FB pixel TP pixel
Nový apokalyptický thriller Netflixu ukáže zhroucení světa. Trailer nabízí mrazivou podívanou © Netflix

Nový apokalyptický thriller Netflixu ukáže zhroucení světa. Trailer nabízí mrazivou podívanou

Netflix konečně ukázal jeden z nejočekávanějších filmů konce letošního roku. V apokalyptické novince budou Julia Roberts a Ethan Hawke čelit kybernetickému útoku, po němž se začne hroutit svět.

Filmové novinky

Sázka na katastrofický film se Netflixu před dvěma lety náramně vyplatila se snímkem K zemi hleď! režiséra Adama McKaye s Leonardem DiCapriem a Jennifer Lawrence v hlavních rolích. A ietos v prosinci budeme opět sledovat, jak se Země blíží ke své záhubě. Tentokrát však nebude padat smrtící asteroid, jemuž se budou lidé smát, ale dojde na kybernetický útok, důsledkem kterého se začne civilizace hroutit. Dojde na masivní zácpy, tankery vyplavené na souš a dokonce i na masivní vlny, jež budou drtit všechno v dosahu.

Alespoň to naznačuje první krátký trailer na snímek Nech svět světem, který vychází z ceněné knihy Leave the World Behind Rumaana Alama. O práva na knihu se v červenci 2020 spustila bitva mezi několika zájemci a Netflix z tohoto boje vyšel vítězně. Jako režiséra a scenáristu určil Sama Esmaila, který je tvůrcem seriálu Mr. Robot. Příběh vypráví o páru s dětmi, který v domě na Long Islandu navštíví muž se svou dcerou a informuje ho o světovém blackoutu, který povede k hrůzným následkům. Obě rodiny se tak musí vyrovnat s blížící se katastrofou, která ukáže, kdo je z jakého těsta. Původně se v hlavních rolích měla objevit Julia Roberts a Denzel Washington. Denzela ale nakonec nahradí Mahershala Ali. Dále uvidíme Ethana Hawka či Kevina Bacona. Snímek má mít premiéru již na konci října v Los Angeles, my ho však na Netflixu uvidíme 8. prosince.

Zdroj: Netflix

Nový Predátor je na cestě. Naváže na úspěšnou řežbu s indiány
Nový Predátor je na cestě. Naváže na úspěšnou řežbu s indiány
02.10.2023 18:30:00 | Filmové novinky

Fanoušci vesmírného lovce mohou začít oslavovat. Zdá se totiž, že pokračování snímku Predátor: Kořist vstoupilo do fáze vývoje a začíná se na něm doopravdy výrazně pracovat.

Do Elišky a Damiána udeřil blesk. Trapná scéna nevysvětlí ani učivo základní školy
Do Elišky a Damiána udeřil blesk. Trapná scéna nevysvětlí ani učivo základní školy
02.10.2023 16:00:00 | Filmové novinky

Seriál televize Prima nepřestává divákům darovat absurdní momenty, nad nimiž nelze než kroutit hlavou. Po ultimátní bitce v kancelářích a útoku vysavače přichází marný pokus o vysvětlení elektromagnetismu. A je to skutečně bolestivé pro mozek.

Nejbrutálnější seriálová novinka roku nezklamala. Kritici našli jen pár chyb
Nejbrutálnější seriálová novinka roku nezklamala. Kritici našli jen pár chyb
02.10.2023 15:00:00 | Filmové novinky

První tři epizody očekávaného spin-offu seriálu Banda jsou už online a kritici tento nový projekt s brutálními výjevy ve velkém chválí za zachování stylu originálu i hledání vlastní cesty.

Hororové překvapení: Nové Saw nadchlo kritiky, mluví se o nejlepším dílu série
Hororové překvapení: Nové Saw nadchlo kritiky, mluví se o nejlepším dílu série
01.10.2023 11:30:00 | Filmové novinky

Nejnovější díl ze série Saw je nečekaným překvapením. Obecně se očekával další nudný ultrabrutální počin, kterých jsme za poslední roky od série viděli až příliš mnoho. Recenze jsou však de facto nadšené a kvitují přímočarost a emoce, které se do příběhu tentokrát povedlo propašovat.