FB pixel TP pixel
Obraz, za který jste zaplatili. Netflix vrací kvalitu streamu do normálu © TMDB

Obraz, za který jste zaplatili. Netflix vrací kvalitu streamu do normálu

Od března omezil Netflix na žádost EU datový tok svého streamu. Podle informací mnoha zákazníků napříč celou Evropou to vypadá, že se situace pomalu ale jistě vrací k předkoronavirovému období.

Streaming novinky

Jak známo, Netflix i jiní poskytovatelé internetových videoték kvůli postupující pandemii, která zapříčinila nahnání obyvatelstva do svých domovů, vyhověli požadavku EU, jež se bála přetížení internetové infrastruktury, a snížili datový tok svých streamů. S postupující normalizací se začínají množit zprávy od evropských uživatelů Netflixu, které hlásají, že se kvalita jejich streamu vrací zpět na běžnou úroveň, tedy 4K HDR v datovém toku až 15 Mb/s, o datovém toku kvality HD přicházejí podobné zprávy. Zvyšování původní kvality se ovšem děje postupně a ne u všech najednou, jiní uživatelé nadále hlásí omezený bitrate, u 4K HDR dosahující maximální hodnoty kolem 7,5 Mb/s.

Netflix se již dříve k tomuto tématu vyjádřil prohlášením, že postupně jedná s poskytovateli internetu a snaží se s nimi dohodnout navýšení kapacity pro zvyšování kvality streamu. Plošný návrat k normálu se tak zatím nekoná. Jestli Netflix zvýší bitrate i u vás doma tak bude záležet nejen na regionu či zemi, ve které se nacházíte, ale i na poskytovateli vašeho internetového připojení a jeho domluvě se samotným Netflixem.

Streamingové služby

Jak vybrat nejlepší streamovací službu?

Je rok 2024 a v Česku už se zabydlely streamovací služby jako Netflix, Max či Voyo. Kterou z nich vybrat? Které jsou ty nejlepší a nejpopulárnější streamovací platformy v ČR? Nabízíme velký přehled všech streamingových platforem u nás.

 943 zobrazení   65 se líbí
Apple TV+ se daří. Minisérie Defending Jacob se stala rekordní
Apple TV+ se daří. Minisérie Defending Jacob se stala rekordní
11.05.2020 | Streaming novinky

CEO společnosti Apple Tim Cook při vyhodnocování čtvrtletních výsledků technologického giganta zmínil i stav streamovací služby Apple TV+. Podobně jako u konkurence měla karanténa na výkon televize pozitivní dopad.

Disney vs. korona: 2. řadu Mandaloriana letos v Česku legálně neuvidíme
Disney vs. korona: 2. řadu Mandaloriana letos v Česku legálně neuvidíme
06.05.2020 14:00:00 | Streaming novinky

Nový šéf Disney oznámil další rozšiřování streamovací služby Disney+. Česká republika se letos s největší pravděpodobností nedočká. Za vším samozřejmě hledejte koronavirus.

Vyproštění trhá rekordy Netflixu, uvidí ho 90 miliónů předplatitelů
Vyproštění trhá rekordy Netflixu, uvidí ho 90 miliónů předplatitelů
03.05.2020 12:00:00 | Streaming novinky

Akční film Vyproštění, který měl na Netflixu premiéru před týdnem a půl, je pro Netflix velkým hitem. Představitel hlavní role, Chris Hemsworth, aktuálně sdílel se svými fanoušky informaci, že si jeho film pustí 90 miliónů předplatitelů. To je zatím největší číslo pro původní Netflix film či seriál. Jaké je další pořadí a jak Netflix tyto čísla počítá?

Trollové jsou prvním online trhákem, tržby jsou už 100 miliónů dolarů
Trollové jsou prvním online trhákem, tržby jsou už 100 miliónů dolarů
29.04.2020 9:00:00 | Streaming novinky

Zatímco pro většinu studií je kvůli současné korona krizi uvádění filmů online taková z nouze ctnost, Universalu se podle všeho sázka na VOD vyplácí. Tržby z prodejů filmu Trollové: Světové turné jsou za pouhé tři týdny 100 miliónů dolarů, což vzhledem k jiným pravidlům dělení zisků než v kině, je pro studio zásadní výhra. Pojďme se podívat proč.