FB pixel TP pixel
Nová fotka z natáčení Rodu draka naznačuje velký odklon od knihy © HBO Max

Nová fotka z natáčení Rodu draka naznačuje velký odklon od knihy

První spin-off Hry o trůny Rod draka se aktuálně blíží do finále svého natáčecího rozvrhu. Během současného natáčení v Leavesdenských ateliérech (kde vznikal i Harry Potter) však unikl snímek, který rozvířil obrovskou debatu.

Streaming novinky

Pozor: Následující řádky mohou obsahovat spoilery z 2. řady Rodu draka a stejnojmenné knihy.

Snímek samozřejmě nesdílel nikdo jiný než web Redanian Intelligence. Jde o fotografii jakési nástěnky, pravděpodobně z maskérny pro komparz, na níž je čitelný nápis „Nemrtví“. Každý fanoušek Západozemí si při tomhle slově přirozeně ihned vzpomene na armádu nemrtvých ze Hry o trůny. Avšak pokud bychom se s těmito stvořeními měli setkat i v Rodu draka, znamenalo by to poměrně zásadní rozdíl oproti ději v knihách. Dosavadní známé informace o tom, kdo všechno se kromě Emmy D'Arcy, Matta Smithe či Olivie Cooke v druhé řadě objeví, však naznačují, že nemrtví by klidně mohli pár záběrů dostat. Byť je důležité zdůraznit, že jedna fotografie z jakési maskérny je v seriálu rozhodně nepotvrzuje. Nikdo totiž nevíme, proč tam ta nástěnka doopravdy je.

Na druhou stranu již máme k dispozici uniklé záběry z natáčení, jež potvrzují, že v druhé řadě se podíváme daleko na sever až ke Zdi. Už toto odhalení vzbudilo mezi fanoušky jisté zmatení, neboť Zeď rovněž není lokalitou, které se kniha Rod draka věnuje. A zároveň existuje video ukazující komparzisty v oděvech Noční hlídky, jak si to štrádují na koních během natáčení v Bournském lese. Zároveň z knihy víme, že Jacaerys Targaryen by v nadcházející řadě měl letět do Winterfellu a setkat se zde z Creganem Stargem. Je tedy možné, že během této dějové linky spolu navštíví Zeď, kde by se kromě Noční hlídky mohli objevit i nemrtví. Z pohledu kánonu to však smysl nedává. Nemrtvé totiž tvoří Bílí chodci, kteří v této části historie Západozemí neexistují a nikdo ani v jejich existenci nevěří. Nechtějí-li tedy tvůrci jít přímo proti obsahu knih, celé to dohromady příliš smysl nedává.

Zdroj: Redanian Intelligence

 6 zobrazení  
Hollywoodská stávka Warnery zasáhla. Obere je o půl miliardy dolarů
Hollywoodská stávka Warnery zasáhla. Obere je o půl miliardy dolarů
07.09.2023 15:50:00 | Streaming novinky

Protože stávky scenáristů a herců trvají déle, než konglomerát Warner Bros. Discovery původně předpokládal, musel nyní aktualizovat odhad zisku na tento rok. Ten je podle upravené prognózy výrazně nižší.

Disneyho krize dopadne tvrdě na diváky. Oseká se nabídka i český dabing
Disneyho krize dopadne tvrdě na diváky. Oseká se nabídka i český dabing
13.08.2023 14:25:00 | Streaming novinky

Streamovací služba Disney Plus musí v současnosti řešit řadu problémů. Tím největším je však její dlouhodobá ztrátovost, za níž může globální expanze i velké náklady spojené s nadprodukcí filmových a seriálových projektů. S tím hodlá současné vedení skoncovat. Řezy dopadnou i na dabing.

Disney Plus překvapivě zdraží i v Česku. Peněženkami zatřese už na podzim
Disney Plus překvapivě zdraží i v Česku. Peněženkami zatřese už na podzim
11.08.2023 11:10:00 | Streaming novinky

Zatímco ve své středeční prezentaci Disney okolo přesného rozsahu zdražení kličkoval, v následných tiskových zprávách už byl konkrétnější. Do vybraných evropských trhů míří nové tarify s reklamami, ve zbytku kontinentu je situace jednodušší - přijde jen zdražení.

Česká televize rozprodává seriály na všechny strany. Své velké hity dá i Primě
Česká televize rozprodává seriály na všechny strany. Své velké hity dá i Primě
10.08.2023 17:30:00 | Streaming novinky

Ředitel TV Prima Marek Singer se v novém rozhovoru pro server Mediář rozpovídal o budoucnosti streamovacích služeb a odhalil i rozjednanou dohodu s Českou televizí. Prima tak chce nadále dohánět Voyo, které zůstává o pár kroků napřed.