FB pixel TP pixel
Nejlépe placení herci současnosti? Cruise a DiCapria trumfuje hvězda Netflixu © Paramount Pictures

Nejlépe placení herci současnosti? Cruise a DiCapria trumfuje hvězda Netflixu

Žebříček nejlépe vydělávajících herců a hereček, který každoročně publikuje časopis Forbes, potvrdil vzrůstající důležitost streamovacích platforem v ekonomice Hollywoodu.

Filmové novinky

Stejně jako každý rok i letos vydal magazín Forbes žebříček nejlépe placených hollywoodských herců. Zatímco loni vyhrál Tyler Perry a předtím byl tři roky za sebou nejlépe placeným hercem v Hollywoodu Dwayne Johnson, tento rok se vrátil na vrchol žebříčku Adam Sandler. Ten naposledy opanoval vítězství prestižního seznamu před více než dvaceti lety, když vydělal 47 milionů dolarů za účinkování ve filmech jako Opilí láskou nebo Mr. Deeds - náhodný milionář. Letošní vítěz poměrně jasně naznačil, že se mu spolupráce s Netflixem bohatě vyplatila – při posledním prodloužení měla smlouva hodnotu přes 250 milionů dolarů. Navíc podobně jako loňský vítěz Tyler Perry ukázal, že popularita a finanční úspěch už nemusí nutně pramenit pouze z tradičních kin.

Sandlerův triumf zajistily především čtyři netflixovské projekty – krimi komedie Vražda v Paříži, komedie Rozhodně nejsi zvaná na mou bat micvu!, animák Leo a letošní sci-fi novinka Kosmonaut z Čech, za kterou dostal zaplaceno již loni. Že se spolupráce vyplatila i Netflixu, naznačují i mimořádně silná čísla zhlédnutí všech Sandlerovek. Jen za prvních šest měsíců roku 2023 nasbíraly jeho filmy neuvěřitelných 500 milionů zhlédnutých hodin. Forbes vypočítal, že si Sandler minulý rok přišel na 73 milionů dolarů. Na druhém místě se umístila Margot Robbie s 59 miliony, jež ji přinesl především úspěch Barbie. Třetí místo si uzmul i přes nepříliš úspěšnou Mission: Impossible - Odplatu Tom Cruise. Dalšími v pořadí byli Matt Damon (Air: Zrození legendy), Ryan Gosling (Barbie), Jennifer Aniston (Vražda v Paříži), Leonardo DiCaprio (Zabijáci rozkvetlého měsíce), Jason Statham (Meg 2: Příkop), Ben Affleck (Air: Zrození legendy) a desítku uzavřel Denzel Washington (Equalizer 3: Poslední kapitola).

Zdroj: Collider / Forbes

Hra o trůny mohla být naprosto bizarní. Seriál měl končit filmovou trilogií, HBO tlačilo natáčení pro mobily
Hra o trůny mohla být naprosto bizarní. Seriál měl končit filmovou trilogií, HBO tlačilo natáčení pro mobily
18.03.2024 13:45:00 | Filmové novinky

Od konce úspěšného seriálu Hra o trůny letos uplyne sice již pět let, ale díky prequelu Rod draka je tento fantasy svět stále v živé paměti diváků. Jádrem nicméně stále zůstává původní seriál, jehož zejména poslední série čelila ostré kritice. Po letech vyplývají na povrch bizarní historky o tlacích během natáčení, kterým musela tvůrčí dvojice David Benioff a D.B. Weiss čelit.

Velký herecký návrat Michaela Douglase. V traileru historické novinky zachraňuje Ameriku
Velký herecký návrat Michaela Douglase. V traileru historické novinky zachraňuje Ameriku
17.03.2024 16:30:00 | Filmové novinky

Michael Douglas už dávno není tou velkou hvězdou, kterou býval v minulosti, jako herec je však stále vynikající. Jen potřebuje ty správné role. Ukázal to v seriálu Kominského metoda a potvrzuje to i v historické novince Franklin, která dá zapomenout na jeho štěky ve filmech od Marvelu.

Nejnenáviděnější film současnosti nikdo neviděl, naštvaní fanoušci mají jasno už po traileru
Nejnenáviděnější film současnosti nikdo neviděl, naštvaní fanoušci mají jasno už po traileru
17.03.2024 15:10:00 | Filmové novinky

Když se rozhodnete zremakovat jeden z nejkultovnějších filmů 90. let, který měl navíc dost výraznou gotickou estetiku a v hlavní roli měl během natáčení tragicky zesnulého herce, obratem si říkáte o průšvih v podobě naštvané základny fanoušků originálu. A nezachrání vás ani potoky krve prezentované v traileru. Své o tom nyní ví tvůrci nové verze slavného komiksu Vrána.

První skvělý akčňák roku: Velkolepá pocta kaskadérům nadchla diváky i kritiky
První skvělý akčňák roku: Velkolepá pocta kaskadérům nadchla diváky i kritiky
15.03.2024 15:40:00 | Filmové novinky

Na festivalu SXSW v americkém Austinu měl premiéru očekávaný akční snímek Kaskadér režiséra Davida Leitche. A zdá se, že explozivní upoutávky nelhaly a režisér Johna Wicka nebo spin-offu Rychle a zběsile doručil velezábavný blockbuster, který mnozí označují za první skvělý akčňák letošního roku.