FB pixel TP pixel
Vesmírná katastrofa stvoří noční můru na Zemi. Z nového sci-fi hororu mrazí v zádech © Apple TV+

Vesmírná katastrofa stvoří noční můru na Zemi. Z nového sci-fi hororu mrazí v zádech

Bohatá zimní nabídka streamovacích služeb ne a ne skončit. Apple nyní představil další ze svých žánrových podívaných a nepřekvapivě opět vsadí na sci-fi. Tentokrát nám ukáže nepovedenou vesmírnou misi, která život astronautky obrátí doslova vzhůru nohama a uvrhne ji do živoucího pekla alternativní reality.

Filmové novinky

Jestli by si někdo měl na cesty do vesmíru dát dobrý pozor, je to herečka Noomi Rapace. Ta se před lety vydala do kosmu ve snímku Prometheus, kde se utkala se šmejdem z vesmíru a nakonec si z ní android David udělal pokusného králíka, jak nám odhalilo pokračování Vetřelec: Covenant. Nyní se Rapace vydá do vesmíru znovu v novém sci-fi Constellation, a ani tentokrát to nemusí dopadnout vůbec dobře. Rapace totiž hned na začátku nového seriálu potká nehoda a ačkoli se vrátí domů na Zemi, brzy zjistí, že je všechno trochu jinak. Jako by část jejího života chyběla. Postupně tak začne odhalovat historii mezihvězdného cestování ve snaze získat zpět svou dceru a svůj život.

Nákladně vypadající novinka Apple TV+ dorazí na streamovací službu již 21. února a hned ve svém startu nabídne tři z celkových osmi epizod. Ty budou následovat v týdenních rozestupech, vždy po jedné epizodě. Seriál tudíž skončí 27. března 2024. Za provokativním sci-fi s rozhodně ambiciózní zápletkou se snahou o silnou psychologizaci hlavní hrdinky stojí Peter Harness, který je podepsaný například pod minisérií Válka světů z roku 2019 nebo několika epizodami Pána času. První dvě epizody režíruje Michelle MacLaren, zkušená seriálová matadorka, jež má za opaskem epizody k seriálům jako Perníkový táta, Hra o trůny, The Deuce: Špína Manhattanu nebo The Morning Show. Další epizody režírují Oliver Hirschbiegel a Joseph Cedar.

Zdroj: Apple TV+

Sériový vrah Ripley ožívá v brilantním traileru očekávaného thrilleru od Netflixu
Sériový vrah Ripley ožívá v brilantním traileru očekávaného thrilleru od Netflixu
22.01.2024 17:10:00 | Filmové novinky

Andrew Scott se v prvním traileru konečně ukazuje jako nová verze nechvalně proslulého Toma Ripleyho. Podvodníka a sériového vraha z knih Patricie Highsmith, kterého nejvíce proslavila oscarová filmová adaptace s Judem Law.

Na seriálového Pottera se netěšte. Warneři a HBO nemají žádnou vizi
Na seriálového Pottera se netěšte. Warneři a HBO nemají žádnou vizi
22.01.2024 16:10:00 | Filmové novinky

Loni v dubnu společnost Warner Bros. Discovery oznámila, že plánuje novou adaptaci knih J.K. Rowlingové Harry Potter. Seriál má být uveden na platformě HBO Max, která do doby uvedení projektu přijde o první slovo ze svého názvu. Warneři ale zatím moc nevědí, jak s projektem naložit.

Král popu Jackson ožívá na první fotce očekávaného filmu. Dokonale ho ztvární příbuzný
Král popu Jackson ožívá na první fotce očekávaného filmu. Dokonale ho ztvární příbuzný
22.01.2024 15:30:00 | Filmové novinky

V těchto dnech začíná natáčení životopisného dramatu Michael zachycujícího život popového krále Micheala Jacksona. Samotného Jacksona ve snímku ztělesní jeho synovec, který právě zveřejnil uhrančivou černobílou fotku, na níž je zobrazen v pohybu připomínajícím Michaelův ikonický styl.

Nové dno multikin Cinema City: I ke zlevněným vstupenkám dává speciální přirážku
Nové dno multikin Cinema City: I ke zlevněným vstupenkám dává speciální přirážku
21.01.2024 14:20:00 | Filmové novinky

V minulém týdnu jsme psali o nové slevové akci řetězce multikin Cinema City Moje levná polovička, která trvá až do 26. února. Jedná se o období bez velkých zahraničních blockbusterů, které je příhodné pro výhodnou nabídku vstupenek, jež má v chudším období nalákat diváky do kinosálů. I zlevněné vstupné však obsahuje speciální manipulační poplatek.