FB pixel TP pixel
Vetřelec i Blade Runner dostanou seriály. Co všechno víme? © 20th Century Fox

Vetřelec i Blade Runner dostanou seriály. Co všechno víme?

Úspěšný a léty prověřený režisér Ridley Scott se rozpovídal o připravovaných projektech. V rozhovoru pro BBC prozradil, že se chystají hrané seriály ze světa Blade Runnera a Vetřelce.

Filmové novinky

Seriálový Blade Runner je překvapením

Co se Blade Runnera týče, podle režisérových slov byl napsán již pilotní díl. Detaily projektu nejsou zatím známy, ale podle všeho by mělo jít o klasickou desetihodinovou sérii, tj. deset epizod s hodinovou stopáží. Svět představený poprvé ve stejnojmenném filmu z roku 1982 v hlavní roli s Harrisonem Fordem zažívá v posledních letech comeback, když na snímek z roku 1982 navázal před čtyřmi lety druhý díl Blade Runner 2049.Tento měsíc měl navíc premiéru animovaný seriál Blade Runner: Black Lotus. Ačkoli je komerčně pokračování Blade Runnera zklamáním a režisér Denis Villeneuve se netají tím, že mu film málem zničil kariéru, pro studio Warner Bros. se jedná o značku, která má stále zvuk. A druhý film pouze naznačil společenská témata nerovnosti, které může seriál klidně dále řešit a rozvíjet.

O Vetřelci se již delší dobu ví

Obdobný příběh se pojí i s druhým připravovaným seriálem, jenž rovněž vychází z kultovního díla Ridleyho Scotta. Seriálový Vetřelec, který je chystán pro stanici FX a streamovací službu Hulu, zatím scénář k pilotnímu dílu nemá, to se však v brzké době změní. Délka seriálu by měla být osm až deset hodin a showrunner seriálu Noah Hawley prozradil, že by byl rád, kdyby se děj odehrával na xenomorphové se tak konečně dostali z uzavřených prostor lodí a věznic. Konečně bychom totiž viděli, co se stane, když je nedokážeme na jednom místě udržet.

Vetřelec i Blade Runner dostanou seriály. Co všechno víme? © Warner Bros.

Herecké obsazení a bližší informace o tom, v jakém časovém období se budou seriály odehrávat, nejsou zatím známy. V nedohlednu je tak i datum premiéry. Ridley Scott je v tuto chvíli časově vytížený, neboť tento měsíc pouští do kin svůj druhý letošní biják Klan Gucci (už jste byli na famózním Poslední souboji, holoto?) a hned v lednu příštího roku začíná natáčet další velkofilm - na paškál si vezme samotného Napoleona.

 1 495 zobrazení   604 se líbí
Nejlepší akční série současnosti se vrací na Netflix s češtinou
Nejlepší akční série současnosti se vrací na Netflix s češtinou
24.11.2021 16:45:00 | Filmové novinky

Fanoušci akčních filmů mají na Netflixu více než slušnou nabídku. Po návratu agenta Jasona Bourna na streamingovou platformu se vrací i jiná věhlasná série, která aktuálně vládne akčním nebesům.

Jak se povedl nový Resident Evil? Restart série sklízí hlavně posměch
Jak se povedl nový Resident Evil? Restart série sklízí hlavně posměch
24.11.2021 13:00:00 | Filmové novinky

Od Poslední kapitoly filmové série Resident Evil s Millou Jovovich uběhlo pět let a fanoušci se konečně dočkali svého vysněného rebootu. Ten se ale podle prvních reakcí příliš nezdařil a jde spíš o chaotickou akční slátaninu než o důstojný restart série.

Podívejte se na 5 minut z Jurského světa 3. Lidé v nich loví T-Rexe
Podívejte se na 5 minut z Jurského světa 3. Lidé v nich loví T-Rexe
23.11.2021 18:30:00 | Filmové novinky

Režisér Colin Trevorrow se už asi vzpamatoval ze skandálního vyhazovu od devátých Star Wars a brzy nás vezme zpět do Jurského světa. A pět minut přímo z filmu vypadá fantasticky!

Netflixovský Sex ve městě se vrací s druhou řadou. Láká na stylový trailer
Netflixovský Sex ve městě se vrací s druhou řadou. Láká na stylový trailer
23.11.2021 15:50:00 | Filmové novinky

Loni v říjnu se na obrazovky Netflixu přiřítilo seriálové komediální melodrama Emily in Paris, které se stalo okamžitým hitem a svým půvabem a naivitou si podmanilo řadu diváků. Streamovací gigant neváhal a okamžitě si objednal druhou řadu, která dorazí již brzy.