FB pixel TP pixel
Netflix slaví: Sci-fi s Julií Roberts zlámala rekordy, drogová Griselda rozdrtila konkurenci © Netflix

Netflix slaví: Sci-fi s Julií Roberts zlámala rekordy, drogová Griselda rozdrtila konkurenci

Čerstvé výsledky sledovanosti Netflixu přináší pro streamovací službu skvělé zprávy. Sci-fi Nech svět světem se stala jedním z historicky nejsledovanějších filmů v historii platformy, seriálová novinka je pak jedním z největších úspěchů za poslední měsíce.

Filmové novinky

Netflixu se začátek roku skutečně vydařil. Minulý týden jsme psali o skvělé sledovanosti na Oscara nominovaného snímku Sněžné bratrstvo, který se vydrápal mezi čtyři historicky nejsledovanější cizojazyčné filmy v historii Netflixu. O týden později už má drsný survival na kontě 75 milionů zhlédnutí a pokud si udrží fazónu, zcela jistě doleze minimálně na druhé příčku historických tabulek za severskou sci-fi Trol. Tím ale úspěchy Netflixu jen začínají. Nově se totiž do TOP 10 nejsledovanějších filmů dostalo sci-fi Nech svět světem s Julií Roberts a Ethanem Hawkem. To startovalo na Netflixu již na konci minulého roku a drželo si stabilní sledovanost. Ta nyní vyústila v celkovou sledovanost 136,3 milionů zhlédnutí, která dotírá na thriller Matka s Jennifer Lopez. Snímek Nech svět světem za sebou nechal například detektivku Na nože: Glass Onion nebo první díl akčního fláku Vyproštění.

Netflixu se ale daří i na poli seriálů. V minulém týdnu totiž uvedl drogovou novinku od producentů Narcos s názvem Griselda, a ačkoli seriál vyvolal slušnou bouři odlišnostmi od reality a i svým koncem, který úplně nedoříkává celý příběh, drogová královna z Floridy si pro sebe urvala většinu zájmu publika. Výsledkem je 20,6 milionů zhlédnutí při 113,8 milionech zhlédnutých hodinách. Na druhém místě se v týdenním žebříčku umístil true-crime Zlý americký sen, který v druhém týdnu zaznamenal 13 milionů zhlédnutí a celkem téměř 30 milionů nakoukaných hodin.

Griselda je při svém startu obecně jedním z neúspěšnějších titulů Netflixu za poslední měsíce. Pro srovnání uveďme, že lepší sledovanost na úvod zaznamenal seriál Podruhé mě neoklameš, který měl na začátku ledna 37 milionů zhlédnutí. Můj život s Walterovic kluky naopak startoval jen se 7,5 miliony zhlédnutí, akční komedie Na maděru s 9 miliony zhlédnutí. Na podobnou úroveň jako Griselda se naopak dostala reality show Hra na oliheň: Výzva, která otevírala s 20,1 miliony zhlédnutí.

Zdroj: Netflix Top 10 / Deadline

Povedený začátek roku na Voyo. Nová krimi z Jadranu, sériový vrah i nálož sportu
Povedený začátek roku na Voyo. Nová krimi z Jadranu, sériový vrah i nálož sportu
31.01.2024 15:30:00 | Filmové novinky

Největší tuzemská streamovací služba Voyo nehodlá ve své snaze o útok na Netflix slevit ani v novém roce. A zatím se zdá, že vše šlape skutečně na plné obrátky. Nabídka na konec zimy a začátek jara totiž vypadá hodně nabušeně. Nejenže se vrátí populární hity a do nabídky se zařadí i nové originály, řada dojde i na větší propagaci sportu.

Sledovanost Temného případu láme rekordy. Trailer 4. dílu odhaluje smrtící past
Sledovanost Temného případu láme rekordy. Trailer 4. dílu odhaluje smrtící past
31.01.2024 14:00:00 | Filmové novinky

V HBO musí mít radost. Série Temný případ ukazuje, že divácký zájem o tuto hvězdně obsazenou drsnou krimi je stále vysoký. Třetí díl čtvrté série potvrdil rostoucí sledovanost a zaznamenal rekordní čísla v rámci vysílané řady.

Henry Cavill vraždí nacisty v krvavém traileru na britské Hanebné pancharty
Henry Cavill vraždí nacisty v krvavém traileru na britské Hanebné pancharty
30.01.2024 16:00:00 | Filmové novinky

Henry Cavill nemusí smutnit, že se nevrátí do role Zaklínače Geralta z Rivie. V novém akčním spektáklu Guye Ritchieho totiž bude masakrovat jiná monstra. Tahle se jmenují nacisté a Cavill proti nim pošle speciální jednotku, která připomíná Hanebné pancharty na britský způsob.

Vémola kina nezničil. Totální KO však od diváků nedostal a Attilu porazil
Vémola kina nezničil. Totální KO však od diváků nedostal a Attilu porazil
30.01.2024 15:30:00 | Filmové novinky

Minulý čtvrtek vstoupil do kin film o legendě českého MMA Karlosi Vémolovi. Ten provázela výrazná kampaň a Vémola dokonce s chutí obrážel předpremiérové projekce a setkání s diváky. Na hodování ve lvím stylu to ale nevypadá.