FB pixel TP pixel
Paramount+ dál slibně roste, že by i Netflix záviděl © Paramount

Paramount+ dál slibně roste, že by i Netflix záviděl

Dnes mají své kvartální výsledky vypustit hned dva velcí hráči, než večer dorazí velmi očekávané zprávy od Warnerů a HBO, máme tu čerstvá čísla za druhý kvartál za Paramount. Mediálnímu koncernu se v tržbách moc nedařilo a kromě kin prakticky všude klesl. Daří se mu ovšem zvyšovat počet předplatitelů Paramount+.

4. 8. 2022 14:00 | Streaming novinky

Paramount se letos veze hlavně na vlně druhého Top Gunu, který válce v kině konkurenci a s aktuálními tržbami 1,3 miliardy šplhá do mezi nejúspěšnější filmy historie. Především díky jemu (no dobře, je tu ještě Ježek Sonic 2 nebo Ztracené město) si mohl konglomerát Paramount připsat velký meziroční nárůst tržeb z kin. Daří se mu také držet i tržby v dalších oblastech jako je klasická televize (stanice CBS, Comedy Central, Nickelodeon, MTV atd), celkově ale investoři aktuálně nelibě nesli, že klesl příjmy z reklam a zvýšili se náklady na výrobu obsahu.

Paramount+ dál slibně roste, že by i Netflix záviděl © Paramount

Nejzajímavějším číslem je růst služby streamovacích služeb. Paramount Global jich má víc, placených i neplacených. V placených eviduje aktuálně 64 miliónů předplatitelů, o 5 miliónů více než předešlé čtvrtletí. Jeho růst by mohl být ještě vyšší, ale toto čtvrtletí odepsal Paramount skoro 4 milióny předplatitelů, které měla společnost v Rusku, kde Paramount+ nabízela jako jeden z obsahových kanálů místní služba Okko.

Vlajkovou lodí jeho placených streamovacích služeb je Paramount+. Ten vyrostl o necelých 5 miliónů na nynějších 43 miliónů a dostává se tak mezi ty desítku nejdůležitějších streamovacích služeb světa (kam počítáme vedle hollywoodských hráčů musíme počítat i původem čínské či indické služby). Paramount+ se po završení americké expanze rozrostl minulé čtvrtletí do Velké Británie, Irska a Jižní Korei a mohl svoji expanzi stavět na starších či novějších hitech jako je Yellowstone, Halo, Ježek Sonic 2 či Star Trek: Strange New Worlds. Zbytek předplatitelů se počítá mezi menší služby jako Showtime+, Noggin a další, tam ovšem Paramount konkrétní rozpad neposkytuje. Paramount se také může chlubit nejpopulárnější zdarma streamovací službou, kterou je Pluto TV, kde eviduje v druhém kvartálu průměrnou měsíční návštěvnost více než 70 miliónů uživatelů.

V prezentaci výsledků zatím bohužel nepadlo, kdy se obsahu z Paramount+ dočkáme na streamingu my. Společně s konkurenčním Universal chystá Paramount společnou službu SkyShowtime, která se má ještě do konce roku pustit v půlce Evropy, ale kromě náboru nových lidí zatím konkrétní datum či přehled nabídky nepadl. Netrpělivě čekáme na detaily. A na to, jak dopadnou další hráči. Dnes večer se dozvíme jako Warner (HBO Max) a příští týden Disney+ a spol.

Zdroj: Variety

Tomáš Vyskočil
Svůj první filmový web spustil už v roce 1999. Od té doby si uvědomil, že nebude dělat nic jiného než psát o filmech na internet. A tak založil a spustil FilmPub, první velký filmový magazín. O pár let později přešel na seriály a pro pár fanoušků spustil Lost.cz. Protože těch fandů bylo najednou dost, rozhodl se spustit i další weby a tak vznikla Edna.cz. Mezitím pracoval a psal třeba pro Premiere, DiViDi a další filmové časopisy. Když mu kamarádi před pár lety říkali, že stahují pirátské filmy, protože u nás není nabídka, tak si jeden víkend sedl, naprogramoval skript, který stáhl všechny dostupné nabídky u nás a tak vzniklo Filmtoro. Filmy a seriály už neopustí, protože filmy a seriály nikdy neopustily jeho.
Nejen Netflix má problémy, přestává se dařit Peacocku
Nejen Netflix má problémy, přestává se dařit Peacocku
30.07.2022 10:00:00 | Streaming novinky

Zatímco minulý kvartál byl Netflix ve svém problému úbytku předplatitelů osamocený, nyní se začíná krize projevovat i na dalších hráčích v byznysu. Růst předplatitelů se zastavil například u služby Peacock, problémy se čekají i jinde. Je to začátek nového trendu?

Režiséři Avengers odhalili, jak funguje Netflix. Rýpli si do jeho konkurence
Režiséři Avengers odhalili, jak funguje Netflix. Rýpli si do jeho konkurence
27.07.2022 9:00:00 | Streaming novinky

Režiséři nejúspěšnější marvelovky promluvili o jejich spolupráci s Netflixem. Streamovacího giganta chválí víc než hollywoodská studia.

Šéf Netflixu odhadl, kdy skončí tradiční televize. Revoluce má být rychlá
Šéf Netflixu odhadl, kdy skončí tradiční televize. Revoluce má být rychlá
22.07.2022 11:00:00 | Streaming novinky

Netflix v druhém kvartálu roku 2022 nedopadl tak špatně, jak sám sobě předpověděl, což jeho šéfovi Reedu Hastingsovi dodalo sebevědomí k dalším troufalým předpovědím.

Netflix ztratil míň uživatelů, než čekal. Rozšiřuje poplatky za sdílení účtu
Netflix ztratil míň uživatelů, než čekal. Rozšiřuje poplatky za sdílení účtu
20.07.2022 12:30:00 | Streaming novinky

Tak to bylo o fous. Velmi očekávané výsledky Netflixu za druhý kvartál jsou tu a je to nakonec menší pohroma, než všichni čekali. Sám Netflix si před třemi měsíci předpovídal minus 2 miliony předplatitelů, někteří analytici tipovali ještě více. Nakonec je to jen minus 1 milion, který navíc Netflix očekává, že již tento kvartál získá zpět.