FB pixel TP pixel
Krvavá válka začíná! Rod draka odhalil dva velkolepé trailery na 2. řadu © HBO Max

Krvavá válka začíná! Rod draka odhalil dva velkolepé trailery na 2. řadu

Válka mezi Černými a Zelenými se blíží a na HBO Max odstartuje již 17. června letošního roku. Prozrazují to hned dvě nové upoutávky, z nichž každá pokrývá jednu stranu dračího konfliktu mezi Targaryeny a Hightowery. Kromě létajících oblud a tasení mečů se ale dočkáme i návratu na Zeď.

Filmové novinky

Čekání je pomalu u konce a fanoušci seriálu Hra o trůny se již 17. června (v USA 16. června) dočkají návratu prequelového spin-offu Rod draka, který definitivně odstartuje krvavou válku mezi Targaryeny a Hightowery, nebo-li Černými a Zelenými. Na tuto dichotomii sází i marketingová kampaň streamovací služby HBO Max, která se rozhodla uvést nikoli jeden, ale rovnou dva nové velkolepé trailery. Každý se přitom zaměřuje na jednu stranu konfliktu.

Diváci si tak mohou zábavně připomenout rozdílné pohledy na situaci obou rodů poté, co zemřel král Viserys a jeho manželka Alicent na základě jeho blouznivých slov usoudila, že si přece jen přeje mužského dědice. Jenže co ona vidí jako právo svého syna na trůn považuje Viserysova dcera Rhaenyra za zradu a porušení svého dědického práva, které jí její otec roky zaručoval.

Rozdílná přesvědčení tak manipulují se zástupci každé strany a vše spěje ke konfliktu, který určí budoucnost Západozemí a především srazí oba rody do kolen a v případě Targaryenů přinese jen nekonečnou zhoubu a bolestivý úpadek. Upoutávky samozřejmě hojně sází na zobrazování nových záběrů s ikonickými draky, nechybí ani střípky šermovaček muže proti muži a krátce se spolu se Starky podíváme i na ikonickou Zeď, čímž se potvrzují dříve leaknuté fotografie z natáčení.

Zdroj: HBO Max

Stará garda jako podvod na fanoušky. Kritici odstřelili Krotitele duchů jako vypočítavý nesmysl
Stará garda jako podvod na fanoušky. Kritici odstřelili Krotitele duchů jako vypočítavý nesmysl
21.03.2024 14:40:00 | Filmové novinky

Zatímco v Česku vstupují noví Krotitelé duchů do kin až 11. dubna, v USA film míří do kinosálů již v těchto dnech. Podle ohlasů recenzentů však není o co stát a výsledek je rozpačitým pelmelem, který nedává skoro žádný smysl a ještě navíc láká fanoušky na něco, co nikdy nedostanou.

Oscarový Oppenheimer už je online za předplatné. Audiovizuální kvalita je obřím zklamáním
Oscarový Oppenheimer už je online za předplatné. Audiovizuální kvalita je obřím zklamáním
21.03.2024 14:00:00 | Filmové novinky

Pakliže jste si nechtěli vítězný snímek letošních Oscarů, Oppenheimer, pořizovat za velké peníze například na Apple TV, případně na fyzických nosičích, konečně máte šanci zhlédnout novinku Christophera Nolana v rámci předplatného. Exkluzivní uvedení na SkyShowtime je však podle očekávání kvalitativním zklamáním.

Největší jarní sci-fi Netflixu je online. Velkolepost a stylovost střídá s banalitou
Největší jarní sci-fi Netflixu je online. Velkolepost a stylovost střídá s banalitou
21.03.2024 12:40:00 | Filmové novinky

Na Netflix vstupuje jedno z nejambicióznějších sci-fi letošní seriálové sezony Problém tří těles. Projekt z dílny tvůrců Hry o trůny sbírá smíšené reakce recenzentů od obdivu za opulentní vizuální zpracování po kritiku za odklon od předlohy.

První trailer nového Vetřelce je tady! Krev, facehuggeři i drsná hrdinka nadchnou fanoušky
První trailer nového Vetřelce je tady! Krev, facehuggeři i drsná hrdinka nadchnou fanoušky
20.03.2024 17:30:00 | Filmové novinky

A je to tady! Po dlouhých letech čekání a nejistoty, zda film půjde jen na streaming či do kin, přichází nový Vetřelec. První trailer zároveň potvrzuje, že půjde o krvavou podívanou, jež si svými kvalitami vysloužila premiéru v setmělých sálech. Z prezentovaného materiálu je jasné, že fanoušci budou nadšení.