FB pixel TP pixel
Nejnapínavější film roku dorazí na Vánoce. Kritici novinku Netflixu neskutečně chválí © Netflix

Nejnapínavější film roku dorazí na Vánoce. Kritici novinku Netflixu neskutečně chválí

Protože nový snímek režiséra Riana Johnsona, Na nože: Glass Onion, míří v omezené distribuci do některých světových kin, měli kritici možnost film vidět a adekvátně ho zhodnotit. Zdá se však, že důvěra Netflixu ve výsledek se vyplatila a čeká nás jeden ze zážitků roku.

22. 11. 2022 19:30 | Filmové novinky

Rian Johnson sice rozdělil fanouškovskou základnu Star Wars svým osmým dílem v sérii Star Wars: Poslední z Jediů, jinak se mu ale daří tvořit filmy, které se líbí prakticky každému. Jedním z jeho největších hitů byl snímek Na nože, jehož dvě pokračování dokázal režisér a scenárista dopředu prodat Netflixu. Druhý díl s názvem Na nože: Glass Onion dorazí na Netflix již 23. prosince a měsíc před uvedením online ho mají někteří diváci možnost vidět i v kině, výsledkem čehož jsou i s velkým předstihem první recenze. A zdá se, že se máme na co těšit.

Ačkoli recenze vcelku shodně soudí, že Johnson tentokrát nepřepisuje žádná pravidla žánru a ani výrazně nepřekvapuje, jedním dechem dodávají, že to od něj nikdo ani nečekal. Naopak prý exceluje ve schopnosti dát publiku to, co chce, ale v podobě, která je stále rafinovaná, zábavná, plná zvratů a zábavných postav, s nimiž vás baví řešit kriminální zápletku s výrazným satirickým ostnem. Někteří recenzenti sice píší o tom, že Johnson málo využívá jinak vždy precizní Kathryn Hahn, jinak ale prý ohledně postav neskutečně perlí a hlavně Edward Norton jako muskovský miliardář a Daniel Craig jako detektiv Benoit Blanc absolutně kradou snímek pro sebe. Někteří dokonce doufají, že Johnson bude v sérii pokračovat déle než ve třech filmech, podobně jako Agatha Christie nebo Arthur Conan Doyle psali své knihy o nejlepších excentrických detektivech své doby.

Server Rotten Tomatoes aktuálně hlásí již 139 recenzí, z nichž celých 94 procent hlásí spokojenost, což je vysoký nadstandard. Doplňme pak, že se zápletka filmu točí okolo pozvání několika ujetých přátel na ostrov miliardáře, který oznámí, že přítomní mají přijít na to, kdo ho chce zabít. Když následně dojde ke zločinu, začne se ukazovat, že každý z přítomných má svá tajemství a důvody, proč mohl vraždu spáchat. A podle recenzentů je opět extrémně těžké předvídat, kdo je vrah a co se bude vůbec dít dál.

Zdroj: Rotten Tomatoes

Petr Semecký
Stresem prorostlý workoholik, který jednou rukou analyzuje festivalový art, druhou chystá preview nejžhavějšího blockbusteru a nohama sepisuje seznamy filmů a seriálů, které musí ve volném čase konečně „bingvočnout“. Milovník dobrého jídla, půlmaratonec, technologický nadšenec a sběratel všeho možného.
Čekání je u konce, Avatar se vrací na Disney Plus. Všechny verze si ale nepustíte
Čekání je u konce, Avatar se vrací na Disney Plus. Všechny verze si ale nepustíte
22.11.2022 15:30:00 | Filmové novinky

Po krátkém znovuuvedení prvního dílu Avatara v kinech se legendární sci-fi vrací na své právoplatné místo do katalogu Disney+. Předplatitelé si jej tak mohou dle libosti přehrát před premiérou druhého dílu, který nás čeká již 15. prosince.

Avatar 2 konečně ukázal válečnou řež. Nový trailer ale odhaluje největší slabinu
Avatar 2 konečně ukázal válečnou řež. Nový trailer ale odhaluje největší slabinu
22.11.2022 10:25:00 | Filmové novinky

James Cameron dnes ráno představil nejnovější trailer na blížící se sci-fi Avatar: The Way of Water a konečně tak vidíme triky ve finální podobě. Kromě řady dosud neviděných podvodních scén jsme se dočkali i monumentálních střípků z bitevní vřavy. Zároveň je ale jasné, že film mnoho lidí zklame.

Blíží se konec Thora? Hemsworthovi hrozí vážná nemoc a zvažuje pauzu
Blíží se konec Thora? Hemsworthovi hrozí vážná nemoc a zvažuje pauzu
21.11.2022 16:00:00 | Filmové novinky

Hvězdný Thor a akční řezník Tyler Rake se možná brzy dočkají svých posledních dobrodružství. Herec Chris Hemsworth totiž oznámil, že si zřejmě vezme blíže neurčenou pauzu a bude se věnovat rodině. Za vším stojí nové odhalení dispozic vážné rodinné nemoci.

Šokující převrat u Disneyho: Domov Avengers odstřelil velkého šéfa a vrací legendu
Šokující převrat u Disneyho: Domov Avengers odstřelil velkého šéfa a vrací legendu
21.11.2022 11:00:00 | Filmové novinky

Tahle změna je sice pro náš rybníček hodně okrajovou záležitostí, ale ovlivní i naše životy. Hollywood totiž včera odpálil atomovku nejvyšší tonáže, když Disney oznámil návrat Boba Igera do pozice CEO. Proč končí neoblíbený Bob Chapek?