FB pixel TP pixel
Aerovod nově přichází s předplatným a kolekcí Woodyho Allena © TMDB

Aerovod nově přichází s předplatným a kolekcí Woodyho Allena

Původní česká online videopůjčovna Aerovod má nový design a také nové možnosti pro uživatele. Zatímco doteď jste si mohli filmy jen půjčovat či kupovat, nyní můžete většinu videotéky pořídit za předplatné. Novinkou je také Full HD kvalita. Z nového obsahu budou nadšení hlavně příznivci Woodyho Allena.

Streaming novinky

Aerovod patří ke stabilním členům české (a slovenské) nabídky filmů online, především díky své specifické nabídce. Aerovod provozuje distribuční společnost Aerofilms, která se zaměřuje na filmy pro filmové fajšmekry a provozuje síť uměleckých kin jako je pražské Aero, brněnská Scala nebo hradecký Central. Díky této nabídce, která posléze zamíří online, se může Aerovod opřít o stabilní publikum, které nějaké chystané souboje Netflix vs HBO vs Disney zcela minou.

Aerovod nově přichází s předplatným a kolekcí Woodyho Allena © TMDB

Dosud jste si mohli filmy na Aerovodu buď půjčovat (průměrně za 60 Kč) či kupovat (průměrně okolo 100 Kč). Novinkou je, že si budete moci pořídit předplatné za 150 Kč a mít tak přístup k větší části nabídky. Poznámka “větší části” nabídky je důležitá, protože jak obvykle diktuje filmový byznys, nové filmy se musí nejdříve jen půjčovat či prodávat a až po čase mohou jít do služeb za předplatné. Aerovod není výjimkou, takže například posledního oscarového vítěze, Zelenou knihu, si můžete zatím jen půjčit/koupit, teprve po čase se zařadí do nabídky za předplatné. Z 270 filmů, které aktuálně na Aerovodu mapujeme, jich je v módu za předplatné 250.

Dobrou zprávou je, že v paušální nabídce se nově objevuje několik starších filmů Woodyho Allena, jako je třeba Match Point, Sólokapr nebo Všichi říkají: Miluji tě. Novinkou je také technická kvalita filmů. Nyní by měla být většina titulů dostupná ve FullHD rozlišení. Standardně jsou filmy dostupné v původním znění s českými titulky, i zde nyní nastala malá změna. Zatímco dříve jste si stahovali filmy už s “vypálenými” titulky, nově si vedle klasického MP4 souboru stahujete extra také titulkový soubor SRT. Aerovod zatím nemá speciální aplikaci pro mobilní telefony, tablety či chytré televize, ale díky standardnímu videoformátu ho přehrajete v jakémkoliv přehrávači médií.

Streamingové služby

Jak vybrat nejlepší streamovací službu?

Je rok 2024 a v Česku už se zabydlely streamovací služby jako Netflix, Max či Voyo. Kterou z nich vybrat? Které jsou ty nejlepší a nejpopulárnější streamovací platformy v ČR? Nabízíme velký přehled všech streamingových platforem u nás.

 188 zobrazení   4 se líbí
Apple TV již nabízí finální náhledy české lokalizace prostředí Netflixu
Apple TV již nabízí finální náhledy české lokalizace prostředí Netflixu
04.10.2019 | Streaming novinky

Netflix kompletní lokalizaci v České republice už prakticky vůbec nezastírá. Nyní byly zveřejněny náhledy přeloženého uživatelského prostředí pro uživatele Apple TV. A vlastně jsme naprosto spokojení.

Netflix v češtině je na spadnutí, Apple i Windows lákají na lokální rozhraní
Netflix v češtině je na spadnutí, Apple i Windows lákají na lokální rozhraní
02.10.2019 13:00:00 | Streaming novinky

Internetové obchody Apple Store a Windows Store byly v posledních hodinách nově doplněny o popisky a obrázkové náhledy, které nabízejí k aplikaci Netflixu. A všechny jsou již lokalizované do češtiny!

HBO šokuje! Aplikace HBO GO konečně dovoluje stahování filmů a seriálů
HBO šokuje! Aplikace HBO GO konečně dovoluje stahování filmů a seriálů
26.09.2019 20:00:00 | Streaming novinky

Nečekané se stává skutkem a HBO se "jen" 3 roky po Netflixu odhodlalo k doplnění funkce stahování obsahu do aplikace HBO GO. Má to však pár háčků.

Netflix má český překlad uživatelského rozhraní připraven. Máme náhledy!
Netflix má český překlad uživatelského rozhraní připraven. Máme náhledy!
26.09.2019 13:00:00 | Streaming novinky

Není to tak dlouho, co jsme podle zákulisních informací předvídali, že Netflix do konce roku přinese českým uživatelům kompletní překlad uživatelského rozhraní a definitivně tak zakoření v českých domácnostech. A nyní máme první náhledy, včetně překladů seriálových stálic streamovací giganta.