FB pixel TP pixel
Nejlepší komedie roku už je online. Víme, kde si ji přehrát © Artcam

Nejlepší komedie roku už je online. Víme, kde si ji přehrát

Filmová novinka režisérů a scenáristů Jana Vejnara a Tomáše Pavlíčka vstupuje společně s čerstvými výhrami v Cenách české filmové kritiky do online distribuce. A vy byste si ji rozhodně neměli nechat ujít.

České novinky

Nová česká komedie Přišla v noci bavila diváky poprvé při uvedení na loňském festivalu v Karlových Varech, poté na podzim roku 2023 vstoupila do kin, kde ji vidělo přes 15 000 diváků. Na malý film, který se vyhnul klasickému financování skrze Fond kinematografie a byl spoluprodukovaný samotnými kreativními tvůrci Janem Vejnarem a Tomášem Pavlíčkem, šlo o velmi slušné číslo. Obzvlášť bereme-li v potaz, že se skromný film prakticky vyhnul distribuci v multiplexech. Nadšená hodnocení recenzentů a diváků pak před pár dny potvrdili i čeští filmoví kritici, kteří filmu udělili tři ceny z pěti možných, a to v kategoriích Nejlepší film, Nejlepší režie a Nejlepší herečka. Poslední zmíněnou cenu si odnesla démonická Simona Peková, kterou do té doby znalo především divadelní publikum.

Přišla v noci online

Snímek vypráví o mladém páru třicátníků Jirkovi a Anetě, jimž se na prahu jednoho dne objeví Jiřího matka Valerie s prosbou o nocleh. Dobromyslnost jejího potomka se však brzy vymkne z rukou, protože Valerie začne velmi rychle zasekávat své upravené rudé nehty nejen do vztahu svého potomka, ale i do zdí jeho rozsáhlého bytu, z něhož byla kdysi vypuzena. Výtečné herecké výkony a pevnou režijní roku doplňuje i ve své střídmosti precizní kamera Šimona Dvořáčka.

Nyní snímek konečně dorazil i do online distribuce a dobrou zprávou je, že vás vyjde doslova na pár šupů, respektive na hodnotu okolo dvou až tří piv. Záleží na tom, do jak drahého lokálu chodíte popíjet. K zapůjčení je film již za 79 Kč prozatím na dvou platformách – O2TV a Apple. Za 80 Kč ho pořídíte i v rámci zapůjčení na službě KVIFF.TV (bývalý Aerovod) a za 110 Kč ho pak nabízí i server Dafilms. Pokud byste si film, který má šanci získat i Českého lva, chtěli pořídit natrvalo, existuje také řada možností. KVIFF.TV snímek nabízí za příjemných 150 Kč, Dafilms za 189 Kč a na Apple TV už je cena stanovena na 299 Kč. Což už je hodnota poněkud přemrštěná, neboť Apple TV nenabízí žádnou vyšší kvalitu. Stejně jako na jiných místech je film dostupný v HD rozlišení a bez bonusů v běžném šestikanálovém mixu.

Zdroj: Artcam / KVIFF.TV / Apple TV / Dafilms / O2TV

Smysl pro tumor drtí konkurenci. Porazil i horkou krimi novinku Novy
Smysl pro tumor drtí konkurenci. Porazil i horkou krimi novinku Novy
05.02.2024 16:40:00 | České novinky

Sečteno, podtrženo. S novým dramatickým seriálem podle belgické licence Smysl pro tumor se Česká televize trefila do černého. Nejenže doručila povedený projekt, ten si však záhy našel více než milion diváků, které si stabilně drží a zdá se, že ani novinky se sledovaností nějak neotřesou. Odlehčený příběh o rakovině porazil i novou TV Nova s Jakubem Štáfkem.

Nejlepší české filmy roku odhaleny. V nominacích uspěla hororová komedie i odvážné sci-fi
Nejlepší české filmy roku odhaleny. V nominacích uspěla hororová komedie i odvážné sci-fi
15.01.2024 15:45:00 | České novinky

Česká filmová a televizní akademie (ČFTA) odhalila nominace na již 31. ročník ceny Český lev. Ačkoli si nejvíce nominací urvali na Oscara vyslaní Mašíni ve filmu Bratři, neztratily se ani výraznější žánrové snímky loňského roku.

Potvrzeno: Další česká streamovací služba zastavuje aktivitu. Marně hledá peníze
Potvrzeno: Další česká streamovací služba zastavuje aktivitu. Marně hledá peníze
31.05.2023 15:15:00 | České novinky

České kino je nejmladší českou platformou, která se aktuálně dostala do bodu, kdy je ohrožena její existence. Jak nám bylo potvrzeno, výpadek investora znamená prozatím zastavení nových akvizic a nabírání předplatitelů. Služba prozatím nechce úplně končit

Unikátní české sci-fi i skličující horor míří do Varů. Dostanou světové premiéry
Unikátní české sci-fi i skličující horor míří do Varů. Dostanou světové premiéry
30.05.2023 11:29:00 | České novinky

Karlovarský filmový festival odhalil, že se do jeho programu dostala hned sedmička českých snímků, které se rozprostřou do několika kategorií. Diváky láká na české poměry jedinečné sci-fi Bod obnovy nebo horor o domácí invazi Přišla v noci. Do hlavní soutěže se dostalo i nové české detektivní drama.