FB pixel TP pixel
Zapomeňte na Wednesday. Hvězda Netflixu se v traileru mění na neodolatelnou svůdnici © Lionsgate

Zapomeňte na Wednesday. Hvězda Netflixu se v traileru mění na neodolatelnou svůdnici

Jenna Ortega se za uplynulý rok stala díky seriálu Wednesday globální hvězdou, jejíž slávu se snaží vytěžit každý logicky uvažující producent. Pomohla nakopnout tržby hororovému Vřískotu, natočila nového Beetlejuice a brzy se vrátí znovu jako Wednesday. A mezitím se stihla proměnit na umanutou svůdnici.

Filmové novinky

Zatímco ještě před více než rokem znal mladou herečku Jennu Ortegu asi málokdo, o zhruba 12 měsíců později je všechno jinak a z 21leté kalifornské rodačky je hvězda první jakosti, po které prahne celý Hollywood. V posledním roce se ostatně vůbec nenudila a po uvedení seriálového hitu Netflixu Wednesday natočila hned několik projektů navzdory tomu, že například Beetlejuice 2 byl zasažený stávkou scenáristů a herců. V letošním roce díky ní vzrostly tržby hororové série Vřískot (v dalším díle ji však kvůli časové indispozici nenajdeme) a již příští rok uvede do kin i skromnější novinku Miller's Girl.

V té se objeví v roli 18leté studentky, která se zafixuje na svého učitele literatury v podání Martina Freemana. Zřejmě totiž neviděla sérii Hobit, a tak netuší, že Bilbo Pytlík není zrovna nejdobrodružnější společník. Tahle její posedlost se projeví v jednom zadaném úkolu, do něhož otiskne své tužby, které se ale učiteli přestanou morálně zamlouvat. A jak víme z filmů jako Osudová přitažlivost, tyhle hrátky nikdy nedopadnou úplně nejlíp.

Ačkoli by se ale mohlo zdát, že je snímek další z mužských fantazií s pohlednou divou a stárnoucím mládencem, kupodivu za projektem po kreativní stránce stojí debutující scenáristka a režisérka Jade Halley Bartlett, která snad do filmu vměstnala trochu ženského pohledu na věc a nepůjde jen o solidně odtočený spotřební brak. Zrovna v tomhle žánru není těžké svodům lacinosti podlehnout. Film aktuálně nemá stanovenou českou premiéru, do amerických kin přitom vstupuje již 26. ledna.

Zdroj: IMDb / BOM / Lionsgate

Nejdrsnější seriálový hrdina se vrací. Pokračování Reachera sbírá skvělé recenze
Nejdrsnější seriálový hrdina se vrací. Pokračování Reachera sbírá skvělé recenze
15.12.2023 9:00:00 | Filmové novinky

Výborné akční krimi Jack Reacher se loni překvapivě zařadilo mezi nejsledovanější seriály služby Prime Video od Amazonu. Druhá řada, která právě vychází, je podle prvních recenzí ještě lepší.

Eddie Murphy je zpátky! První trailer Policajta v Beverly Hills 4 je naprosto boží
Eddie Murphy je zpátky! První trailer Policajta v Beverly Hills 4 je naprosto boží
14.12.2023 15:50:00 | Filmové novinky

Netflix po letech příprav konečně představil první upoutávku na očekávaný návrat Eddieho Murphyho do kůže policajta Axela Foleyho. Ten se znovu vydá do Beverly Hills, kde bude řešit další ze zapeklitých případů, v němž nebude chybět akce a humor v kulometném tempu.

Hororové překvapení roku slibuje Predátora v pravěku. Trailer je strhující, recenze nadšené
Hororové překvapení roku slibuje Predátora v pravěku. Trailer je strhující, recenze nadšené
14.12.2023 14:40:00 | Filmové novinky

Filmové zázraky se pořád ještě dějí. Společnost Bleecker Street totiž představila první oficiální upoutávku na svůj horor z období pravěku, který láká na hutnou atmosféru, souboj s neviditelným nepřítelem a do velké míry skutečně vypadá jako kultovní Predátor, kdyby se přesunul do období před narozením Krista.

Dystopická Amerika čelí občanské válce. Skvělý trailer se nebojí drsné akce
Dystopická Amerika čelí občanské válce. Skvělý trailer se nebojí drsné akce
13.12.2023 17:10:00 | Filmové novinky

Režisér a scenárista Alex Garland společně se společností A24 představili první trailer jeho nového dystopického thrilleru, který nás zavede do Ameriky zpustošené moderní občanskou válkou. V té se proti sobě postaví západní a východní část země, dojde k občanským nepokojům i bombardování vlastních občanů.