FB pixel TP pixel
Pelíšky v režii Hollywoodu? Skvělé video ukazuje novou podobu české klasiky © Midjourney / David Spáčil

Pelíšky v režii Hollywoodu? Skvělé video ukazuje novou podobu české klasiky

Dumali jste někdy nad tím, jak by asi vypadaly české Pelíšky, kdyby je netočil Jan Hřebejk, ale některý z hollywoodských režisérů? Teď už nemusíte. Brilantní video totiž ukazuje tuzemskou klasiku v podobě, kterou by pravděpodobně zvolil svérázný Wes Anderson.

Zajímavosti

V Česku neexistuje snad nikdo, kdo by neznal kultovní Pelíšky. Hořkosladká komedie ze 60. let minulého století baví diváky bezmála 20 let. Šebkovi a Krausovi, dvě rodiny z dvoupatrové vily, sice sdílí střechu nad hlavou, nikoliv však politickou příslušnost. Na pozadí běžných rodinných sešlostí, oslav i nešťastných událostí pak sledujeme proměňující se situaci v Československu na konci šedesátých let.

Klasiku, bez které si dnes jen málokdo představí Štědrý večer, se nyní rozhodl David Spáčil z youtubového kanálu havranoviny předělat a ukázat nám, jak by mohla vypadat, kdyby se do ní pustili zámořští filmaři. Za pomocí nástrojů umělé inteligence vytvořil trailer na Pelíšky tak, jak by je natočil osobitý režisér Wes Anderson. Ten je známý pro svůj výrazný filmový styl, ve kterém klade důraz na minimalismus, syté barvy a středovou kompozici záběrů.

Spáčil taknavazuje, jak ostatně uvádí v popisu svého videa, na trend předělávání populárních filmů právě zmíněnou umělou inteligencí. Pelíšky zvolil nejen pro jejich kultovní status, ale především proto, že všechny předělávky, na které narazil, byly cizojazyčné. Téměř dvouminutový trailer na pětadvacet let starou klasiku si tak můžete nyní vychutnat ve zcela novém kabátku. A nutno uznat, že jde o veskrze impozantní počin vytvořený na malém prostoru.

Zdroj: YouTube / Havranoviny / David Spáčil

Duna 2 jde ve stopách Oppenheimera: Dostane 70mm IMAX projekce, v Česku však nebudou
Duna 2 jde ve stopách Oppenheimera: Dostane 70mm IMAX projekce, v Česku však nebudou
30.01.2024 13:00:00 | Zajímavosti

Studio Warner Bros. dává sequelu Duny maximální podporu a dokonce ji pošle do vybraných kin v 70mm IMAX podobě. Duna 2 tudíž dostane stejnou péči jako Oppenheimer Christophera Nolana, který pro Universal bořil kina v loňském roce. U Duny je však situace komplikovanější. Distribuce bude limitovaná a film se hlavně netočil na klasické IMAX kamery.

Umírání v apokalypse i výborný Amarcord. Nejlepší filmové scény roku 2023 nedostanete z hlavy
Umírání v apokalypse i výborný Amarcord. Nejlepší filmové scény roku 2023 nedostanete z hlavy
11.01.2024 14:00:00 | Zajímavosti

Přinesly slzy, salvy smíchu i perfektně vystihly celé životní osudy. Jaké scény z letošního roku si budeme pamatovat ještě za pár let?

Voldemortův hábit, Snapeova kouzla a další skryté detaily z Relikvií smrti, které jste roky přehlíželi
Voldemortův hábit, Snapeova kouzla a další skryté detaily z Relikvií smrti, které jste roky přehlíželi
26.12.2023 12:00:00 | Zajímavosti

Filmová série Harry Potter dnes patří mezi ty, které si každý fanda kouzelnického světa aspoň jednou ročně pustí. O to působivější je, že všech osm filmů v sobě skrývá nespočet detailů, kterých jste si pravděpodobně nikdy nevšimli. Znáte tyhle z posledního dvoudílu Relikvie smrti?

Jak bohatá je Kevinova rodina ze Sám doma? Odborníci spočítali zazobanost McAllisterových
Jak bohatá je Kevinova rodina ze Sám doma? Odborníci spočítali zazobanost McAllisterových
25.12.2023 18:10:00 | Zajímavosti

Jak bohatá je Kevinova rodina ze Sám doma? Touhle otázkou se zabýváme snad každé Vánoce od chvíle, kdy poprvé uzříme obří dům rodiny McAllisterových a začneme přepočítávat, kolik je asi stál výlet do Paříže v prvním filmu a na Floridu ve druhém filmu. Deník New York Times se zeptal finančních odborníků a ti mají naprosto jasno. Kevin žádný chudák rozhodně není.