FB pixel TP pixel
Nejvyhledávanější seriály světa má Netflix. První místo mu však vyfoukla konkurence © Netflix

Nejvyhledávanější seriály světa má Netflix. První místo mu však vyfoukla konkurence

Google odhalil, jaké seriály patřily v roce 2023 mezi nejúspěšnější tituly v jeho vyhledávání. Nejvíce se může chlubit Netflix, který stvořil hned 9 z 10 nejžádanějších seriálů, které chtěli diváci v uplynulých měsících najít.

Filmové novinky

Pokud jste si mysleli, že Netflix v posledním roce ztrácel na síle a jeho seriálová nabídka zaznamenala u diváků malé ohlasy, následující statistika společnosti Google vás rychle vyvede z omylu. Google totiž zveřejnil statistiky, které ukazují, jaké seriály zažily oproti minulému roku největší nárůst v trafficu v daném čase. Je tedy nutné zmínit, že nejde o výsledky nejvíce vyhledávaných seriálů v pravém smyslu slova. Jen těch, které v časovém rozhraní zažily největší nárůsty oproti roku 2022.

The Last of Us vládne

Netflix má na kontě 9 z 10 globálně nejvyhledávanějších seriálů letošního roku, za což si může bezpochyby gratulovat. Na druhou stranu, určitě ho netěší skutečnost, že na čele žebříčku stojí jediná konkurence. První příčku si totiž urvala apokalyptická sci-fi The Last of Us, která se stala naprostým fenoménem a její chystaná druhá řada patří mezi nejočekávanější seriálové návraty následujících měsíců. Dočkáme se nicméně až v roce 2025.

Druhá příčka patří dalšímu fenoménu Wednesday, který udělal hvězdu z Jenny Ortegy a opět oživil kariéru poněkud uvadajícího Tima Burtona. Také se již chystá pokračování. Třetí místo je ohromným překvapením, je na něm totiž dramedie Ginny a Georgia. Netflix může těšit i čtvrtá pozice, kde uspěla hraná verze anime a mangy One Piece. Dalším překvapením je pak umístění kriminálky Kaleidoskop na pátém místě globálního vyhledávání. Nepochybně za tohle umístění může i vydařený start, kdy seriál na Netflixu první týden zaznamenal 120 milionů zhlédnutých hodin.

Jihokorejci i zrušená fantasy

Šestá a sedmá pozice patří jihokorejským hitům Království úsměvů a Sláva, které v Česku zná asi málokdo, ve světě a hlavně v Asii ale mají bohatý zástup fanoušků. Někoho naopak může zaskočit 8. příčka v podobě sitcomu Zlatá devadesátá, který navázal na kultovku Zlatá sedmdesátá. Sledovanost na Netflixu totiž nebyla bůhvíjaká. Zdá se tak, že diváci možná spíše hledali, jestli se náhodou v seriálu objeví Ashton Kutcher a Mila Kunis. Na devátém místě ja pak hororová rozlučka Mikea Flanagana s Netflixem Pád domu Usherů a hodně zajímavý je pohled na poslední příčku. Desátá je totiž fantasy Světlo a stíny, kterou Netflix letos zrušil a spolu s ní i její chystaný spin-off. Minimálně ve vyhledávačích ale fantasy s Benem Barnsem slavila úspěch.

Kompletní žebříček nejvyhledávanějších seriálů roku 2023

  1. The Last of Us
  2. Wednesday
  3. Ginny a Georgia
  4. One Piece
  5. Kaleidoskop
  6. Království úsměvů
  7. Sláva
  8. Zlatá devadesátá
  9. Pád domu Usherů
  10. Světlo a stíny

Zdroj: Google / Flixpatrol

 1 940 zobrazení   72 se líbí
Oppenheimer těsně prohrál nominace Zlatých glóbů. Uspěl zombie hit The Last of Us
Oppenheimer těsně prohrál nominace Zlatých glóbů. Uspěl zombie hit The Last of Us
11.12.2023 17:15:00 | Filmové novinky

Zlaté glóby po roce opět vyhlásily své nominace za uplynulý filmový a televizní rok. Mezi nominacemi nechybí tituly jako Barbie, Oppenheimer či Zabijáci rozkvetlého měsíce. V televizní sekci se dařilo seriálům jako Boj o moc, The Last of Us či skvělému Medvědovi.

Netflix odpálí nový rok akčním nářezem. Trailer slibuje kung-fu Kmotra
Netflix odpálí nový rok akčním nářezem. Trailer slibuje kung-fu Kmotra
11.12.2023 16:45:00 | Filmové novinky

Na začátku ledna Netflix uvede seriálový akční nářez Bratři Sunovi, ve kterém v hlavní roli uvidíme legendu žánru Michelle Yeoh. Právě vydaný trailer láká na propracované choreografie, cool vizuál, potoky krve a černý humor.

Tvůrci Pána prstenů zveřejnili 40 minut dosud nepublikovaných záběrů z natáčení
Tvůrci Pána prstenů zveřejnili 40 minut dosud nepublikovaných záběrů z natáčení
10.12.2023 17:50:00 | Filmové novinky

Ačkoli se to nezdá, letos uplynulo již 20 let od premiéry závěrečného dílu trilogie Pán prstenů s názvem Návrat krále. A protože na tyto dnes už fantasy klasiky nevzpomínají s láskou jen fanoušci žánru, přichystali si tvůrci z Weta Workshopu speciální video s dosud neviděnými záběry ze zákulisí.

Nové monstrózní sci-fi míří na Netflix. Trailer ukazuje děsivé experimenty i příšeru
Nové monstrózní sci-fi míří na Netflix. Trailer ukazuje děsivé experimenty i příšeru
10.12.2023 17:10:00 | Filmové novinky

Necelé tři týdny po první krátké upoutávce se Netflix vytasil s plnohodnotným trailerem na jeden z posledních velkých seriálů letošního roku. Na streamovací službu dokonce dorazí ve dvou částech.