FB pixel TP pixel
Netflix si ze stávkujících herců nic nedělá. Do tvorby více zapojí umělou inteligenci © Netflix

Netflix si ze stávkujících herců nic nedělá. Do tvorby více zapojí umělou inteligenci

Zatímco herci a scenáristé stávkují a přou se s hollywoodskými studii o výši odměn či o využití umělé inteligence, Netflix jako naschvál nabízí pohádkově placenou pozici využívající AI.

Streaming novinky

Role, kterou bude hrát umělá inteligence při tvorbě zábavy, je vedle nízkých odměn hlavním bodem debat obou právě probíhajících stávek v Hollywoodu. Ochrana herců a scenáristů před AI je tak klíčová v jednání se studii. Zatímco scenáristé se obávají, že by AI mohla být používána k psaní scénářů, herci bojují o svou identitu – snaží se vyjednat, za jakých podmínek můžou být využity jejich tváře či hlasy. Olej do ohně nyní opět přilil Netflix, který se rozhodl zdvojnásobit své investice do umělé inteligence a nově nabízí práci pro „produktového manažera strojového učení“. Za tuto pozici nabízí částku v rozmezí 300 tisíc – 900 tisíc dolarů ročně.

Pro srovnání dodejme, že si podle hereckých odborů 87 % herců vydělá méně než 26 tisíc dolarů za rok. Z inzerátu navíc vyplývá, že netflixovská AI již nebude využívána pouze k vývoji nových algoritmů pro doporučování pořadů a filmů, ale také k „optimalizaci“ při tvorbě obsahu. Těžko nyní soudit, jaké konkrétní představy ohledně této nabídky v Netflixu mají, ale to je vlastně v tuto chvíli vedlejší. Tato nabídka podaná během stávky bude svým obsahem a nabízenou odměnou pro mnohé herce a scenáristy působit nemístně a jen je utvrdí v jejich počínání.

Zdroj: Collider

Prima+ nabírá platící předplatitele rychleji, než samotná televize čekala
Prima+ nabírá platící předplatitele rychleji, než samotná televize čekala
27.07.2023 16:30:00 | Streaming novinky

Ředitel FTV Prima Marek Singer odhalil, že streamovací služba Prima+ roste rychleji, než samotná televize předpokládala. Ta si dala za cíl do roka získat 100 000 předplatitelů. Už po pěti měsících má téměř splněno.

Netflix masivně nabírá předplatitele. Vyplácí se vykopnutí neplatičů i nové hity
Netflix masivně nabírá předplatitele. Vyplácí se vykopnutí neplatičů i nové hity
20.07.2023 16:00:00 | Streaming novinky

Lepší než jsme čekali. Tak by se daly shrnout kvartální výsledky největší streamovací služby. Netflix dál pokračuje v růstu, který se ještě před rokem zdál jako nereálný. Celkem už mu platí skoro 239 milionů lidí po celém světě a ukazuje svým soupeřům záda.

Nová sci-fi Marvelu má tragickou sledovanost. Šéfovi Disney došla trpělivost a potvrdil změny
Nová sci-fi Marvelu má tragickou sledovanost. Šéfovi Disney došla trpělivost a potvrdil změny
14.07.2023 15:50:00 | Streaming novinky

Bob Iger právě prodloužil smlouvu se společností Disney, kterému bude šéfovat další dva roky, a přiznal, že kvalita MCU filmů šla opravdu dolů. Viní z toho především Disney+.

Pravé Star Wars jsou zpátky. Trailer Ahsoky fanoušky donutí k slzám
Pravé Star Wars jsou zpátky. Trailer Ahsoky fanoušky donutí k slzám
11.07.2023 20:14:00 | Streaming novinky

Nový seriál z universa Star Wars zaměřený na bývalou rytířku Jedi Ahsoku Tano dorazí již za šest týdnů a Lucasfilm proto usoudil, že je čas fanoušky opět o trochu víc namlsat. Představil proto oficiální trailer na novou sérii, v níž budeme sledovat bývalou padawanku Anakina Skywalkera v jejím pátrání po Grand Admirálovi Thrawnovi.