FB pixel TP pixel
Nejkontroverznější český film roku se blíží. Nekompromisní trailer bude pobuřovat © Aerofilms

Nejkontroverznější český film roku se blíží. Nekompromisní trailer bude pobuřovat

Nejhlasitější a rozhodně nejviditelnější film letošního festivalu v Karlových Varech se chystá do českých kin a kampaň startuje hodně ostře. Peprný trailer totiž jistě vyvolá další vlnu kontroverze svými nulovými kompromisy.

14. 9. 2022 15:50 | Filmové novinky

Polský režisér Tomasz Wiński uvede už 3. listopadu do kin svůj celovečerní debut Hranice lásky a jedna věc se mu musí nechat – umí zaujmout. Plnohodnotná upoutávka jeho filmu o mezilidských vztazích a polyamorii s Hanou Vagnerovou totiž odhazuje jakékoliv zábrany a naplno ukazuje, co diváky v kinech čeká. Wiński přitom rozhodně nezapře inspiraci tvorbou Stevena Soderbergha, zároveň ale v upoutávce předvádí civilizovanou variaci na populární ožehavé trháky posledních let, mimo jiné 365 dní od Netflixu. Množství odhalené kůže a žhavých dialogů je nemalé, takže nebude překvapením, že film s už tak kontroverzním tématem polyamorních vztahů bude nyní ještě víc dráždit. Ostatně už na festivalu ve Varech ho řada starších českých kritiků těžko vydýchávala a označovala ho jako pobuřující. Jiní diváci naopak filmu vyčítali banálnost s tím, že se dalo vytěžit mnohem více. Odpověď naleznete již za pár týdnů v kinech a jedna věc je jasná. Dráždící a provokující film je vždycky lepší, než film cudný a nijaký. Obzvlášť mluvíme-li o českém prostředí, kde se hraje dlouhodobě na středoproudou komediální jistotu.

 1 324 zobrazení   84 se líbí
Petr Semecký
Stresem prorostlý workoholik, který jednou rukou analyzuje festivalový art, druhou chystá preview nejžhavějšího blockbusteru a nohama sepisuje seznamy filmů a seriálů, které musí ve volném čase konečně „bingvočnout“. Milovník dobrého jídla, půlmaratonec, technologický nadšenec a sběratel všeho možného.
Megahit Zátopek bude konečně online. Víme, kde si ho přehrajete
Megahit Zátopek bude konečně online. Víme, kde si ho přehrajete
14.09.2022 14:20:00 | Filmové novinky

Více než rok trvalo, než poslední film Davida Ondříčka, Zátopek, doběhl až do online prostoru. Exkluzivně k jeho uvedení dojde již 19. září.

Natáčení 3. řady Zaklínače skončilo. Kdy se Geralt vrátí na Netflix?
Natáčení 3. řady Zaklínače skončilo. Kdy se Geralt vrátí na Netflix?
14.09.2022 13:30:00 | Filmové novinky

Po náročných pěti měsících je třetí řada Zaklínače natočena a připravena na postprodukci. Které lokace filmový štáb navštívil a kdy se konečně Geralt vratí na obrazovky Netflixu?

Nová fantasy Netflixu chce být novým Harry Potterem. Trailer je velkolepý
Nová fantasy Netflixu chce být novým Harry Potterem. Trailer je velkolepý
13.09.2022 17:00:00 | Filmové novinky

Režisér Paul Feig představil plnohodnotný trailer na novou velkolepou fantasy od Netflixu. Streamovací gigant se snaží vytvořit novou obří franšízu ze světa plného pohádkových bytostí.

Trailer 5. dílu Rodu draka slibuje velkou vzpouru. Seriál čeká i herecká rošáda
Trailer 5. dílu Rodu draka slibuje velkou vzpouru. Seriál čeká i herecká rošáda
13.09.2022 14:00:00 | Filmové novinky

HBO po konci 4. dílu Rodu draka uvedlo upoutávku na další epizodu, která bude první řadu seriálového hitu lámat do jeho druhé poloviny. Diváky čekají i velké změny v obsazení stěžejních rolí.