FB pixel TP pixel
Nový akčňák Netflixu dál láme rekordy. Netflix oslavuje i tři nečekané hity © Netflix

Nový akčňák Netflixu dál láme rekordy. Netflix oslavuje i tři nečekané hity

Netflix má po delší době konečně pořádné hity a daří se mu nejen v rámci seriálů, ale i filmů, kde má dlouhodobě problémy především s kvalitou. Streamovací služba tak rozhodně nemusí oslavovat jen rekordní sledovanost akční novinky Noční agent, která stále láká diváky ze všech koutů světa.

12. 4. 2023 15:45 | Filmové novinky

Netflix zveřejnil aktuální čísla sledovanosti a má rozhodně co oslavovat hned na několika frontách. V posledních týdnech se totiž zdá, že skoro nedokáže udělat chybu a na co sáhne, tím přepisuje historické tabulky sledovanosti, anebo k tomu má alespoň nakročeno. Největším fenoménem současnosti zůstává špionážní akční seriál Noční agent, který ani v týdnu od 3. do 9. dubna neztrácí mnoho diváků a aktuálně nasbíral dalších 130 milionů zhlédnutých hodin, což je jen o cca 40 milionů hodin méně než v prvním týdnu. Druhý týden byl doposud rekordní, když seriál urval 216 milionů. Právě čerstvá čísla Nočního agenta vykopla mezi nejúspěšnější seriály Netflixu všech dob, když je aktuálně na 9. příčce historické tabulky anglicky hovořících seriálů s celkovými 515 miliony hodin. A bude jistě růst. Má nakročeno minimálně na sestřel první řady Zaklínače (541 milionů hodin) i třetí řady Stranger Things (582 milionů hodin). Kdo by to do novinky s Gabrielem Bassem ještě nedávno řekl.

U anglicky hovořících filmů není žádné překvapení. Vražda v Paříži si drží 59 milionů nakoukaných hodin, což je jen o 5 milionů méně než při premiérovém týdnu. Se slušnými 25 miliony hodin začala rodinná novinka s fantaskním zvířátkem Chupa a zajímavý je zvýšený zájem o film Noe Darrena Aronofského. Biblický spektákl očividně vytěžil Velikonoce a urval solidních 13 milionů zhlédnutých hodin. Bude Netflix na příští rok nakupovat další filmy s křesťanskou tematikou? Nedivil bych se.

Daří se i nenápadným hitům

Netflixu už se ale rýsují dva zajímavé hity i v kategorii cizojazyčných filmů, protože novinka z minulého týdne Pok-sun nesmí přežít dokázala zájem diváků z premiérových dní (19 milionů zhlédnutých hodin) nejen udržet, ale dokonce ho navýšit. Z období mezi 3. a 9. dubnem film připočetl dalších 25 milionů a nemá tudíž daleko do historického žebříčku TOP 10, kde je aktuálně se 67 miliony hodin snímek Šťastně až do smrti. Rozhodně bychom ale neměli přehlížet ani thajskou novinku Hladoví po úspěchu, která odstartovala se slušnými 11 miliony hodin a během víkendu se vyhoupla na čelo sledovanosti dokonce v 53 zemích. Pokud by tohle tempo udržela, mohla by po vzoru Pok-sun dále posilovat a stát se trvalkou, což by v případě asijských titulů nebylo žádným překvapením. Připomenout totiž musíme další hitovku Netflixu Sláva, která je v globálním netflixovském TOP 10 žebříčku již 10. týden a úspěch neslaví jen v Jižní Koreji a přilehlých zemích. Ostatně v TOP 10 je aktuálně stále i v České republice a ve finálním součtu je dokonce úspěšnější než třetí řada Papírového domu.

Zdroj: Netflix TOP 10 / FlixPatrol

Petr Semecký
Stresem prorostlý workoholik, který jednou rukou analyzuje festivalový art, druhou chystá preview nejžhavějšího blockbusteru a nohama sepisuje seznamy filmů a seriálů, které musí ve volném čase konečně „bingvočnout“. Milovník dobrého jídla, půlmaratonec, technologický nadšenec a sběratel všeho možného.
Nejdrsnější Avenger už zase chodí. Podívejte se na jeho návrat po rozdrcení pluhem
Nejdrsnější Avenger už zase chodí. Podívejte se na jeho návrat po rozdrcení pluhem
12.04.2023 15:15:00 | Filmové novinky

Se sympaťákem Jeremym Rennerem to nevypadalo po drsné nehodě s pluhem, která se udála na počátku tohoto roku, vůbec dobře. Představitel Avengera Hawkeye ale ukázal pevnou vůli a nyní se triumfálně objevil na slavnostní premiéře své nové reality show.

Avatar 2 je konečně online! Víme, kde si ho přehrát v nejlepší kvalitě
Avatar 2 je konečně online! Víme, kde si ho přehrát v nejlepší kvalitě
12.04.2023 14:50:00 | Filmové novinky

Fanoušci vesmírné Pandory se konečně dočkali. Novinka Jamese Camerona Avatar: The Way of Water je konečně dostupná online a rovnou i v nejlepší možné kvalitě. Fajnšmekři by rozhodně neměli zaváhat.

Hororová fantasy s Joaquinem Phoenixem rozděluje diváky. Recenze mluví o šokující podívané
Hororová fantasy s Joaquinem Phoenixem rozděluje diváky. Recenze mluví o šokující podívané
11.04.2023 18:00:00 | Filmové novinky

Již příští týden vstoupí do kin očekávaný komediální horor On se bojí od režisérského talentu Ariho Astera s maniakálním Joaquinem Pheonixem v hlavní roli. První reakce mluví o vyhraněném filmovém zážitku, kterému buď podlehnete, nebo jej rázně odmítnete.

V nové sci-fi Netflixu čelí lidstvo totální zkáze. Trailer ukazuje boj o zbytky kyslíku
V nové sci-fi Netflixu čelí lidstvo totální zkáze. Trailer ukazuje boj o zbytky kyslíku
11.04.2023 16:15:00 | Filmové novinky

Zdá se, že se první polovina roku 2023 ponese v duchu apokalyptických vizí. Po parádně vypadajícím seriálu Silo, v němž přežívají zbytky lidstva v ohromném krytu, přichází Netflix se svou akční novinkou, která nás vezme do roku 2071. A ani tady to s lidstvem nevypadá dobře.