FB pixel TP pixel
Netflix zrušil jednu z nejlepších novinek roku. Nespasily ji ani skvělé recenze © Netflix

Netflix zrušil jednu z nejlepších novinek roku. Nespasily ji ani skvělé recenze

Největší globální streamer bohužel pokračuje v trendu posledních měsíců, kdy nekompromisně ruší cokoliv, co se obratem nestalo velkým globálním hitem. Tentokrát si za to však možná mohl i sám, neboť chválenou krimi Bratři Sunovi postavil proti hned dvěma velkým titulům, které se staly na Netflixu fenoménem.

Filmové novinky

Netflix má na kontě další seriálovou oběť, která se přitom na platformě objevila teprve 4. ledna letošního roku a zdálo se, že má vše solidně rozjeté na druhou řadu. Parametry úspěchu však zřejmě byly u největšího streamera světa nastaveny poněkud jinde, než co akční krimi Bratři Sunovi dokázala doručit. Kde se stal problém?

Nevhodné nasazení a rychlý pád

Přesné důvody samozřejmě neznáme, protože je Netflix obvykle nezveřejňuje, mnohé ale naznačují čísla sledovanosti a samozřejmě výdrž pořadu po premiéře. Bratrům Sunovým se do jisté míry vymstilo, že startovali ve stejném termínu jako krimi hit Podruhé mě neoklameš, který vládl žebříčku sledovanosti seriálů 2 týdny a následně byl nahrazen hitovým true crimem Zlý americký sen, což z Bratrů Sunových udělalo jakýsi nenápadný klenot v pozadí dvou mnohem silnějších titulů.

Seriál Podruhé mě neoklameš startoval s 37 miliony zhlédnutí, zatímco Sunovi jen se 4 miliony. V druhém týdnu si skóre vylepšili a díky pozitivní šeptandě diváků vyskočili na 7 milionů. Podruhé mě neoklameš ale ve stejné době přepočítávalo dalších 24 milionů zhlédnutí. Zlomovým se tak pro Sunovi ukázal třetí týden, kdy Zlý americký sen urval 21,4 milionů zhlédnutí a Sunovi padli na 2,7 milionů, z čehož už se nevzpamatovali a neprokázali na platformě dlouhodobě stabilní výkon. Netflix je přitom zvyklý, že jeho seriály dokáží mezi diváky rezonovat několik týdnů, případně nemají tak výrazné pády sledovanosti. Ostatně takový seriál Ve při zaměřený na asijské publikum vykazoval rovněž o něco lepší mezitýdenní výkonnost, a proto se již pokračování plánuje.

Skvělá hodnocení nepomohla

Otázkou rovněž zůstává, jak moc byl seriál Bratři Sunovi nákladný, když se v jeho středu objevila čerstvě oscarová Michelle Yeoh, která se společně se svými syny snaží přežít útok konkurenčních mafiánů poté, co je její muž, který je šéfem tchajwanské triády, zabit nájemným zabijákem. Vzhledem k obsazení mohl být seriál zkrátka příliš drahý na to, aby se Netflixu vyplatilo riskovat úpadek sledovanosti v další řadě. A to navzdory nadprůměrným hodnocením, kdy si seriál ze 43 recenzí na Rotten Tomatoes odnesl 84 procent pozitivních ohlasů a velmi dobré známky sbíral mimo jiné i v Česku.

Zdroj: Netflix / FlixPatrol / Rotten Tomatoes

Netflix odhalil seriál o drogových válkách. Trailer láká na násilí i hvězdu Papírového domu
Netflix odhalil seriál o drogových válkách. Trailer láká na násilí i hvězdu Papírového domu
03.03.2024 15:00:00 | Filmové novinky

Netflix v březnu chystá celou řadu novinek a mezi ty největší patří i nový seriál z barcelonského přístavu, jemuž vládne mafiánská rodina Manchadů. Jenže jejich království se s čerstvou zásilkou drog pořádně otřese a bude u toho i miláček z Papírového domu Denver.

Mrazivé svědectví z koncentračního tábora. Trailer Tatéra z Osvětimi vás dojme k slzám
Mrazivé svědectví z koncentračního tábora. Trailer Tatéra z Osvětimi vás dojme k slzám
01.03.2024 16:45:00 | Filmové novinky

Pakliže vám ve snímku Zóna zájmu chyběl pohled do útrob koncentračního tábora v Osvětimi, již v květnu vám to vynahradí nový seriál, který přinese dojemné a zároveň mrazivé svědectví o nacistickém zlu a hledání naděje.

Tvůrci Pána prstenů vyhazov nedostanou. Chystají i třetí řadu, uznávají předchozí chyby
Tvůrci Pána prstenů vyhazov nedostanou. Chystají i třetí řadu, uznávají předchozí chyby
01.03.2024 15:10:00 | Filmové novinky

Diváci, kterým se nelíbí nový seriálový Pán prstenů, se zásadních kreativních změn zřejmě nedočkají. Tvůrci seriálového hitu Prsteny moci totiž prodloužili smlouvy s Amazonem a již před premiérou druhé řady chystají i řadu třetí. Uznávají však, že udělali chyby.

Christopher Nolan považuje obsazení Downeyho do Iron Mana za zásadní krok kinematografie
Christopher Nolan považuje obsazení Downeyho do Iron Mana za zásadní krok kinematografie
01.03.2024 14:45:00 | Filmové novinky

Legendární režisér Christopher Nolan se v pořadu The Late Show rozpovídal o svém posledním filmu Oppenheimer. Konkrétně si pochvaloval výkon Roberta Downeyho Jr., který byl za svou roli nominován na Cenu Akademie za Nejlepší mužský herecký výkon ve vedlejší roli.