FB pixel TP pixel
Nejlepší romantická komedie posledních let je konečně online. Víme, kde si ji přehrát v nejlepší kvalitě © Columbia Pictures

Nejlepší romantická komedie posledních let je konečně online. Víme, kde si ji přehrát v nejlepší kvalitě

Že už se dobré romantické komedie pro kina netočí? To je pravda. Dlouhé roky byl tenhle žánr vyhrazen streamovacím službám a ruku na srdce, ani tam to často nebyla žádná velká kvalita. Až v loňském roce se hollywoodské studio Columbia Pictures spadající pod Sony probralo a naservírovalo světu parádní romanťárnu se Sydney Sweeney a Glenem Powellem, kterou byste minout rozhodně neměli. A teď už ani do kina nemusíte.

Filmové novinky

Natočit dobrou romantickou komedii je kumšt a málokdo je na tenhle specifický subžánr větší odborník než režisér a scenárista Will Gluck. Ten pořádně zaujal Hollywood v roce 2010 se snímkem Panna nebo orel, což byla v podstatě moderní verze Šarlatového písmena. Pak natočil hitovou komedii Kamarád taky rád a od té doby se vrhl spíše na rodinné filmy, když natočil remake muzikálu Annie a dva díly Králíčka Petra. Nyní je však zpátky u romantického žánru, když na přelomu roku uvedl do světových kin obhroublou (rozuměj eRkovou) romantickou komedii se Sydney Sweeney a Glenem Powellem S tebou nikdy, která po letech bezvětří dokázala, že diváci mají o tenhle kdysi extrémně populární žánr stále zájem. Chce to jen doručit kvalitu.

A tu Gluck doručil, když naservíroval příběh v životě trochu ztracené Bey a frajírkovského Bena, kteří spolu stráví noc a shodou nešťastných náhod a přeslechnutí jeden druhého vyghostují. A když se pak znovu potkají a musí vyrazit na svatbu svých přátel, jsou doslova na nože. Jelikož se ale objeví i jejich bývalí partneři, o které buď stojí či nestojí, rozhodnou se uzavřít dohodu, že budou předstírat vzájemný vztah. A asi tušíte, kam tohle všechno vede. S tebou nikdy je žánrově přesně vysoustruženým projektem, který má hlavu a patu, nechybí mu povedené vtipy a hlavně má ultimátní charismatickou dvojici v hlavních rolích. Spojte to s příjemným soundtrackem a v kinech z toho bylo 212 milionů utržených celosvětově (v USA jde o největší romantický hit od snímku Dítě Bridget Jonesové). Ostatně i v Česku film vidělo přes 80 tisíc diváků, a to není na podobný film vůbec málo. Teď už ale do kina nemusíte, protože sixpack Glena Powella a neméně atraktivní křivky Sydney Sweeney můžete sledovat i doma.

S tebou nikdy online

Snímek totiž před tím, než ho uvidíme na SVODu (u nás má tituly od Sony jako první zpravidla HBO Max), dorazil na TVOD platformy a zákazníci mají docela pestrý výběr. Nejvyšší kvalitu nabízí jako obvykle iTunes, respektive dnes již platforma Apple TV (bez plus), která film uvádí ve 4K s certifikací Dolby Vision, zvuk ale není v Dolby Atmos, ale pouze v šestikanálovém Dolby Surround. Jasně, v tomhle filmu žádné prostorové exploze čekat stejně nemůžete, takže object based audio je poněkud zbytečným luxusem. Cena na Apple TV je každopádně 79 Kč za půjčení a 329 za nákup. Totožnou nabídku (bez Dolby Vision) má Rakuten, který je při nákupu o něco málo levnější. Vyjde vás na 289 Kč, zapůjčení stojí stejně jako Apple TV. Pokud vám stačí HD a zapůjčení, můžete za 79 Kč vsadit i na O2TV, logicky bychom však vsadili spíše na Apple TV, když je cena stejná a kvalita vyšší. Film je rovněž možné pustit na YouTube skrze Google Play, HD zapůjčení však stojí 129 Kč a nákup 450 Kč. 4K verze vůbec není v nabídce.

Zdroj: Apple TV / Google Play / Rakuten / O2TV / Kinomaniak / BOM

Netflix odhalil novou středověkou fantasy. Trailer slibuje temnější verzi legendární Ronji
Netflix odhalil novou středověkou fantasy. Trailer slibuje temnější verzi legendární Ronji
12.03.2024 15:00:00 | Filmové novinky

Tvorba Astrid Lindgrenové patří po generace k nejmilovanější dětské literatuře, která se těší i velkému počtu filmových a televizních adaptací. Málokdo si ale troufl z díla populární švédské autorky udělat epickou fantasy. Teď ale přichází Netflix

Děsivý případ Studna znovu ožije. Majora Zemana tentokrát nechá doma
Děsivý případ Studna znovu ožije. Majora Zemana tentokrát nechá doma
11.03.2024 15:20:00 | Filmové novinky

Streamovací služba Voyo se právě pustila do natáčení šestidílné série Studna, která se vrací k mrazivému příběhu rodiny Jelínkových z roku 1968. Seriál mapuje osudy této rodiny v rozsahu pěti desetiletí a slibuje strhující drama inspirované skutečnými událostmi.

Zmanipulovala děti a stvořila ekologickou sektu. Mrazivý trailer slibuje zvrácenou podívanou
Zmanipulovala děti a stvořila ekologickou sektu. Mrazivý trailer slibuje zvrácenou podívanou
11.03.2024 12:00:00 | Filmové novinky

Kariéra Mii Wasikowské má zajímavou trajektorii. Před deseti lety se jednalo o nejžhavější ze jmen v Hollywoodu, ale v posledních letech ji najdete zářit spíše v nezávislých (často evropských) filmech. A nyní přichází s jednou ze svých nejzajímavějších rolí.

Oscary ovládl Oppenheimer. Zabodoval i zrůdný příběh z Osvětimi, vyhořel Netflix i Apple
Oscary ovládl Oppenheimer. Zabodoval i zrůdný příběh z Osvětimi, vyhořel Netflix i Apple
11.03.2024 10:20:00 | Filmové novinky

Již 96. ročník předávání Cen Akademie, které známe spíše jako Oscary, je minulostí a přinesl jen velmi málo překvapení. Nejvíce sošek si odnesl snímek Oppenheimer režiséra Christophera Nolana, který se tak dočkal svého vůbec prvního ocenění za režii. Nedařilo se naopak projektům streamovacích slušeb Netflix či Apple.