (AppleTV+)
2 390 Kč
2890 Kč (AppleTV+)
ne karta, PayPal, operátor

Recenze, zkušenosti - která je nejlepší?

Hodnocení streamovacích služeb může být velmi subjektivní záležitost, přesto lze podle parametrů zjistit, co uživatelé považují za nejlepší či naopak nejhorší streamovací služby. Recenze z obchodů AppStore (Apple) či PlayStore (Google) jsou většinou plné technických otázek a problémů, proto je nutné věnovat pozornost i dalším věcem, jako je obsah, výbava či podpora dalších zařízení. Test streamovacích platforem si navíc může každý udělat sám, když si zařídí první měsíc či dokonce zvolí zkušební období zdarma. Nejlepší hodnocení je 5, nejhorší 1.

Služba Google Apple Plusy Mínusy
Netflix 3,5 3,8 Široký výběr Česká podpora
HBO Max 2,7 4,1 Česká podpora Technická kvalita
Disney+ 4,2 4,7 Pro děti ideální Méně novinek
SkyShowtime 4,1 4,6 Česká podpora Technická kvalita
Prime Video 4,2 4,5 Levná cena Česká podpora
Apple TV+ 2,3 - Technická kvalita Málo obsahu
Voyo 4,7 4,7 Česká tvorba Žádné velkofilmy
Prima+ 3,1 3 Česká tvorba Reklamy
iVysílání 4,7 4,7 Česká tvorba Žádné velkofilmy
Canal+ 2,9 2,4 Sportovní práva Kvalita filmů

Netflix - nejlepší standard

Jak vybrat nejlepší streamovací službu? Přinášíme velké srovnání pro Česko 2024 © Netflix

Nejznámější a nejpopulárnější streamovací platforma, která ukazuje cestu ostatním, se i přes všechny možné kritiky stále drží široko před ostatními. Nabízí kromě perfektní technologické podpory také nejširší nabídku obsahu s více než 8.000 filmy a seriály. Už skoro třetinu z nich tvoří Netflix originals, původní seriály, které už zdomácněly (Stranger Things, Zaklínač, Hra na oliheň) a nebo původní Netflix filmy, které jsou spíše spotřební od akčních výplachovek (Vyproštění) přes romantické krimi komedie (Vražda na jachtě) až po několik ambiciózních pokusů typu Zabiják. Netflix začal nakupovat nejen novější české filmy hned z kina, ale také seriály od konkurenčního HBO (Sex ve městě) nebo České televize (První republika) a vše doplňuje vybranými filmy od hollywoodských studií (Pán prstenů, Spider-Man). Své si zde najdou i milovníci dokumentů, reality-show (Láska je slepá) či dětských pořadů. V prohlížeči či na telefonu si také můžete zahrát na Netflixu několik pokročilejších her.

  • Cena: Basic 199 Kč (1 zařízení, HD kvalita), Standard 259 Kč (2 zařízení, Full HD kvalita, 1 extra člen), Premium 319 Kč (4 zařízení, 4K kvalita, 2 extra členy), platba kartou, dárkovými poukazy, PayPal nebo přes operátora (Vodafone), +79 Kč za každého extra člena, se kterým sdílíte heslo a je mimo vaší domácnost
  • Čeština: Jen cca polovina titulů má české titulky, jen pár set titulů má český dabing. Pokud máte český profil, přepněte si na anglický a uvidíte několik tisíc pořadů bez české podpory.
  • Kvalita: Full HD a zvuk 5.1 u přejatých filmů, většina původních filmů a seriálů od Netflixu ve 4K (s Dolby Vision a Dolby Atmos). Kvalita se snižuje na HD či Full HD s levnějším předplatným.
  • Kde sledovat: web (Windows, MacOS, Chrome OS, Linux), mobilní telefony a tablety (iOS, Android, Windows, Amazon Fire), chytré televizie (LG, Samsung, Sony, Panasonic, Android TV), chytré krabičky (Apple TV, Chromecast, Amazon Fire TV, Roku TV), herní konzole (PlayStation, Xbox), vybrané set-top-boxy operátorů (Vodafone).
  • Jiné: max 5 profilů, dětský profil, rodičovský zámek, max 4 sledování najednou a max 100 pořadů v offline stahování (omezení zařízení podle tarifů)
Plusy
+ Nejširší nabídka všeho druhu
+ Hodně novinek
+ Podpora sledování kdekoliv
Mínusy
- Málo českého dabingu, jen částečně titulky
- Příplatky za více členů či zařízení
- Kolísavá kvalita obsahu

HBO Max - nejlepší seriály

Jak vybrat nejlepší streamovací službu? Přinášíme velké srovnání pro Česko 2024 © HBO

Původně čistě kabelová televize HBO spustila svojí streamovací knihovnu pod názvem HBO GO už před 13 lety, od té doby prošla mnoha změnami. V roce 2022 se změnil název na HBO Max a od 21. května 2024 se opět mění, tentokrát jen na Max. Každá změna o něco rozšiřuje nejen technické možnosti, ale i obsah. Najdete zde tedy nejen nejslavnější HBO seriály jako Hra o trůny respektive Rod draka, Černobyl nebo Temný případ, ale díky propojení s mateřskou společnosti Warner také populární seriály (Přátelé či Teorie velkého třesku) a slavné filmové značky jako Harry Potter, Pán prstenů či Duna. Samostatnou kapitolou jsou potom komiksové filmy a seriály značky DC (Batman respektive Temný rytíř, Superman, Wonder Woman) a po uvedení HBO Max se rozšířil obsah také o dětské legendy z kanálu Cartoon Network (Looney Tunes, Bugs Bunny). Nejnovější rozšíření po spojení do skupiny Warner Bros Discovery a zastřešení pod značku Max přináší také reality-show, dokumenty, zábavní show a dokonce i sportovní přenosy známé z Eurosportu.

  • Cena: 219 Kč (tarif Standard) či 299 (tarif Premium) a balíček Sport (+ 70 Kč). Standardní tarif k dispozici jako bonus, když si předplácíte HBO skrz operátory (Vodafone, O2, T-Mobile)
  • Čeština: naprostá většina pořadů má minimálně české titulky, více než polovina pořadů má český dabing.
  • Kvalita: Full HD (tarif Standard) a nebo 4K (tarif Premium). 4K variantu s Dolby Atmos zvukem a vylepšením Dolby Vision má ale jen několik desítek pořadů.
  • Kde sledovat: web (Windows, Mac OS, ChromeOS), mobilní aplikace (Android, iOS), chytré krabičky (Apple TV, Chromecast), chytré televize (Samsung, LG, Android TV), herní konzole (PlayStation, Xbox).
  • Jiné: až 7 profilů, dětský profil, rodičovský zámek, max 2 zařízení zároveň a max 30 offline stahování (tarif Standard) nebo max 4 zařízení zároveň a max 100 offline stahování (tarif Premium)
Plusy
+ Zaručená kvalita seriálů
+ Velké filmové novinky
+ Lepší ceny když máte HBO
Mínusy
- Kolísavá kvalita obrazu a zvuku
- Občasné technické problémy
- Příplatky ze lepší kvalitu

Disney+ - nejlepší pro děti a mladší

Jak vybrat nejlepší streamovací službu? Přinášíme velké srovnání pro Česko 2024 © Marvel

I když je Disney+ populární značka pro děti, nabízí i mnoho dalšího obsahu včetně speciální sekce pro náročné a dospělé diváky. Základem knihovny, která čítá podobně jako v dalších zemích téměř 2000 filmů a seriálů, jsou pořady značek Marvel (Avengers, Iron Man, Thor, Strážci Galaxie, Loki), Star Wars (všechny filmy i seriály jako Mandalorian či Andor), Pixar (ToyStory, Auta) a samozřejmě kompletní kolekce Disney Animation (Ledové království, Odvážná Vaiana, Lví král). Pro náročnější jsou to dokumenty od National Geographic a nakonec sekce Star (která kopíruje nabídku čistě amerického Hulu), kde najdete filmové série jako Vetřelec či Smrtonosná past, reality show (Kardashians, Vítejte ve Wrexhamu) nebo klasické seriály jako Chirurgové a Simpsonovi. Nové Disney filmy z kin (Přání) jsou zde obvykle 3-4 měsíce po premiéře.

  • Cena: 239 Kč měsíčně nebo 2390 Kč ročně (199 Kč/měsíc), žádná zkušební doba, platba kartou nebo kupóny, není v nabídce operátorů
  • Čeština: Všechny pořady mají české titulky, zhruba polovina pořadů má český dabing, u pořadů pro děti většinou český dabing.
  • Kvalita: Stovky pořadů ve 4K kvalitě, HDR podpora včetně Dolby Vision, zvuk 5.1. či Dolby Atmos, vybrané hity mají IMAX formát.
  • Kde sledovat: web, mobilní aplikace (iOS, Android, Fire), chytré televize (Android, LG, Panasonic, Samsung), chytré krabičky (Fire TV, Apple TV, Chromecast), herní konzole (PlayStation, Xbox), podpora AirPlay
  • Jiné: stahování offline do 10 různých zařízení, 7 profilů s možností nastavit dětský profil a rodičovský zámek, max 4 zařízení zároveň
Plusy
+ Skvělá kvalita obrazu i zvuku za jednu cenu
+ Nejlepší možností kde sledovat,
+ Kompletní Disney knihovna
Mínusy
- Vyšší cena
- Menší množství exkluzivních nových pořadů
- Minimum neamerických titulů

SkyShowtime - nejlepší pro starší či rodiče

Jak vybrat nejlepší streamovací službu? Přinášíme velké srovnání pro Česko 2024 © Universal

Zatímco v USA či části Evropy si uživatelé musí předplácet dvě samostatné služby od dvou konkurenčních studií - Paramount+ (Paramount) a Peacock (Universal), u nás je máme v jedné službě a za jednu cenu. V katalogu zhruba 800 titulů najdete prakticky všechny nejznámější kinohity těchto dvou studií (Oppenheimer, Mission Impossible, Jurský park, Star Trek, Top Gun), novinky z kin sem po české premiéře doráží zhruba do půl roku. Spojená je také nabídka jejich televizí, které vyrobily seriály jako Kancl, Dr. House nebo Námořní vyšetřovací služba. Exkluzivně produkují svoje původní seriály jako Yellowstone či Tulsa King, přejali také část evropských pořadů od HBO (Bez vědomí). Pro děti nabízí fenomény typu SpongeBob nebo Tlapková patrola.

  • Cena: Standard plus tarif bez reklamy: 219 Kč měsíčně nebo 1759 Kč ročně (146 Kč), Standard tarif s reklamou - 159 Kč měsíčně nebo 1259 Kč ročně (104 Kč), žádná zkušební doba, platba kartou
  • Čeština: Prakticky všechny pořady mají alespoň české titulky, více než polovina český dabing.
  • Kvalita: Video maximálně Full HD, zvuk v naprosté většině 2.0, výjimečně 5.1.
  • Kde sledovat:web (Windows, MacOS), mobilní aplikace (iOS, Android), chytré televizory, chytré krabičky (Apple TV), Chromecast, podpora AirPlay, žádné herní konzole
  • Jiné: stahování offline max 30 pořadů (jen tarif Standard plus), s možností nastavit dětský profil a rodičovský zámek, funguje pouze v EU, max 2 zařízení zároveň
Plusy
+ Solidní katalog plný známých filmů
+ Česká podpora
+ Levnější předplatné s reklamou
Mínusy
- Slabá technická kvalita obrazu i zvuku
- Méně zajímavých novinek
- Nepodpora herních konzolí

Amazon Prime Video - nejlepší cena

Jak vybrat nejlepší streamovací službu? Přinášíme velké srovnání pro Česko 2024 © Amazon

Streamovací služba Prime Video internetového tržiště Amazon u nás funguje na doméně primevideo.com jako samostatná služba a na rozdíl od USA či většiny zemí západní Evropy není propojena s programem Amazon Prime pro rychlé doručení a další bonusy. Ani si přes ni nemůžete půjčovat či kupovat filmy jako třeba v USA. Nabídka je tedy dost osekaná a čítá jen něco přes 1100 titulů, často tvořené přejímanými staršími filmy a seriály od jiných značek či studií. Podobně jako konkurence i Amazon natáčí pro Prime Video původní seriály (Fallout, Jack Reacher, Banda, Pán prstenů: Prsteny moci), show (Grand Tour, Clarksonova farma) či pořizuje exkluzivně filmy jako Saltburn či využívá archiv již dříve získaného studia MGM (James Bond filmy).

  • Cena: Stále platí zaváděcí cena 79 Kč/měsíc, zkušební doba 30 dní zdarma (je nutné vložit kartu)
  • Čeština: Pouze polovina pořadů má české titulky a jen zhruba desetina titulů má český dabing. Zbytek je pouze v angličtině či s anglickými titulky.
  • Kvalita: Více než polovina obsahu je ve 4K včetně přejatých pořadů a nabízí 5.1. zvuk, hodně titulů má vylepšení HDR či Dolby Vision
  • Kde sledovat: Web (Windows, MacOS), mobilní aplikace (iOS, Android), chytré televize, chytré krabičky (Apple TV, Amazon Fire), Chromecast, podpora AIrPlay, herní konzole Playstation a Xbox
  • Jiné: stahování offline do mobilních aplikací či desktop aplikací (Windows, MacOS) pro max 25 pořadů, 6 profilů s možností nastavit dětský profil či rodičovský zámek, max 3 zařízení zároveň
Plusy
+ Stále bezkonkurenční cena
+ Zkušební doba
+ Technická kvalita
Mínusy
- Málo pořadů s českou podporou
- Menší katalog než v zahraničí
- Výjimečně velké hity

Apple TV+ - nejlepší technická kvalita

Jak vybrat nejlepší streamovací službu? Přinášíme velké srovnání pro Česko 2024 © Apple

Streamovací službu má Apple otevřenou nejen pro majitele svých telefonů, tabletů či počítačů, ale i pro majitele ostatních platforem či chytrých televizí. Je však důležité znát některé rozdíly. Apple TV se jmenuje nejen chytrá krabička pro přehrávání prodávaná samostatně, ale i aplikace uvnitř mobilů či počítačů kde probíhá výběr, nákup či přehrávání pořadů. Apple také nedávno přesunul dříve samostatnou službu iTunes Movies do této aplikace, kde si lze už dlouhá léta nakoupit či jednorázově půjčovat filmy a míchá výsledky se vším dalším obsahem (můžete si do aplikace propojit i konkurenční aplikace jako SkyShowtime, HBO Max nebo Disney). Apple TV+ (s plus na konci) je potom označení samotné streamovací služby, kde najdete pouze Apple originály jako například Ted Lasso, The Morning Show, Vládcové nebes či exkluzivní filmy jako Napoleon nebo Zabijáci rozkvetlého měsíce. Počet pořadů je však zdaleka nejmenší a zatím je jen něco přes 200. Apple má také celosvětová vysílání práva na americkou ligu (klasického) fotbalu MLS a svůj obsah také nabízí zákazníkům konkurenční služby Canal+.

  • Cena: 199 Kč, 7 dní zkušební doba, první díly vybraných pořadů lze sledovat zdarma. 1990 Kč ročně. Při nákupu nového Apple zařízení (mobil, tablet, počítač) máte nárok na 3 měsíce Apple TV+ zdarma. Lze zkombinovat se službou Apple One obsahující hry (Arcade), úložiště (iCloud) a hudbu (Music) za jednu cenu 399 Kč / měsíčně.
  • Čeština: Většina pořadů má české titulky, žádný nemá český dabing.
  • Kvalita: Naprostá většina pořadů je ve 4K a 5.1 zvukem, často s podporou HDR či Dolby Vision a zvuk Dolby Atmos
  • Kde sledovat: Web, mobilní aplikace (iOS, Android), chytré televize (LG, Samsung, Sony), chytré krabičky (Apple TV, Roku, Amazon Fire), herní konzole (Playstation a Xbox), chytré brýle (Apple Vision Pro), podpora AirPlay
  • Jiné: Služba nemá klasické profily, ale předplatné lze sdílet až s 5 členy domácnosti, stahování offline neomezeně na počet, ale pouze v mobilních zařízeních
Plusy
+ Skvělá technická kvalita
+ Perfektní integrace do Apple ekosystému
+ Zajímavé cenové akce
Mínusy
- Málo titulů, hlavně v poměru k ceně
- Žádný český dabing
- Horší orientace, které filmy jsou za předplatné

Voyo - nejlepší, když objevujete streaming

Jak vybrat nejlepší streamovací službu? Přinášíme velké srovnání pro Česko 2024 © TV Nova / Voyo

Streamovací služba televize Nova patří mezi nejstarší na našem trhu, ale teprve poslední roky získává na masivní popularitě především díky investicím do původního i nakupovaného obsahu. Voyo se tak může pochlubit prestižními Voyo originals jako Případ Roubal, Král Šumavy, Iveta nebo Metoda Markovič: Hojer, zároveň také podporuje české novinky v kinech a má je tak díky tomu jako první zhruba 4 měsíce od premiéry u sebe online (Lítá v tom, Život pro samouky, Buď chlap!, Po čem muži touží 2). V archivu Voya poté najdete i seriály České televize (Dobré ráno, Brno!, České století) či starší seriály a filmy z evropské či nezávislé hollywodské produkce, velké studiové filmy zde ale chybí. Vedle filmů a seriálů na Voyo najdete také archivy všech původních pořadů (soutěže, reality show jako Survivor) ze všech stanic skupiny Nova, vybrané epizody seriálů Ulice zde mají naopak dřívější premiéru než v TV. Samozřejmostí je živé vysílání všech stanic (Nova, Nova Cinema, Nova Fun, Nova Action, Nova Lady, a to včetně Nova Sport 1 a 2, které nabízí přenosy i záznamy z NHL, NBA a další sportovních lig, specialitou jsou bojové sporty MMA.

  • Cena: 159 Kč měsíčně, zkušební doba 7 dní zdarma - je vyžadována karta a nejsou zde k dispozici živé sportovní přenosy a tituly Voyo orignals. Možné kupóny na dobití. Je součástí balíčků u operátorů O2 TV, Vodafone TV a T-Mobile TV.
  • Čeština: naprostá většina pořadů s českým dabingem, bez původního znění, část pořadů s titulky a v původním znění
  • Kvalita: Full HD u vybraných původních či novějších titulů, většina v HD či SD. Zvuk většinou 2.0
  • Kde sledovat: web (Windows, Apple, Linux), mobilní aplikace (iOS, Android), chytré televize (Sony, Samsung, Philips, Panasonic, LG), chytré krabičky (Chromecast). Žádné herní konzole.
  • Jiné: Max 5 profilů, až 3 mohou být dětské, max 5 zařízení, 2 současně, rodičovský zámek. Je možné používat v rámci EU. Vybrané tituly lze stáhnout offline
Plusy
+ Nižší cena a mnoho obsahu, přes operátory často jako bonus
+ Mnoho českých pořadů včetně původních seriálů
+ Sportovní přenosy
Mínusy
- Průměrná technická kvalita obrazu a zvuku
- Málo pořadů v původním znění s titulky
- Chybějící hollywoodské velkofilmy

prima+ - nejlepší pro televizního diváka

Jak vybrat nejlepší streamovací službu? Přinášíme velké srovnání pro Česko 2024 © FTV Prima

Také televizní stanice Prima má svoji streamovací službu. Původně se jmenovala Prima Play či Prima Videopůjčovna a byla jen lepším archivem televizního vysílání, nyní už funguje jako samostatná služba, které vedle živého vysílání nabízí také extra pořady za předplatné. Zajímavostí je, že základní tarif je zdarma a nabízí cca 150 starších titulů (žádné studiové hollywoodské filmy), v druhém tarifu už je kompletní nabídka, ale s reklamou, a nakonec ve třetím tarifu už je více než 1000 filmů a seriálů, vše bez reklam. Také Prima točí prima+ originals (Sedm schodů k moci, Na vlnách Jadranu, Banáni), tahákem jsou ale hity z televize jako Polda, ZOO, Vytoč mého agenta. Odtud také Prima čerpá svoje zábavné pořady jako Partička.. Jen výjimečně se Prima podílí na kino hitech, které si poté jako první stahuje k sobě (Prezidentka, Srdce na dlani). Přejímá také pořady České televize jako Sanitka nebo Dabing Street.

  • Cena: Tarif Free zdarma s reklamou (živé vysílání, cca 150 filmů, SD kvalita) nebo Light za 99 Kč za měsíc s reklamou (komplet obsah, HD kvalita) nebo Premium za 149 Kč (komplet obsah, Full HD kvalita). Platba kartou, kupony nebo PayPal.
  • Čeština: Většina pořadů s českým dabingem bez původního znění, některé pořady s českými titulky a v původním znění
  • Kvalita: Vybrané novější tituly ve Full HD, většina v HD včetně TV vysílání, starší filmy a pořady v SD. Zvuk 2.0
  • Kde sledovat: web (Windows, MacOS), mobilní zařízení (Android, iOS), chytré televize (Samsung, LG, Android TV), chytré krabičky (Apple TV, Chromecast), podpora AirPlay. Žádné herní konzole..
  • Jiné: 5 uživatelských profilů, max 5 registrovaných zařízení
Plusy
+ Široká nabídka zábavných pořadů
+ Živé vysílání Primy včetně archivu
+ Nízká cena výměnou za reklamu
Mínusy
- Menší nabídka novinek a exkluzivních originálů
- Nižší technická kvalita obrazu a zvuku
- Žádné offline stahování

iVysílání - nejlepší česká nabídka

Jak vybrat nejlepší streamovací službu? Přinášíme velké srovnání pro Česko 2024 © Česká televize

Streamovací služba České televize nabízí archiv více než tisícovky především svých pořadů ze své již více než 70leté historie. Základem jsou nestárnoucí klasiky jako Arabela, Chalupáři, Pan Tau, porevoluční objevy jako Četnické humoresky, novější původní seriály jako Dabing Street či MOST! a žhavé novinky jako Smysl pro tumor. České či zahraničí filmy najdete v archivu také, ale často se objevují jen na pár dní po vysílání a pak opět mizí. iVysílání také nabízí bohatých archiv všech zpravodajských, společenských či vzdělávacích pořadů a samozřejmě svůj vlastní prostor mají také děti včetně nejslavnějších Večerníčků. iVysílání také nabízí živé vysílání všech svých 6 stanic (ČT1, ČT2, ČT24, ČT4 Sport, Déčko, Art), ale sportovní utkání zde v záznamu najdete minimálně. Exkluzivně pro iVysílání, tedy například něco, co jen přes “červené tlačítko” (Hbbtv) obsahující archiv pořadů i bez speciální aplikace) nenajdete, jsou původní webseriály jako Adikts.

  • Cena: zdarma (ale sledování České televize obecně je bráno jako povinnost platit koncesionářské poplatky)
  • Čeština: naprostá pořadů je přímo česká, zahraniční pořady vždy s českým dabingem
  • Kvalita: Full HD a 5.1. (nové věci), žádné 4K či Dolby Atmos, převážná věcí v HD a stereo, starší věci, archivní věci SD, 4:3, mono a černobíle
  • Kde sledovat: web (Windows, MacOS), mobilní aplikace (iOS, Android), chytré televize (LG, Samsung, Android TV), chyté krabičky (Apple TV) a televize s podporou Hbbtv. Samostatné aplikace jednotlivých stanic nabízejí poté i mediální zpravodajství.
  • Jiné: žádné profily, přihlašování či stahování offline
Plusy
+ Cena zdarma (nezapomínejte na koncesionářské poplatky)
+ široký výběr českých pořadů napříč historií
Mínusy
- Omezená nabídka na Česko
- Menší podpora sledování jinde

Canal+ - nejlepší pro sportovní fandy

Jak vybrat nejlepší streamovací službu? Přinášíme velké srovnání pro Česko 2024 © Canal+

Speciální kombinaci pro vybrané diváky nabízí streamovací služba Canal+. Navazuje na stejnojmenné televizní kanály Canal+ Sport a Canal+ Action, které jsou zaměřené na akční filmy a seriály a nebo na sportovní kanály vysílající tenisové turnaje WTA či Premier League. Díky propojení s majitelem televizní a satelitní platformy Skylink je možné v aplikací kromě několika set menších a starších filmů a minima exkluzivních originálů (Django) sledovat také živé vysílání či archiv pořadů z kanálů rodiny FilmBox (Stars, Extra, Family, Premium), která nabízí prakticky totožný obsah z menší streamovací videotéky FilmBox+. Canal+ se také spojil s další platformou Apple TV+ a nabízí většinou jejích pořadů v dražším balíčku.

  • Cena: 239 Kč (Canal+) nebo 289 Kč (Canal + s Apple TV+), roční předplatné 2390 Kč resp. 2890 Kč, 12 měsíců za cenu 10. Platba kartou nebo PayPal. Zákazníci Skylink mají videotéku Canal+ v ceně od 499 Kč (balíček Kombi+) či 549 Kč (balíček Kombi+ s Apple TV+).
  • Čeština: většinou český dabing, pro pořady Apple TV+ pouze české titulky, minimum českých filmů
  • Kvalita: Max Full HD a 5.1, a to včetně pořadů od Apple TV+
  • Kde sledovat: web (Windows, MacOS), mobilní aplikace (iOS, Android), vybrané chytré televize
  • Jiné: Rodičovský zámek, max 5 zařízení, souběžné sledování na 2 zařízeních
Plusy
+ Sportovní práva
+ Výhodnější cena, pokud už máte Skylink
+ Propojení s Apple TV+
Mínusy
- Slabší obsahová nabídka
- Méně zařízení kde sledovat

Streamovací služby přes operátora

Prakticky každý člověk má mobilní telefon či skoro každá domácnost má připojení k internetu od někoho z českých operátorů, tím pádem se nabízí si pořídit od něj také televizní nabídku. Ta zahrnuje většinou nejznámější české televize, které jinak můžete mít i zdarma přes anténu, jako bonus nabízí potom placené české či zahraniční televize. A dvojitým bonusem je možnost vrátit se k těmto pořadům díky funkci zpětné zhlédnutí až do 30 dnů od jejich vysílání. Tento archiv vytváří vlastně streamovací službu sám o sobě, ti největší operátoři potom mají i vlastní streamovací půjčovnu tvořenou dalšími tituly. A jako bonus můžete dostat také přístup navíc do některých zde zmíněných služeb v rámci předplatného své televizní služby, ovšem musíte si připlatit nad základní nabídku.

Operátor Základ Půjčovna Balíčky
Vodafone TV 320 Kč 1500+ titulů v ceně 540 Kč s HBO Max
540 Kč s Voyo
940 Kč s Voyo a HBO Max
T-Mobile TV
(Magenta TV)
399 Kč 1000+ titulů v ceně Voyo start v základu
499 Kč s Voyo a Canal+
598 Kč s HBO Max
899 Kč s Voyo a Canal+
O2 TV 399 Kč 1000+ titulů extra
(půjčení 39-79 Kč)
549 Kč s Filmbox, Nickelodeon, NatGeo
899 Kč s Voyo, HBO Max, Filmbox, Nickelodeon, NatGeo
Kuki TV 220 Kč 500 titulů extra
(půjčení 49-79 Kč)
470 Kč s HBO a HBO Max
Sledování TV 229 Kč - 849 Kč s HBO a HBO Max
Telly TV 250 Kč - 500 Kč s HBO a HBO Max
Lepší TV 139 Kč - 358 Kč s HBO a HBO Max
Skylink TV 239 Kč - Canal+ v základu
289 Kč za Canal+ s Apple TV+
499 Kč za Canal+ a HBO Max
599 Kč za Canal+ s Apple TV+ a HBO Max
Starnet TV 119 Kč - 318 Kč s HBO a HBO Max
NejTV 279 Kč - 519 Kč s HBO a HBO Max

Menší streamovací služby

Na našem trhu najdete také další streamovací služby z místního prostředí. Jsou zaměřené především na náročnějšího diváka, který vyhledává například festivalové, nezávislé či dokumentární filmy. Tyto platformy obvykle nemají také exkluzivní původní obsah a často jediným způsobem, jak je přehrávat, je v prohlížeči.

  • KVIFF - původně Aerovod. Propojené hodně s aktivitami Karlovarského filmového festivalu, sítěmi kin Aero a se zaměřením na náročnějšího diváka. Předplatné stojí 160 Kč měsíčně nebo 1700 Kč, ale většinu z cca 800 filmů si můžete také jednorázově půjčit za 80 Kč. Služba má aplikaci pro vybrané chytré televize.
  • DAFilms - projekt DocAlliance je dostupný nejen pro české diváky a zaměřuje se na náročnější filmy z celého světa a speciálně potom na dokumenty či krátké filmy od začínajících či zkušených filmařů. Předplatné do knihovny několika tisíc titulů stojí 145 Kč, jednorázově půjčení většiny filmů potom 80 Kč.
  • Edisonline - projekt propojený s aktivitami společnosti Film Europe, která vykupuje práva pro vybrané festivalové filmy z celé Evropy a nabízí je zde či na placených televizních kanálech Film Europe. Předplatné do jejich katalogu stojí 155 Kč nebo 1860 Kč za rok.
  • České kino - stále fungující aktivita zaměřené na vytvoření kompletního archivu českých filmů z celé historie. Několik stovek filmů jsou většinou známé z jiných platforem, k dispozici je několik speciálních kousků. Předplatné stojí 129 Kč na měsíc.
  • Starmax - menší půjčovna zásobující dost často svojí knihovnou přímo operátory jako T-Mobile TV má v nabídce několik stovek titulů za předplatné 99 Kč a také vybrané hollywoodské novinky za jednorázové půjčení.
  • FilmBox - nabízí za 99 Kč přístup do knihovny čítající cca 1000 titulů většinou starších a béčkových filmů. Je v nabídce některých operátorů a bude se nyní postupně slučovat s Canal+ a Skylink TV.

Streamovací služby s nákupem

Standardem je dnes mít streamingovou platformu, která funguje stylem předplatného s přístupem do knihovny plné pořadů. Stále však fungují i internetové obchody, kde si můžete filmy známé z kin či domácí zábavy půjčit či přímo nakoupit. Jsou to v naprosté většině místa, kde se filmy z kin objevují jako první po premiéře z kin (2-3 měsíce) a to v nejlepší možné zvukové či obrazové kvalitě a s českou podporou. Ceny za jednorázové půjčení na 48 hodin potom pro novinky bývají v rozmezí 79-99 Kč (starší jsou levnější), filmy si také můžete nakoupit trvale v rozmezí 329-399 Kč, obchody však často dělají výrazné slevové akce. Pokud se nepřestěhujete do jiné země mimo EU či nedojde k nějaké další mimořádné události, filmy vám vždy zůstanou v archivu.

  • iTunes Movies - služba od Apple s nabídkou více než 8000 filmů (dost z nich v nejlepší 4K kvalitě) byla nedávno integrovaná do Apple TV, kde se však mixuje s filmy za předplatné ve službě Apple TV+. Rozdíl je podstatný, kinofilmy budou vždy za extra cenu.
  • Google Movies - služba s nabídkou cca 4000 filmů byla původně součástí Google Play obchodu, ale i Google ji přesouvá jinam, konkrétně do své služby YouTube. Přehrávání tedy budou probíhat buď tam případně prostřednictvím aplikace Google Movies v prostředí Android.
  • Rakuten TV - nabízí půjčení či nákup několika tisíc filmů, ale také několik desítek neznámých filmů zdarma a živé sledování několika menších tématických kanálů.

Streamovací služby zdarma

Žádnou z velkých streamovacích služeb nejde legálně pořídit trvale zdarma. Některé nabízejí zkušební dobu, ale stejně požadují vložit při registraci vaši kartu, ze které nestrhnou nic, pokud včas zkušební dobu ukončíte. Slevy pro studenty, seniory a další speciální skupiny nikdo nenabízí. Zdarma streamovací služby existují, jedná se však o ty, které budou vždy nabízet jen méně známý či starší obsah. Jsou to například:

Filmy zdarma na YouTube

Mnoho starších filmů, českých i zahraničních, najdete také zdarma na také vybraných YouTube kanálech, které provozují přímo čeští distributoři či producenti.

  • Česká filmová klasika - dříve velmi bohatý archiv (i hodně starých a vzácných českých filmů) je aktuálně prakticky prázdný, čeká se na vyřešení právního sporu mezi provozovatelem kanálu a majitelem práv na české filmy, kterým je Národní filmový archiv.
  • Filmy česky - stovky menších zahraničních či vybraných českých filmů najdete na kanálu distribuční společnosti Magic Box
  • Filmy v češtině - starší a jen málo známé filmy ale vždy s českým dabingem nabízí kanál distribuční společnosti Blue Sky Film
  • KoukeyTe - kanál plných starších českých či méně známých zahraničních filmů provozuje distribuční společnosti Bontonfilm
  • Vapet - několik stovek laciných zahraničních filmů a to včetně starších klasik třeba s Terrence Hillem a Budem Spencerem a nebo hodně hongkongských akčních kung-fu filmů.
  • Vorel Film - kanál režiséra a producenta Tomáše Vorla nabízí prakticky celou jeho filmografii (Gympl, Cesta z města)

Zdroj: Autorský text

 750 zobrazení  
SkyShowtime
SkyShowtime
01.01.2023 | Wiki

Od 14. února je v Česku nová streamovací služba SkyShowtime, která je poslední velkou chybějící službou na našem trhu. Nahrazuje Paramount+ či Peacock známý z USA a bude novým domovem pro filmy, seriály či série jako Top Gun, Star Trek, Yellowstone či Mission: Impossible.

Voyo
Voyo
01.01.2023 | Wiki

Streamovací služba televize Nova patří mezi nejstarší platformy u nás. V posledních letech masivně investovala do svého rozvoje, ať už technického nebo obsahové. Aktuálně za předplatné 159 Kč měsíčně nabízí přístup do bohatého archivu filmů, seriálů (včetně původních), pořadů a dokonce i sportovních přenosů.

Amazon Prime Video
Amazon Prime Video
01.01.2023 | Wiki

Amazon Prime Video nebo také zkráceně Prime Video je streamovací služba společnosti Amazon. Za měsíční předplatné 79 Kč nabízí přístup k několika stovkám filmů a seriálů z nichž zhruba polovina je exkluzivně natočena právě pro Amazon jako třeba seriál Prsteny moci. Zhruba polovina filmů a seriálů obsahuje české titulky či dabing.

Disney Plus
Disney Plus
01.07.2022 | Wiki

Po dlouhých odkladech dorazila služba Disney+ Česka 14. 6. 2022. Přináší za jednu nové i staré filmy a seriály značek jako Marvel, Star Wars, Pixar, Disney a mnoha dalších. Na jaké pořady se můžete těšit, kolik služba stojí, kde je dostupná? Shrnujeme nejčastější otázky a odpovědi.