FB pixel TP pixel
Netflix a Amazon se pomalu chystají do Česka dokončit své fantasy seriály © TMDB

Netflix a Amazon se pomalu chystají do Česka dokončit své fantasy seriály

Pomalu ale jistě se v Česku rozbíhají přípravy k natáčení pozastavených projektů. Během pár týdnů by tak zahraniční štáby měly rozjet kamery a dokončit seriály jako The Wheel of Time s Rosamund Pike či Carnival Row s Orlando Bloomem.

České novinky

Tuzemská kola ekonomiky se začínají pomalu ale jistě roztáčet, což v audiovizuální branži můžeme pozorovat nejen v rozjezdu činnosti dabingových studií, ale zejména zahraničních štábů, které plánují pokračovat v rozjetých projektech, které byly z důvodu koronavirové pandemie přerušeny. Česko je tak jednou z prvních evropských zemí, ve které se tato pravidla rozvolnila natolik, že se filmové štáby mohou poměrně rychle vrátit ke svým připravovaným projektům a dokončit je, navíc se počítá, že by tuzemské lokace mohly sloužit k natáčení i pro produkce, které se rozběhly v jiných zemích, ale nejsou v nich dosud vhodné podmínky pro pokračování na těchto projektech.

Netflix a Amazon se pomalu chystají do Česka dokončit své fantasy seriály © TMDB

Vrátit by se tak v dohledné době měly štáby Amazonu, které dotočí své fantasy projekty: druhou řadu seriálu Carnival Row v hlavních rolích s Orlando Bloomem a Carou Delevingne a adaptaci románů Roberta Jordana The Wheel of Time (Kolo času), jehož hlavní hvězdou bude Rosamund Pike. Přípravy již běží u netflixovské produkce německo-amerického snímku 473 Transatlantic o únosu letadla v režii Petera Thorwartha. Marvelácký seriál The Falcon and the Winter Soldier točený pro Disney+ se s velkou pravděpodobností stihl v Česku dotočit, a zbývající scény proběhnou již v amerických studiích. Štáby, které dorazí do Česka musí samozřejmě splnit různá bezpečnostní a hygienická opatření. Jedním z nich je napřiklad 72 hodin dlouhá karanténa, během které musí její členové podstoupit i PCR test, což samozřejmě produkce prodraží, jasná pravidla a možnost natáčení jsou však jasnými plusy upřednostňující Českou republiku před jinými lokacemi.

Reklama  581 zobrazení   67 se líbí
15 nejnovějších českých filmů na Netflixu
15 nejnovějších českých filmů na Netflixu
14.05.2020 | České novinky

Netflix pokračuje v přidávání českých filmů do svého katalogu. Po nesmírně populární komedii Ženská na vrcholu, která se dokonce umístila v žebříčku nejsledovanějších pořadů na Netflixu, jsme se dočkali další dávky dnes ráno.

Již zítra se otevřou kina. Známe detailní opatření i programovou nabídku
Již zítra se otevřou kina. Známe detailní opatření i programovou nabídku
10.05.2020 | České novinky

Od pondělí 11. května se znovu otevírají kina, která byla v březnu uzavřena z důvodu vládních nařízení ve snaze zabránit šíření koronaviru. Co vás čeká v programu kin a jaká jsou bezpečnostní doporučení, aby mohla kina bezpečně fungovat? Na to jsme se podívali.

PODCAST: Netflix vyhrál koronaloterii. Čekají kinaře temné časy?
PODCAST: Netflix vyhrál koronaloterii. Čekají kinaře temné časy?
08.05.2020 | České novinky

Zatímco kinaři bojují o přežití a vyhlížejí blížící se termín znovuotevření svých svatostánků, Netflix si mne ruce. Má totiž za sebou veleúspěšné čtvrtletí a hned několik hitů. Opravdu nás čeká online budoucnost? Anebo se vše opět vrátí do starých kolejí?

Vše, co potřebujete vědět o otevření kin 11. května
Vše, co potřebujete vědět o otevření kin 11. května
01.05.2020 12:00:00 | České novinky

A jsme zase o krok před nimi, chce se použít známá hláška z filmu Pelíšky, když i hollywoodské deníky přináší zprávy, že je Česká republika první evropskou zemí, která znovu otevře kina a další kulturní místa po zásahu koronaviru. Dali jsme dohromady veškeré dostupné info o tom, jaká budou opatření.