FB pixel TP pixel
Netflix - aplikace, připojení, přehrávání © TMDB

Netflix - aplikace, připojení, přehrávání

1. 1. 2019 0:00 | Wiki
  1. Netflix aplikace
  2. Netflix download
  3. Netflix 4K filmy
  4. Netflix v zahraničí
  5. Netflix rychlost připojení
  6. Netflix recenze
  7. Netflix počet předplatitelů
  8. Netflix vs HBO GO
  9. Netflix v češtině
  10. Netflix Vodafone, O2, UPC

Netflix aplikace

Pro jaká zařízení nabízí Netflix svojí vlastní aplikaci, která vám zjednoduší přehrávání filmů a seriálů?

  • Počítač (operační systém Windows, Mac OS nebo Linux)
  • Mobily a tablety s operačním systémem iOS (iPhone, iPad)
  • Mobily a tablety s operačním systémem Android (Samsung, LG, starší Huawei, Google Pixel)
  • Mobily a tablety s operačním systémem Windows Phone
  • Mediální přehrávače Apple TV a Chromecast
  • Herní konzole Sony PlayStation 3 a Playstation 4
  • Herní konzole Nintendo Wii U
  • Chytré televize značky Samsung, LG, Panasonic, Grunding, Toshiba nebo Sony
  • Vybrané Blu-Ray přehrávače značky Samsung, LG, Phillips, Toshiba nebo Sony
  • kompletní seznam zařízení najdete na stránkách Netflixu

Netflix download

V aplikacích pro telefony a tablety s operačním systémem iOS nebo Android můžete využívat také funkci Offline, která vám umožní si stáhnout vybrané filmy nebo seriály k sobě a poté si je přehrávat bez nutnosti být připojeni k internetu. Hodí se výborně na cestování (v letadle, vlaku, autě) nebo prostě na chvíle, kdy nechcete překročit datový limit při mobilním připojení. Pozor - ne všechny tituly je možné stáhnout, nicméně k dispozici je většina hlavní nabídky Netflixu a všechny původní tituly od Netflixu mají možnost download.

Stahovat lze v případě seriálů i po jednotlivých epizodách nebo po celých řadách. Je však nutné pamatovat na dostatečnou kapacitu vašeho telefonu či tabletu. I když je velikost videí pro stažení menší než při běžném přehrávání, není příliš pravděpodobné, že se vám podaří do obyčejného telefonu stáhnout všechny epizody seriálů s několika řadami.

Navíc si seriál či film můžete stáhnout pouze na omezené období, které se liší podle licence, kterou má Netflix koupenou. Pokud si epizodu nebo seriál stáhnete a poté v sekci v Download/Stahování pustíte, uvidíte platnost stažení. U některých titulů je to 48 hodin, u některých třeba měsíc. Pokud vám platnost vyprší, tak ji pak stačí obnovit. Nepovede se to pouze v případě, když už Netflix pořad ze své nabídky stáhl nebo pokud má Netflix koupenou licenci pouze na určitý počet stažení. Některé pořady totiž můžete stahovat v zásadě do nekonečna, ale u některých to možné není a stáhnete si je tak například jen několikrát za rok. Na zařízeních s Androidem vás na toto Netflix upozorní hláškou ohledně limitu stahování z licenčních práv. Když se vám zobrazí hláška, že pořad nejde ve vaší zemi stáhnout, může to být i tím, že jste vycestovali do země, ve které ho Netflix nenabízí a kvůli právům si ho tam nestáhnete.

Netflix 4K filmy

Nabídka filmů a seriály v ultravysokém rozlišení obrazu (UHD, 4K) se na Netflixu postupně rozšiřuje, aktuálně jich najdete zhruba 500. Jejich seznam nabízíme v tomto přehledu. V naprosté většině se jedná o tituly, které Netflix sám produkuje či vlastní, pouze velmi výjimečně se jedná o pronajaté filmy a seriály.

Netflix v zahraničí

Nabídka Netflixu se liší v závislosti na tom, ve které zemi se registrujete.

  1. Pokud jste provedli registraci v Česku, s českou kartou, budete mít k dispozici českou nabídku. V případě vycestování do států Evropské Unie (Německo, Itálie, Španělsko, Francie atd) se vám bude vždy zobrazovat česká nabídka. Když opustíte hranici EU, bude se vám zobrazovat nabídka podle toho, jaká je v daném státě, tedy například v USA uvidíte americkou nabídku (ale s českými titulky). Cestujete-li však do zahraničí na delší dobu, tak v Evropské unii vám můžou po nějaké době některé pořady z nabídky zmizet, mimo Evropskou unii také a navíc se můžete setkat se změnou některých funkcí a také změny věkových omezení na dětském profilu. Některé pořady vám nemusí jít stáhnout nebo ze Stažení/Download zmizet.
  2. Jestliže se hodláte registrovat v zahraničí, ale chcete českou nabídku, budete muset poprosit buď kamaráda žijícího v Česku a nebo přesvědčit Netflix, že opravdu žijete v Česku. Pokud nepožádáte o změnu, bude vám z účtu strhávána částka v měně, ve které jste si Netflix registrovali, ale částka se může lišit, záleží na ceníku Netflixu, není jednotný pro celý svět. Je možné, že vám z nabídky filmů a seriálů něco ubude a něco naopak přibude a nabídka titulků a dabingu se také může lišit. K Netflixu se nepřipojíte v Číně, v Severní Koreji, na Krymu a v Sýrii.
  3. Pokud používáte VPN, může se vám stát, že se vám nebude správně zobrazovat obsah pro region, ve kterém bydlíte.
  4. Netflix rychlost připojení

    Pro plné vychutnání Netflixu v dané obrazové kvalitě (SD, HD, UHD/4K), je nutné počítat se stabilním připojením. I když máte předplacený nejdražší tarif Premium umožňující přehrávání titulů ve 4K, ale máte pomalé připojení, může Netflix sám od sebe snížit kvalitu obrazu a zvuku, aby zachoval plynulé přehrávání. Minimální rychlost internetu od Netflixu je následující

    • Základ - SD - 1,5 MB/s
    • Standard - HD - 3 MB/s
    • Premium - UHD/4K - 5 MB/s

    Netflix recenze

    Jaké jsou zkušenosti uživatelů s Netflixem? Sesbírali jsme nejzajímavější postřehy proč byste Netflix měli či naopak neměli zvolit.

    • Uživatelé si na Netflixu nejvíce cení množství titulů, mnoho novinek každý týden, perfektní technickou kvalitu přehrávání, širokou podporou zařízení a aplikací či stahování do offline režimu
    • Za nevýhody považují uživatelé neúplnou českou podporu (zatím jen cca 40% nabídky), hlavně u dětských titulů, občasné chyby v titulcích (překlepy, špatné překlady, chybějící díly), zpoždění u přejatých seriálů a slabší nabídku původních filmů od Netflixu.
    • Netflix počet předplatitelů

      Kolik má Netflix uživatelů? Oficiálně společnost reportuje pouze několik čísel, z nich to nejdůležitější je celosvětový počet předplatitelů. To bylo na začátku roku 2021 více než 200 miliónů po celém světě. Poté ještě reportuje podrobnější čísla pro vybrané regiony - zvlášť pro USA, Latinskou Ameriku, Asii + Austrálii a nakonec Evropu + Střední východ + Afriku. Pro jednotlivé země žádná oficiální čísla Netflix nevydává, je však možné ho orientačně odhadnout na základě srovnání velikosti země a dílčích odhadů z jiných zemí. Pro začátek roku 2021 jsme vydali odhad, že v České republice je zhruba 250-300 tisíc předplatitelů.

      Netflix vs HBO GO

      Jak si stojí Netflix v porovnání s dalšími službami a konkurenty v Česku? Jeho největším konkurentem u nás je (a bude) HBO GO. V následující přehledu nabízíme jednoduché srovnání.

      • Velkou výhodou HBO je cena (159 Kč) a také stoprocentní česká podpora, všechny jeho pořady mají minimálně české titulky, většina i český dabing. Nevýhodou HBO je omezenejší nabídka titulů, slabší technické parametry (pouze standardní kvalita obrazu a zvuku) či občas nefungující aplikace.
      • Výhodou Netflixu je množství titulů, perfektní technická kvalita, široká podporou zařízení a aplikací či stahování do offline režimu. Nevýhodou je stále nedostatečná česká podpora (jen cca 40% nabídky), občasné chyby v titulcích, zpoždění u přejatých seriálů a slabší nabídka původních filmů od Netflixu.

      Netflix v češtině

      Netflix je přístupný v Česku od začátku roku 2016, ale teprve od října 2019 funguje v češtině. Tedy jeho rozhraní (na webu či v aplikacích) má české nadpisy a popisky, novinky jsou uvedené s českými titulky či dabingem a nabídka českých filmů se výrazně zvýšila.

      Netflix Vodafone, O2, UPC

      Operátor Vodafone Netflix nabízí přímo ve své nabídce. Můžete si tak pod jedním účtem nechat přehledně účtovat svoje platby za telefon, televizi či Netflix. Provázání jde využít přímo přes operátora nebo si tam můžete svůj stávající Netflix účet převést. Nabídka titulů, funkce i cena jsou zcela stejné jako kdybyste si službu objednávali napřímo, výhodou je pouze, že nemusíte poskytovat své platební údaje Netflixu. Pokud jste klienti nyní již bývalého UPC, po spojení s Vodafone máte k této nabídce přístup také. O2 nebo T-Mobile v nabídce Netflix nemají, ale můžete samozřejmě se vždy registrovat napřímo na Netflix pokud jejich služby využíváte.

      Tomáš Vyskočil
      Svůj první filmový web spustil už v roce 1999. Od té doby si uvědomil, že nebude dělat nic jiného než psát o filmech na internet. A tak založil a spustil FilmPub, první velký filmový magazín. O pár let později přešel na seriály a pro pár fanoušků spustil Lost.cz. Protože těch fandů bylo najednou dost, rozhodl se spustit i další weby a tak vznikla Edna.cz. Mezitím pracoval a psal třeba pro Premiere, DiViDi a další filmové časopisy. Když mu kamarádi před pár lety říkali, že stahují pirátské filmy, protože u nás není nabídka, tak si jeden víkend sedl, naprogramoval skript, který stáhl všechny dostupné nabídky u nás a tak vzniklo Filmtoro. Filmy a seriály už neopustí, protože filmy a seriály nikdy neopustily jeho.