FB pixel TP pixel
Nejlepší akční film roku je konečně online. Víme, kde si ho přehrát v nejvyšší kvalitě © Paramount Pictures

Nejlepší akční film roku je konečně online. Víme, kde si ho přehrát v nejvyšší kvalitě

Fanoušci akčních vylomenin Toma Cruise alias agenta Ethana Hunta se konečně dočkali. Jeden z nejočekávanějších filmů roku, který v kinech naneštěstí komerčně kvůli konkurenci Oppenheimera příliš nezaujal, je nyní dostupný online. A minout byste ho rozhodně neměli.

Filmové novinky

Tom Cruise v posledních letech slavil jednu výhru za druhou. Sérii Mission Impossible se s filmy Národ grázlů a Fallout dařilo navyšovat tržby a loňský Top Gun: Maverick završil Cruisův návrat do formy globálními tržbami v hodnotě 1,5 miliardy dolarů. Není divu, že si Cruise a studio Paramount letos hodně věřili i s filmem Mission: Impossible Odplata - První část, který se do kin dostal po mnoha odkladech a kvůli covidu i s nabobtnalým rozpočtem okolo 300 milionů dolarů. Distribuční nasazení mezi Barbie a Oppenheimera se však krutě nevyplatilo a ačkoli Odplata vyloženě neselhala, tržby z kin na úrovni 567 milionů jsou bezpochyby zklamáním. Hlavně když se vezme v potaz na tuto sérii skutečně abnormální rozpočet.

Selhání v kinech, brzy online

Zatímco na Top Gun: Maverick a jeho nástup online se muselo čekat poměrně dlouho, u Mission: Impossible není otálení na místě. Již tři měsíce od uvedení do kin jsme se tak dočkali prvního uvedení online v rámci TVOD služeb jako iTunes a Google Play, kde navíc film není dostupný za žádné horentní sumy. Považte sami. Na obou platformách je film dostupný aktuálně pouze ke koupi, přičemž iTunes uvádí hodně slušnou cenu 329 Kč za 4K verzi s Dolby Vision a Dolby Atmos. Google Play pak nabízí cenu 270 Kč. Obrazová kvalita však ve 4K není a dostanete jen 5.1 zvukovou stopu. iTunes se tedy rozhodně jeví jako lepší volba. Pokud byste přitom film chtěli pouze zapůjčit, tato varianta bude na iTunes/Apple TV dostupná od 9. listopadu.

Ačkoli nový díl Mission: Impossible v kinech nevidělo tolik diváků jako v dřívějších letech, neříká to vůbec nic o kvalitách samotného akčního spektáklu. Ten naopak opět doručil šílené kaskadérské kousky, v nichž hrály digitální efekty co možná nejmenší roli. Tom Cruise tak skutečně jezdil na motorce ze srázu, létal na padáku či se pral na jedoucím vlaku. Není divu, že tomuhle zápalu odpovídají i hodnocení, která navzdory kontroverznímu padouchovi v podání umělé inteligence snímek vrchovatě chválí a staví ho nad jiný akční etalon letošního roku, snímek John Wick: Kapitola 4. Na Rotten Tomatoes má Mission: Impossible aktuálně 96 procent pozitivních recenzí při průměrném hodnocení 8 z 10. Samotní diváci pak dávají palec nahoru v 94 procentech případů, hodnotí však průměrně na 4,6 z 5 možných bodů. Na Metacritic má pak Mission: Imposible hodnocení 81 bodů ze 100, uživatelé přitom dávají 8,2 bodů z 10 možných.

Zdroj: Paramount Pictures / Rotten Tomatoes / Metacritic / iTunes / Google Play

Kazmův odporný cynismus: Plán B na zisk milionu dolarů se přiživuje na malém dítěti
Kazmův odporný cynismus: Plán B na zisk milionu dolarů se přiživuje na malém dítěti
15.10.2023 14:40:00 | Filmové novinky

Kazma po týdnu rozmýšlení, co provede s nevyhranou částkou milionu dolarů, konečně vystoupil s detaily svého plánu B a opět dokázal, že si z lidí jen dělá celou dobu legraci. Ti mu za jeho cynismus na sociálních sítích tleskají.

Pokračování nejlepšího akčňáku Netflixu musí počkat. Hlavní hvězda válčí doopravdy
Pokračování nejlepšího akčňáku Netflixu musí počkat. Hlavní hvězda válčí doopravdy
15.10.2023 13:30:00 | Filmové novinky

Lior Raz, hvězda izraelského seriálu Fauda, který je k vidění na Netflixu, se po útocích Hamásu vrací do aktivní služby. Ukázal i video, na němž se skrývá před raketami nepřítele.

Rick se vrací do Živých mrtvých. Nový zombie seriál ukázal krvavý trailer
Rick se vrací do Živých mrtvých. Nový zombie seriál ukázal krvavý trailer
13.10.2023 17:20:00 | Filmové novinky

Seriálový fenomén The Walking Dead alias Živí mrtví neustále expanduje. Nyní ukázal seriálovou novinku, v níž se vrátí Andrew Lincoln jako stěžejní hrdina hlavní série Rick. A trailer slibuje zombie jatka, která fanoušci milují.

Netflix pláče. Nové české komedie jsou exkluzivně u konkurence
Netflix pláče. Nové české komedie jsou exkluzivně u konkurence
13.10.2023 16:10:00 | Filmové novinky

Každý rok se v Česku podívá do kin více než padesátka tuzemských titulů a často se jedná o nejúspěšnější snímky roku. Není divu, že je i na streamovacích platformách o české filmy obrovský zájem a získat je pro svou doménu exkluzivně je opravdu kumšt. Dříve si české filmy často uzmul Netflix, ten už má ale vydatnou konkurenci v podobě služby Voyo.