FB pixel TP pixel
Herecký konkurz Avatara 2 byl jako obří cirkus. Herec popsal směšný zážitek © 20th Century Studios

Herecký konkurz Avatara 2 byl jako obří cirkus. Herec popsal směšný zážitek

Po více jak 10 letech vzal režisér James Cameron diváky opět na měsíc Pandora. Pokračování kasovního trháku Avatar s podtitulem The Way of Water je aktuálně třetím nejvýdělečnějším filmem všech dob.

21. 2. 2023 14:50 | Filmové novinky

Do své série si Cameron herce pečlivě vybírá a jinak tomu nebylo ani u druhého dílu. V něm si mohl zahrát i herec a komik Marc Maron. Ten v bizarním vyprávění vysvětluje, proč o roli v jedné z největších filmových sérií pod sluncem nestál.

Maron se v podcastu Joshe Horowitze Happy Sad Confused rozpovídal o tom, jak vypadal jeho konkurz na roli doktora Ian Garvina – mořského biologa, který pomáhal lovit Tulkuny, neboli pandorské velryby, které v sobě mají látku zpomalující lidské stárnutí. „Bylo to směšné. Proč bych sakra měl chtít takovou práci?“ řekl Maron v podcastu. „[…] Jdete do jeho kanceláře [Jamese Camerona, pozn. redaktora] a on říká: ‚Chci aby sis to přečetl…' Ani nevím, co to bylo, jestli doktor, vědec, co pil,“ vysvětluje Maron a dodává, že plány Camerona jsou podle něj příliš ambiciózní.

„Existuje takový předpoklad, že ‚natočíme čtyři filmy'. Kámo, ani si nevzpomínám na ten první…“ říká Maron a dodává, že během konkurzu musel mít zamknutý telefon, protože bylo zakázáno fotografovat si scénář. V momentě, kdy si zkoušel zahrát některé scény, byl prý natolik rozptýlený okolím, které popsal jako cirkus, že se na svou roli nedokázal soustředit. „Můj agent mi řekl, že pravděpodobně pojedu na čtyři roky na Nový Zéland, nebo na podobně směšnou dobu… Řekl jsem si, díky bohu, že jsem tu roli nakonec nevzal, protože nejsem rád mimo domov.“ Herec mimo jiné zpochybnil význam jeho cesty na Nový Zéland, neboť má dojem, že ve filmu se postava doktora Iana Garvina moc neukáže.

„Jel bych na rok na Nový Zéland jen proto, aby lidé říkali, jestli jsem v tom filmu vůbec byl… Jemaine [herec, jenž byl do role nakonec obsazen, pozn. redaktora] navíc žije na Novém Zélandu! Má tam rodinu. Takže jsem si řekl, že to tedy opravdu ne. Po mém rozhodnutí mi pak Cameron poslal krabici doutníků. To bylo milé. V mém věku nemám problém říct ne.“ Kdyby Maron roli doktora Iana Garvina ve druhém Avatarovi ztvárnil, zahrál by si tak v jednom z nejvýdělečnějších filmů všech dob. Od prosincové premiéry utržil Avatar: The Way of Water celosvětově více jak 2 miliardy dolarů a stal se tak třetím nejvýdělečnějším filmem v historii. Na prvním místě je stále Avatar z roku 2009.

Zdroj: Variety

Přidejte se do skupiny Disney+ Česko na Facebooku pro další novinky ze světa Disney.
Reklama  2 403 zobrazení   80 se líbí
Vojtěch Balák
Filmový a seriálový nadšenec, který se rád pohybuje v audiovizuálním světě a ještě raději o něm píše. Milovník hororů a sci-fi všeho druhu. Rád nahlédne i do komiksového světa, zvláště pak do toho plného živých mrtvých. Když zrovna nekouká na film, cestuje, fotí a dělá grafiku.
Jeden z největších komediálních hitů Netflixu přijde o stěžejní herce. Jdou za lepším
Jeden z největších komediálních hitů Netflixu přijde o stěžejní herce. Jdou za lepším
20.02.2023 19:10:00 | Filmové novinky

Fanoušci seriálu Sexuální výchova se musí připravovat na velké změny. Mnohými milovaná komedie, která si ohledně lidského chtíče nebere moc servítky, totiž chystá velkém změny v obsazení. Někteří herci už totiž získali příliš velkou slávu a hlavně lepší role.

Sci-fi Já, legenda 2 vrátí Willa Smithe. Konec prvního filmu bude překroucen
Sci-fi Já, legenda 2 vrátí Willa Smithe. Konec prvního filmu bude překroucen
20.02.2023 15:15:00 | Filmové novinky

Fanoušky úspěšného postapokalyptického dramatu Já, legenda z roku 2007 určitě potěšila zpráva, že vznikne pokračování a že se do hlavní role vrací Will Smith. Scenárista snímku Akiva Goldsman nyní naznačil, jakým směrem se druhý díl vydá, když prozradil inspirací fenoménem The Last of Us.

Z traileru nového seriálu o brutální vraždě mrazí. Tenhle případ otřásl celou Amerikou
Z traileru nového seriálu o brutální vraždě mrazí. Tenhle případ otřásl celou Amerikou
19.02.2023 14:15:00 | Filmové novinky

HBO chystá na konec dubna novou očekávanou minisérii, která se jistě zalíbí všem fanouškům adaptací skutečných kriminálních případů. Seriál s Elizabeth Olsen navíc adaptuje jeden z nejznámějších a nejhroznějších případů vraždy, který kdy Spojené státy americké zažily.

Nejlepší fantasy seriál Netflixu současnosti se vrací. Epický trailer slibuje velké finále
Nejlepší fantasy seriál Netflixu současnosti se vrací. Epický trailer slibuje velké finále
19.02.2023 12:10:00 | Filmové novinky

Už v polovině března se fanoušci knih takzvaného Grišaversa konečně dočkají slibovaného pokračování fantasy Světlo a stíny. Netflix v něm dále rozvine příběhovou pouť hrdinky Aliny Starkov, která bude znovu bojovat proti temnotě.