FB pixel TP pixel
Filmy od Netflixu v kinech nečekejte. Šéf služby má jinou strategii úspěchu © Netflix

Filmy od Netflixu v kinech nečekejte. Šéf služby má jinou strategii úspěchu

Apple a Amazon před nedávnem oznámili změnu strategie, když se rozhodli promítat vybrané filmy v kinech v široké distribuci. Co na to Netflix?

21. 4. 2023 10:00 | Streaming novinky

Povzbudivou zprávou pro majitele kin byl nedávný slib velkých streamovacích hráčů, kteří se rozhodli promítat své vybrané tituly v temných sálech v široké distribuci. Týká se to zejména Amazonu a Applu. Obě streamovací platformy a jejich filmové divize Apple Original Films a Amazon Studios tak nyní dramaticky mění kurz a slibují za kinodistribuci utratit významné částky s tím, že Apple hodlá investovat přibližně miliardu dolarů každý rok. Amazon zahájil svůj nový plán kinodistribucí filmu Bena Afflecka Air: Zrození legendy, Apple si tuto taktiku brzy vyzkouší s novým dramatem Martina Scorseseho Killers of the Flower Moon s Leonardem DiCapriem v hlavní roli.

Nabízela se tak logická otázka, zda se o podobnou strategii nepokusí i největší světový streamovací hráč Netflix. Například o vánočních svátcích uvedl v kinech v limitované distribuci s překvapivě solidním úspěchem druhý díl satirické detektivky Na nože: Glass Onion. Před pár dny se k tomuto tématu během komentování čtvrtletních výsledků Netflixu vyjádřil šéf Ted Sarandos. Ten překvapivě řekl, že jeho streamovací společnost je spokojena se současným modelem výroby filmů pro své předplatitele a nehodlá následovat Amazon a Apple a přijmout tradiční distribuční model. Ten dnes dává kinu prostor exkluzivního promítání v průměru okolo 35 až 40 dní, záleží však na divácké návštěvnosti daného titulu. „Filmové divizi se daří skvěle. Lákat lidi do kin prostě není náš byznys. Naším hlavním cílem je přinášet nový atraktivní obsah, který je hodnotný pro naše předplatitele a zvyšuje hodnotu našeho podnikání. Ve hře nejsou žádné zásadní změny", zakončil Sarandos diskuzi na toto téma.

Zdroj: THR

Petr Kollár
Formovaly ho akčňáky, sci-fi a horory z osmdesátek a devadesátek. Posléze na VHS během dvou dnů bingewatchnul Twin Peaks a s ním se zrodila i láska k dlouhým vyprávěním, které s příchodem Netflixu získaly tu pravou platformu. Dnes se věnuje hollywoodské klasice, hongkongskému akčnímu filmu, japonskému anime i evropskému artu. Před pár lety se začetl do komiksových světů (a v poslední době mangy obzvláště). Rád se prochází po horách, miluje lesy a nepohrdne kvalitním pivem.
Netflix roste pomaleji, než se čekalo. Zákaz sdílení účtů se mu ale vymstil jen někde
Netflix roste pomaleji, než se čekalo. Zákaz sdílení účtů se mu ale vymstil jen někde
19.04.2023 12:20:00 | Streaming novinky

Další čtvrtletí je za námi a Netflix tak jako vždy reportuje svoje čísla. Streamer má za sebou slabší čtvrtletí a přidal jen 1,75 milionů uživatelů, burza si přála alespoň 2,5 milionu. Celkově ale stále neochvějně vede a hlásí úspěchy s novým předplatným za reklamu i zákazem sdílení účtů.

Netflixu roste v Česku masivní konkurence. Canal+ posiluje a má dohodu i s Apple
Netflixu roste v Česku masivní konkurence. Canal+ posiluje a má dohodu i s Apple
14.04.2023 16:15:00 | Streaming novinky

Společnost Canal+ není v mediálním ani streamovacím světě žádným nováčkem a ve své domovské Francii patří ke špičce. Podle všech indicií se chystá také do České republiky se svojí streamovací službou v plné parádě. A není to jediná novinka, která se okolo ní v poslední době vyrojila.

HBO Max definitivně končí. Nová služba slibuje seriál Harry Potter a 40 novinek měsíčně
HBO Max definitivně končí. Nová služba slibuje seriál Harry Potter a 40 novinek měsíčně
12.04.2023 20:00:00 | Streaming novinky

Tak je to oficiální. Společnost Warner Bros Discovery právě představila svoji budoucnost streamování. Nebude nosit jméno HBO Max, nýbrž jen Max.

Netflix mění přístup k tvorbě seriálů. Nechce tvořit propadáky, které hned zruší
Netflix mění přístup k tvorbě seriálů. Nechce tvořit propadáky, které hned zruší
09.04.2023 15:50:00 | Streaming novinky

Netflix se při svém vstupu na trh často vymezoval vůči tradičním televizím odlišným přístupem. Při výrobě seriálu se například obešel bez testovací pilotní epizody a vyráběl rovnou celou řadu. Tento model výroby se teď možná změní.