FB pixel TP pixel
Netflix hodlá herně masivně expandovat. Představil plán, který následuje filmy a seriály © Netflix

Netflix hodlá herně masivně expandovat. Představil plán, který následuje filmy a seriály

Svůj vstup na videoherní trh myslí Netflix opravdu vážně. Po stále narůstající nabídce exkluzivních titulů a kupování herních vývojářů se streamovací gigant nakonec rozhodl založit i své vlastní herní studio.

27. 9. 2022 15:00 | Streaming novinky

Už je to více než rok, co streamer Netflix spustil na své aplikaci pro Android a iOS herní sekci. Ta se pomalu rozrůstá a dnes nabízí přes 25 exkluzivních herních titulů. Podle posledních průzkumů si hry v této aplikaci ale pravidelně zahraje v průměru kolem 1,7 milionů uživatelů, což je méně než 1 % z 221 milionů předplatitelů Netflixu. Vedení streamovací platformy přesto vidí v tomto zábavním segmentu příležitost a hodlá do něj i nadále investovat. Nyní se totiž Netflix rozhodl ve finských Helsinkách založit vlastní herní studio, které bude vytvářet původní hry bez reklam a nákupů v aplikacích.

Na informace týkající se samotných her je sice ještě brzy, ale jméno ředitele nového herního studia již bylo oznámeno - bude jím Marko Lastikka, někdejší zaměstnanec společností Zynga a EA. Podle Netflixu jsou Helsinky příhodným místem k založení studia, protože město je dle něj domovem nejlepších herních talentů na světě. Patří mezi ně i studio Next Games, které vyvíjí mobilní hru The Walking Dead a které Netflix koupil v březnu. Kromě Next Games vlastní Netflix i jiná herní vývojářská studia včetně společnosti Boss Fight či Night School, které vytvořilo oceňovaný titul Oxenfree, který je čerstvě dostupný na Netflixu s českou lokalizací. První plody nového herního developera sice uvidíme až za několik let, Netflix však chce i v tomto segmentu tvořit unikátní obsah bez závislosti na okolních vlivech a partnerech.

Zdroj: Engadget

Petr Kollár
Formovaly ho akčňáky, sci-fi a horory z osmdesátek a devadesátek. Posléze na VHS během dvou dnů bingewatchnul Twin Peaks a s ním se zrodila i láska k dlouhým vyprávěním, které s příchodem Netflixu získaly tu pravou platformu. Dnes se věnuje hollywoodské klasice, hongkongskému akčnímu filmu, japonskému anime i evropskému artu. Před pár lety se začetl do komiksových světů (a v poslední době mangy obzvláště). Rád se prochází po horách, miluje lesy a nepohrdne kvalitním pivem.
Jak zničit Netflix? Nový streamovací gigant odhalil jasný plán
Jak zničit Netflix? Nový streamovací gigant odhalil jasný plán
22.09.2022 12:00:00 | Streaming novinky

Streamovací platforma SkyShowtime právě vstoupila do několika států Evropy a zanedlouho se jí dočkáme i v České republice. Její generální ředitel v rozhovoru lákal na kvalitní obsah, nízkou cenu a prozradil, jakou cestou se chce v silné konkurenci vydat.

Nová obří konkurence Netflixu odstartovala. Jak se povedla služba SkyShowtime?
Nová obří konkurence Netflixu odstartovala. Jak se povedla služba SkyShowtime?
21.09.2022 18:00:00 | Streaming novinky

Poslední z velkých služeb zahájila svoji evropskou expanzi 20. září ve 4 zemích Evropy. Co můžeme už příští rok také čekat u nás od dvojice hollywoodských studiií Universal a Paramount, které se online spojily proti Netflixu, Disney+ či HBO Max?

Streamovací domov Dextera a dalších hitů zřejmě skončí. Obsah by se přesunul
Streamovací domov Dextera a dalších hitů zřejmě skončí. Obsah by se přesunul
18.09.2022 13:00:00 | Streaming novinky

Společnost Paramount Global zvažuje ukončení samostatné streamovací služby Showtime a zahrnutí jejího obsahu na svou hlavní streamovací službu Paramount+. Showtime přitom letos nabídl divákům seriály, které byly nominované na cenu Emmy. Konkurence je příliš veliká.

Blíží se konec binge-watchingu? O Netflixu se rozšířila zneklidňující fáma
Blíží se konec binge-watchingu? O Netflixu se rozšířila zneklidňující fáma
13.09.2022 12:50:00 | Streaming novinky

V minulých dnech jste se mohli po internetu dočíst, že Netflix zvažuje konec uvádění stylem binge-watchingu, tedy všech epizod seriálu naráz. Není to však pravda, celá aféra vznikla špatnou interpretací zprávy jednoho analytika, kterou poté převzaly další (velké americké filmové) weby. Pojďme se na to podívat blíže.