FB pixel TP pixel
Největší sci-fi roku míří na HBO po necelých 3 měsících. Oslaví zánik služby a vznik nové © Warner Bros.

Největší sci-fi roku míří na HBO po necelých 3 měsících. Oslaví zánik služby a vznik nové

Start nové streamovací služby, která nahradí dosavadní HBO Max, se nezadržitelně blíží. A společnost Warner Bros. Discovery, jež je jejím vlastníkem, moc dobře ví, že na start platformy Max je potřeba lákat velkým titulem. Premiéru si tak po necelých 3 měsících odbude sci-fi hit Duna: Část druhá.

Filmové novinky

Už 21. května oficiálně zanikne dosavadní služba HBO Max, která se promění na službu Max. Ta již bude nabízet obsah nejen samotného HBO, ale také platformy Discovery+. Nově vzniklá služba bude rovněž mít sportovní nabídku. Kupříkladu všichni předplatitelé se budou moci v rámci předlatného dívat na OH v Paříži, které proběhnou letos v létě. Nyní platforma oznámila, že spuštění služby, jež bude mít i nový vzhled a technické řešení, doprovodí velká premiéra sci-fi hitu Duna: Část druhá.

Snímek režiséra Denise Villeneuva startoval v kinech 29. února, v rámci nabídky za předplatné (SVOD) se tudíž objeví bez jednoho týdne po 3 měsících. Na SVOD platformě se tak film objeví zhruba 45 dní po uvedení na TVOD službách jako Apple TV, Google Play nebo Rakuten, kde stále drží první pozici nejprodávanějších titulů. V druhé části filmové ságy se Paul Atreides spojí s Chani a Fremeny a zároveň se vydá na válečnou stezku pomsty proti spiklencům, kteří zničili jeho rodinu. Čelí volbě mezi svou životní láskou a osudem známého vesmíru a snaží se zabránit strašlivé budoucnosti, kterou může předvídat jen on.

Max bude dražší, nabídne ale více obsahu

Transformace HBO Max na novou službu Max přinese pro uživatele výrazné změny. Služba výrazně navýší množství obsahu a kvalitnější by mělo být i technické řešení. Nebude to však zadarmo a Max postihne zdražení. Aktuálně služba HBO Max stojí 199 Kč, přičemž kdo využil akce „33% sleva napořád“, ten měsíčně odvádí z účtu 132 Kč. Nový Max nabídne výběr z různých měsíčních a ročních variant předplatného a doplněk Sport, který si lze přidat k jakémukoli základnímu předplatnému. Jak již bylo zmíněno, ve všech základních variantách budou zahrnuty kompletní přímé přenosy a přenosy na vyžádání z Olympijských her v Paříži 2024, díky čemuž budou moci všichni předplatitelé sledovat největší sportovní událost na světě.

Dosavadní předplatné bude nově rozděleno na dvě nabídky. Na předplatné Standard za 219 Kč měsíčně budou automaticky převedeni všichni dosavadní uživatelé. Nově tak budou moci sledovat obsah na dvou zařízeních současně, a to v rozlišení pouze Full HD. Toto předplatné jim také umožní stáhnout si až 30 položek pro sledování offline. Nové předplatné je tedy o 20 Kč dražší než dosavadní varianta a stávající uživatelé zároveň přijdou o možnost sledovat obsah ve 4K. Ten je sice limitovaný (nabízí ho primárně filmy studia Warner Bros.), o to víc ale zamrzí, že o něj stávající předplatitelé přijdou.

Největší sci-fi roku míří na HBO po necelých 3 měsících. Oslaví zánik služby a vznik nové © Max

Kdo bude chtít 4K, bude muset přejít na předplatné Premium, které posune cenovku na 299 Kč za měsíc, což je jen o 20 Kč méně, než kolik stojí nejvyšší tarif Netflixu. Max se tak dostane na cenovou hladinu největšího konkurenta a opustí dosavadní strategii HBO, jež bylo zajímavé právě nižší cenou vyrovnávající méně obsahu. Předplatné Premium uživatelům umožní sledovat pořady až na čtyřech zařízeních současně, a to v rozlišení Full HD nebo 4K a se zvukem Dolby Atmos (podle dostupnosti). Tato varianta zahrnuje až 100 stažení dostupného obsahu pro sledování offline.

Sportovní balíček

Max rovněž nabídne možnost dodatečného sportovního balíčku. Tzv. Doplněk Sport vyjde na 70 Kč za měsíc a přinese přenosy největších sportovních událostí včetně tenisových grandslamů, cyklistických závodů Grand Tours, automobilového závodu 24 hodin Le Mans, přímých přenosů lineárních kanálů Eurosport 1 a 2 a mnoho dalšího. Uživatelé se budou moct dívat na sportovní obsah na dvou zařízeních současně (je tedy omezen pouze na dvě sledování zároveň bez ohledu na verzi předplatného). K funkčnosti Doplňku Sport bude logicky nutné mít jeden z tarifů služby Max, nepůjde ho tedy mít samostatně. HBO (ani služba Max) se zatím stále nevyjádřilo ohledně situace s 33% slevou napořád, která byla přislíbena při spuštění HBO Max. Zdá se, že se změnou brandingu tato výhodná nabídka zanikne.

Zdroj: Max / Warner Bros.

Uniklé fotky z The Last of Us 2 ukazují Ellie na cestě pomsty. Nechybí první pohled na Dinu
Uniklé fotky z The Last of Us 2 ukazují Ellie na cestě pomsty. Nechybí první pohled na Dinu
14.05.2024 14:10:00 | Filmové novinky

Fanoušci seriálu The Last of Us mají konečně k dispozici několik nových fotek z natáčení druhé řady. Na snímcích se objevuje Ellie s její přítelkyní Dinou. Hráči videohry jistě poznají, ze které části děje zveřejněná scéna pochází.

Kdy skončí Simpsonovi? Tvůrce oznámil ambiciózní útok na televizní milník
Kdy skončí Simpsonovi? Tvůrce oznámil ambiciózní útok na televizní milník
13.05.2024 18:30:00 | Filmové novinky

Seriál Simpsonovi je televizní stálicí a aktuálně se blíží k počtu 800 epizod. Logicky se tak řada diváků ptá, kdy tahle žlutá rodinka ze Springfieldu obrazovky opustí. Spoluautor seriálu Al Jean nyní odkryl karty a odhalil, že se Homer do důchodu rozhodně nechystá.

Zombie film, který tu ještě nebyl. Trailer i kritici slibují jedinečnou podívanou
Zombie film, který tu ještě nebyl. Trailer i kritici slibují jedinečnou podívanou
13.05.2024 16:00:00 | Filmové novinky

Norové opět nakládají a tentokrát přichází s mrazivě lidskou podívanou se zombies, kterou jste dost možná ještě neviděli. Novinka Handling the Undead totiž nezobrazuje nemrtvé tak, jak jsme v posledních letech zvyklí.

Chuck Norris v akčním traileru kosí padouchy rotačním kulometem. Vrací se po 12 letech
Chuck Norris v akčním traileru kosí padouchy rotačním kulometem. Vrací se po 12 letech
13.05.2024 15:00:00 | Filmové novinky

Chuck Norris, akční legenda 80. a 90. let, se vrací k filmu po dlouhých 12 letech. Trailer k jeho akční sci-fi Agent Recon slibuje nefalšované béčko, v němž bude Chuck kosit své nepřátele po desítkách.