FB pixel TP pixel
Sci-fi průšvih Netflixu: Novou vesmírnou ságu poráží i romantika s Evou Burešovou © Bohemia Motion Pictures

Sci-fi průšvih Netflixu: Novou vesmírnou ságu poráží i romantika s Evou Burešovou

Měla to být další velká série Netflixu. Sci-fi Rebel Moon však zatím vypadá spíše na další průšvih, který si streamer za rámeček nedá. Novinka Zacka Snydera s podtitulem Jizvonoška totiž rychle padá v žebříčcích popularity a poražena je i romantikou s Evou Burešovou.

Filmové novinky

Snímek Rebel Moon: Druhá část - Jizvonoška vstoupil na Netflix teprve minulý týden a zaznamenal horší start než v prosinci uváděná první část Rebel Moon: První část - Zrozená z ohně. To samo o sobě nevěstilo nic dobrého, nová data platformy FlixPatrol však jasně ukazují, že novinka režiséra Zacka Snydera ztrácí nesmírně rychle půdu pod nohama. Zatímco ještě 21. dubna byla nová sci-fi na prvním místě sledovanosti v 83 zemích světa, aktuálně je jedničkou jen na 39 trzích. Nedaří se jí přitom i na místech, kde by měla dominovat.

Že Snyderova sci-fi rychle vypadla z žebříčku v Japonsku, to není žádný velký problém. Japonsko je hodně specifický, vůči titulům z USA uzavřený trh. Jenže Rebel Moon se nedaří ani v domácí Americe, kde snímek spadl na třetí příčku za romantiku se Sydney Sweeney S tebou nikdy a Šmoulové: Zapomenutá vesnice. O moc lépe na tom titul není ani v Británii, kde ho překonal Liam Neeson s novinkou In the Land of Saints and Sinners a také dva roky starý Jurský svět: Zánik říše. Diváky Rebel Moon moc nebaví ani v Nikaraguy, kde je dokonce až čtvrtý a lidé raději koukají na tituly Hotel Bombaj, Datel Woody jede na tábor či Lifemark. Francouzi zase dali přednost japonské novince City Hunter.

Ani v Česku a na Slovensku není Rebel Moon velehitem, když ho na špici popularity v obou státech vystřídala více než rok stará romantika s Evou Burešovou Ženy a život. Ta přitom v kinech v prosinci 2022 nikterak nezářila zaznamenala jen přes 13 000 diváků. Je tudíž dobře vidět, že Eva Burešová dobře funguje především v televizi, kde boduje v primáckém seriálu ZOO. Streaming je pak jakousi prodlouženou rukou její obliby v lineárním vysílání. Na přitáhnutí diváků do kin ale herečka a zpěvačka (zatím) nemá.

Zdroj: FlixPatrol / BMP / MovieWeb

Netflix pohřbívá Zaklínače. Zrušení hlavního seriálu zabilo další chystané projekty
Netflix pohřbívá Zaklínače. Zrušení hlavního seriálu zabilo další chystané projekty
28.04.2024 11:00:00 | Filmové novinky

Streamovací služba Netflix před několika dny oznámila, že končí se seriálem Zaklínač. Aktuálně začíná natáčení závěrečných dvou řad, které proběhne najednou. Netflix nad Sapkowského ságou láme pomyslnou hůl kompletně a ruší i další projekty s ní spojené.

Thrillerový propadák s Rytmusem míří na Netflix už po dvou měsících. V kinech ho nikdo neviděl
Thrillerový propadák s Rytmusem míří na Netflix už po dvou měsících. V kinech ho nikdo neviděl
26.04.2024 17:00:00 | Filmové novinky

Nový thriller Válka policajtů zamířil do kin teprve na konci února, už 8. května se ale chystá na Netflix, neboť v kinosálech české diváky vůbec nezaujal. Snímku, v němž jednu z rolí ztvárnil rapper Rytmus, se podařilo zlákat do sedaček pouze několik tisíc diváků. Nyní budou tvůrci doufat, že si projekt najde publikum na největší streamovací službě světa.

Katastrofické sci-fi, duchařská fantasy, Tři mušketýři a další novinky (nejen) na Netflixu
Katastrofické sci-fi, duchařská fantasy, Tři mušketýři a další novinky (nejen) na Netflixu
26.04.2024 16:20:00 | Filmové novinky

Co chystají streamovací služby na poslední dubnový víkend? Zatímco Netflix tahá z rukávu seriálovou novinku, která rozšiřuje populární fantasy Sandman, HBO uvádí novou adaptaci dobrodružné klasiky Tři mušketýři, která se nadmíru povedla. A ani další služby nezůstávají pozadu.

Drsňák Jeremy Renner je zpátky ve formě. Trailer Starosty Kingstonu je vynikající
Drsňák Jeremy Renner je zpátky ve formě. Trailer Starosty Kingstonu je vynikající
26.04.2024 15:50:00 | Filmové novinky

Jeremy Renner je nezastavitelný hrdina, kterému nechcete vstoupit do cesty. Dokazuje to i zbrusu nový trailer na třetí řadu populárního seriálu Starosta Kingstonu, v němž se bude opět bojovat s mafií. Nové epizody uvede opět i v Česku dostupná služba SkyShowtime.