FB pixel TP pixel
Netflix slaví tři nové hity s rekordní sledovaností. Bodují kriminálky i boj o přežití © Netflix

Netflix slaví tři nové hity s rekordní sledovaností. Bodují kriminálky i boj o přežití

Netflixu se nabídka konce roku 2023 a začátku roku 2024 nesmírně podařila a největší streamer světa nyní sbírá zasloužené plody úspěchu. Všechny jeho sledované kategorie totiž zažívají statistické otřesy a mění se pořadí historicky nejúspěšnějších titulů. Do vybraného klubu megahitů už kupříkladu téměř nepatří Zaklínač.

Streaming novinky

Netflix čerstvě aktualizoval své tabulky historické sledovanosti a v jeho celkových statistikách nastaly zajímavé změny. Začněme u anglicky mluvících filmů, kde to nakonec minimalistické sci-fi Nech svět světem dotáhlo na parádní 5. pozici mezi nejpopulárnějšími filmy Netflixu vůbec. Snímek s Julií Roberts zaznamenal přes 140 milionů zhlédnutí a nechal tak za sebou akčňák The Gray Man, rodinnou taškařici Můžeme být hrdinové, thriller Matka, krimi Na nože: Glass Onion nebo další akčňák Vyproštění. Nad Nech svět světem se umístily tituly V pasti (celkem 157,1 milionů zhlédnutí), Projekt Adam (157,6 milionů zhlédnutí), K zemi hleď! (171,4 milionů zhlédnutí) a Red Notice (230,9 milionů zhlédnutí).

Sněžné bratrstvo chce na vrchol

První místo už se otřásá mezi nejpopulárnějšími neanglicky hovořícími filmy. Zde totiž na první příčce stále vládne severské kaiju sci-fi Trol se 103 miliony zhlédnutí, jenže survival Sněžné bratrstvo již vyšplhal na 89,2 milionů zhlédnutí a navíc má před sebou ještě necelých 30 dní počítání do statistik. Netflix totiž do celkových čísel počítá prvních 91 dní od premiéry a Sněžné bratrstvo startovalo 15. prosince. S oscarovou tlačenkou je tudíž velmi pravděpodobné, že první místo ještě urve. Ostatně za poslední týden snímek zaregistroval další 3 miliony zhlédnutí. Za ním už jsou navíc pouze snímky, které mají své započítávání za sebou.

Mění se i žebříček anglicky mluvících seriálů. Thrillerová novinka Harlana Corbena Podruhé mě neoklameš se totiž konečně dostala do vybrané společnosti historicky nejsledovanějších seriálů Netflixu a na 10. místo odsunula se svými 90,6 miliony zhlédnutí první řadu Zaklínače. Nečekaný thrillerový hit tvůrce, jemuž seriály příliš nefungovaly na konkurenčním Amazonu, a tak obratem zazářil u červeného Nka, půjde ale ještě výš. Startoval totiž na začátku roku, a tak se ještě měsíc budou jeho data započítávat. A jelikož i za poslední týden napočítal přes 2 miliony zhlédnutí, vyšlápne si zřejmě na druhou řadu Bridgertonových, třetí řadu Stranger Things a asi i na první řadu Nočního agenta s jeho 98,2 miliony zhlédnutí. Naopak vzdálená se jeví pátá pozice šachového fenoménu Dámský gambit. Žebříčku přitom jasně vládne Wednesday s 252 miliony zhlédnutí.

Berlín dostane 2. řadu

A aby toho nebylo málo, tabulka sledovanosti se měnila i u neanglicky hovořících seriálů. Diváky totiž hodně zaujal Papírový dům: Berlin, který dosáhl na 54 milionů zhlédnutí. I zde se budou ještě měsíc čísla počítat, velké změny ale nečekáme, protože zlodějíček Berlín již vypadl z TOP 10 týdenních výsledků. Přesto by ještě mohl překonat All of Us Are Dead s 55,5 miliony zhlédnutími a Netflix již samozřejmě oznámil i druhou řadu. Na prvním místě neanglického žebříčku je pak samozřejmě Hra na oliheň s 265 miliony zhlédnutí.

Zdroj: Netflix / Netflix TOP 10 / FlixPatrol

SkyShowtime v Česku zdražuje a zavádí reklamy. Technická kvalita ceně neodpovídá
SkyShowtime v Česku zdražuje a zavádí reklamy. Technická kvalita ceně neodpovídá
16.02.2024 13:00:00 | Streaming novinky

Streamovací služba SkyShowtime, která spojuje filmovou nabídku studií Universal a Paramount, oznámila velké změny v předplatném. V průběhu dubna změní cenovou politiku a z dosavadního jednoho tarifu vzniknou dva. Jeden levnější s reklamou a druhý dražší bez reklam.

Nejpopulárnější pořady na Prima+ odhaleny. Jejich kvalita prozrazuje mnohé
Nejpopulárnější pořady na Prima+ odhaleny. Jejich kvalita prozrazuje mnohé
08.02.2024 13:30:00 | Streaming novinky

Televize Prima se po roce pochlubila s počty předplatitelů a také statistikami popularity žánrů, filmů a také originálních pořadů. Výčet je to vskutku zajímavý a jasně ukazuje, jaká je cílová skupina televize a streamovací platformy. O kvalitě se v mnoha případech mluvit nedá.

Disney v totální krizi: Zdražení streaming nespasilo, Marvel změní plány, do kin půjde Moana 2
Disney v totální krizi: Zdražení streaming nespasilo, Marvel změní plány, do kin půjde Moana 2
08.02.2024 9:40:00 | Streaming novinky

Neradostné zprávy aktuálně přednesl šéf Disney, Bob Iger, v pravidelném kvartálním reportu pro akcionáře. Počtvrté z posledních pěti čtvrtletí klesl počet předplatitelů služby Disney+, tentokrát o 1,3 milionů účtů na hlavních trzích. Na vině je zdražení i menší porce novinek. Proto Iger ohlásil spoustu nových titulů pro následující roky.

Disney Plus zakazuje sdílení hesel. Inspiruje se Netflixem a můžeme si za to sami
Disney Plus zakazuje sdílení hesel. Inspiruje se Netflixem a můžeme si za to sami
07.02.2024 17:35:00 | Streaming novinky

Společnost Disney se definitivně rozhodla udělat krok kupředu v boji proti lidem, kteří sdílí hesla ke streamovacím službám Hulu a Disney Plus. Pro nové uživatele v USA již platí nové podmínky, na stávající dopadne změna od 14. března. Do Česka by restrikce měly dorazit ještě letos.