FB pixel TP pixel
Will Smith hraje o dalšího Oscara. V traileru historického spektáklu je mlácen do krve © Apple TV+

Will Smith hraje o dalšího Oscara. V traileru historického spektáklu je mlácen do krve

Herec Will Smith si sice na letošním oscarovém ceremoniálu utrhl ostudu, když začal před zraky milionů lidí mlátit Chrise Rocka za jeho ostřejší vtip vůči Smithově manželce, i letos by ale rád nějakou zlatou sošku získal. V historickém trháku o otroctví si doslova projde krvavým peklem. A ne jen jednou.

16. 11. 2022 19:00 | Filmové novinky

Smith si sice letos na Oscarech utrhl pořádnou ostudu a navíc se musí vyrovnávat se zákazem vstupu na samotné předávání, nic to ale nemění na jeho hereckých kvalitách, které mu ve snímku Král Richard: Zrození šampiónek vynesly zlatou sošku. A nemalé šance má určitě i letos, protože soudě z traileru předvádí i v novém opusu režiséra Antoina Fuquy Osvobození velmi hutný výkon. Smith ztvární afroamerického muže Petera, který je nejprve zotročen a následně prchá z louisianské plantáže. Jeho cesta domů je však lemována válkou a dalším krveprolitím, které se zařezává stejně hluboko jako rány bičem do zad.

Film vychází ze skutečného příběhu muže, jehož fotografie plné zjizvených zad byly otisknuty v roce 1863 a staly se důkazem krutosti amerického otroctví. Film bude uveden na streamovací službě Apple TV+ 9. prosince, již o týden dříve však bude mít omezený release v amerických kinech. Právě uvedení v kinech je totiž podmínkou pro vstup do oscarového klání.

Petr Semecký
Stresem prorostlý workoholik, který jednou rukou analyzuje festivalový art, druhou chystá preview nejžhavějšího blockbusteru a nohama sepisuje seznamy filmů a seriálů, které musí ve volném čase konečně „bingvočnout“. Milovník dobrého jídla, půlmaratonec, technologický nadšenec a sběratel všeho možného.
Striptér Magic Mike je zpátky! První trailer valentýnského hitu vás rozpálí do běla
Striptér Magic Mike je zpátky! První trailer valentýnského hitu vás rozpálí do běla
16.11.2022 16:00:00 | Filmové novinky

Channing Tatum se po komplikovaném a emocionálně vyčerpávajícím rozvodu vrací k filmům a po dramatu Pes si opět střihne roli striptéra Magic Mika. Ten po vzoru skutečného života dostane šanci přichystat velkolepou taneční show, která z žen udělá královny, zatímco jim nabídne pohled snů.

Stallone potvrdil Ramba 6 a prozradil chystanou zápletku
Stallone potvrdil Ramba 6 a prozradil chystanou zápletku
16.11.2022 15:20:00 | Filmové novinky

Ikonického hrdinu Johna Ramba jsme mohli naposledy vidět v roce 2019, kdy se představil v pořadí již pátém filmu s trefným názvem Rambo: Poslední krev. Snímek vydělal téměř o 41 milionů amerických dolarů víc než původně stál, u kritiků a diváků ale příliš nezabodoval. Navzdory tomu se nový film o Rambovi blíží.

Warneři mění strategii komiksových filmů. Fanoušky zklame přístup k Batmanovi
Warneři mění strategii komiksových filmů. Fanoušky zklame přístup k Batmanovi
16.11.2022 15:00:00 | Filmové novinky

Chaosem zmítanému filmovému DC univerzu, ve kterém se mnohdy nevyznají ani zasvěcení fanoušci, chtějí u Warner Bros. Discovery dát konečně řád a jednotnou linii. Výsledkem by měl být pouze jeden představitel Batmana.

Nový Star Wars seriál je totální propadák. Panikařící Disney ho zbavuje exkluzivity
Nový Star Wars seriál je totální propadák. Panikařící Disney ho zbavuje exkluzivity
15.11.2022 18:30:00 | Filmové novinky

Jsou Star Wars mrtvé? Vzhledem k výsledkům nového seriálu z předaleké galaxie by se to mohlo zdát. Horká novinka, která sbírá spokojené ohlasy má totiž extrémně bídnou sledovanost a Disney začíná zcela panikařit. Dokonce tak, že seriál zbaví exkluzivity na Disney Plus.