FB pixel TP pixel
Netflix konečně natočil skvělý film? Nové stylové sci-fi recenzenti milují © Netflix

Netflix konečně natočil skvělý film? Nové stylové sci-fi recenzenti milují

Po delší době se na Netflixu objeví filmová novinka, která sbírá převážně kladná až nadšená hodnocení. Absurdní sci-fi s hvězdným obsazením Oni naklonovali Tyrona je podle kritiků filmem léta.

Filmové novinky

Většina filmové produkce Netflixu bývá často považovaná za jakousi výplňovou zábavu - bez výrazné originality, s podprůměrnými scénáři a s hlavním důrazem na kvantitu. Jednou za čas ovšem i Netflix dokáže vyrobit kvalitní film, který zaujme diváky chtivé náročnější podívané či jen lačnící po nadprůměrné žánrovce. Podle dosavadních reakcí kritiků se to povedlo u novinky Oni naklonovali Tyrona. Tato mysteriózní sci-fi, která byla koncipovaná jako žánrová pocta blaxploitation filmům 70. let, se zaměřuje na trojici hrdinů (John Boyega, Teyonah Parris a Jamie Foxx), kteří odhalí vládní klonovací spiknutí. Server Rotten Tomatoes dosud nastřádal 33 recenzí, z nichž je 97 % kladných při průměrné známce 7,6 bodů z 10. Co na novince, která bude na Netflixu od zítřka k dispozici, recenzenti nejvíce cení?

Podle většiny je snímek Oni naklonovali Tyrona svižnou a zábavnou podívanou, která nenuceně míchá absurdní prvky sci-fi s cool atmosférou 70. let. Jde určitě o jeden z nejlepších filmů letošního léta. Je to poutavý, ale zároveň bizarní a znepokojivý zážitek, který táhnou kupředu všichni tři hlavní představitelé. Chemie mezi Foxxem, Boyegou a Parris je hlavním kladem filmu a jde vidět, že si všichni zmínění natáčení užívali. Jejich tři sympatičtí pitomci, kteří vyšetřují rozsáhlou konspiraci, jakoby vypadli z filmů bratří Coenů. Zapomenout by se nemělo ani na výtečný soundtrack a vizuál, ani na řadu popkulturních odkazů, které jsou do filmu chytře zakomponované. Na druhou stranu se objevují i výtky, které zdůrazňují, že některé pointy vychází na prázdno, film navíc není tak chytrý, jak by si sám přál, a ke konci může působit vlekle. Netflixovský film léta bude dostupný od 21. července.

Zdroj: Rotten Tomatoes

Divácký výprask Zaklínače pokračuje. Už ho drtí i neznámý seriál z Afriky
Divácký výprask Zaklínače pokračuje. Už ho drtí i neznámý seriál z Afriky
19.07.2023 15:00:00 | Filmové novinky

Jestli tvůrci Zaklínače doufali, že třetí řada přinese nová rekordní čísla a Netflix s jejich prací bude i nadále spokojen, pak se šeredně zmýlili. Netflix by měl naopak zapřemýšlet, jestli má vůbec cenu s Geraltem z Rivie v této podobě pokračovat, protože sledovanost je týden co týden hrozná. Seriálu konkurují už i méně známé či neznámé novinky.

Jaké platy mají šéfové Hollywoodu? Nová odhalení ukazují snobárnu a pokrytectví vůči stávkujícím
Jaké platy mají šéfové Hollywoodu? Nová odhalení ukazují snobárnu a pokrytectví vůči stávkujícím
19.07.2023 10:00:00 | Filmové novinky

Hollywoodští scenáristé a herci vyrazili do ulici a zahájili největší stávku odborů za posledních 60 let. Studioví bossové se brání, že stávkující mají nereálné představy o svých výdělcích. Jeden z nich přitom za 5 let vydělal 384krát více než průměrný scenárista.

Nejchválenější kriminálka současnosti nakonec bude i v Česku. Dorazí v září
Nejchválenější kriminálka současnosti nakonec bude i v Česku. Dorazí v září
18.07.2023 17:30:00 | Filmové novinky

Milovali jste legendární kriminálku Columbo? Pak by vám určitě neměl uniknout nový seriál režiséra Riana Johnsona, který se půl roku od americké premiéry konečně dočká uvedení i v České republice.

Byl jednou jeden... život: Legendární seriál je konečně online s dabingem
Byl jednou jeden... život: Legendární seriál je konečně online s dabingem
18.07.2023 16:20:00 | Filmové novinky

Fenomenální francouzský seriál, který učí děti poznávat lidské tělo, je konečně opět dostupný online s dabingem. Nenechte si ho ujít.