FB pixel TP pixel
Fenomén Kozub znovu drtí Netflix. Jeho novinku poráží jen krvaví Vikingové © Bontonfilm

Fenomén Kozub znovu drtí Netflix. Jeho novinku poráží jen krvaví Vikingové

Štěpán Kozub patří mezi nejpopulárnější herce současnosti a očividně ani nemusí hrát pouze komediální role, aby zaujal velké množství diváků. Důkazem je jeho novinka Spolu, ve které si střihl roli autistického muže.

16. 4. 2023 13:55 | Filmové novinky

Štěpán Kozub jede jako válec a zdá se, že mu máloco dokáže stát v cestě. Netflix už v minulosti ovládnul s komedií Tři Tygři ve filmu: JACKPOT, kde se však ještě opíral o ansámbl kolegů a populární komediální značku. Nakonec z toho tehdy bylo dlouhých 78 dní v netflixovském TOP 10 sledovanosti, což – ruku na srdce – bylo slušné překvapení. Zdá se však, že oblíbený komik dokáže na streamovací službě obstát i sám o sobě a navíc v tématu, které komediální úplně není. V novince režisérů Martina Müllera a Davida Laňky Spolu totiž ztvárnil autistického muže Michala, který je i přes svou dospělost de facto desetiletým chlapcem a žije v jedné domácnosti se svou matkou a sestrou. Recenze sice byly už při premiéře v kinech spíše průměrné, návštěvnost okolo 80 tisíc diváků nicméně jasně naznačila, že Kozub dokáže diváky přitáhnout do kin i na vážnější téma. Ostatně těžko úspěch filmu přičítat komukoli dalšímu z obsazení, z něhož je Kozub aktuálně jednoznačně nejvíc v trendu a byl jasným tahákem už na plakátech.

Úspěch na Netflixu tak není kdovíjakým překvapením. Od 12. do 14. dubna se Spolu vyšplhalo hladce na vrchol sledovanosti a užívalo si první pozici před takovými hity poslední doby jako Vražda v Paříži, Tlapková patrola ve filmu nebo Chupa. Nadvládu Kozuba na Netflixu zhatila až páteční historická řežba s Vikingy Poslední království: Sedm králů musí zemřít, u níž se ale nic jiného než první pozice nečekala. Již nyní jde o globální megahit, který se dostal na první příčku sledovanosti hned v 56 zemích světa. Spolu samozřejmě žádný globální úspěch nemá. Tvůrce ale může hřát alespoň to, že úspěch film nezaznamenal jen v Česku, ale i na Slovensku. Tam sice začínal první den až na sedmé pozici v TOP 10, nyní však ale věrně kopíruje křivku české sledovanosti a po dvou prvních místech zůstává už druhý den na stříbrné příčce.

Zdroj: FlixPatrol

Petr Semecký
Stresem prorostlý workoholik, který jednou rukou analyzuje festivalový art, druhou chystá preview nejžhavějšího blockbusteru a nohama sepisuje seznamy filmů a seriálů, které musí ve volném čase konečně „bingvočnout“. Milovník dobrého jídla, půlmaratonec, technologický nadšenec a sběratel všeho možného.
Nová Hvězdná brána se blíží! Dojít má na film i seriál, ožije i RoboCop, Rocky a další
Nová Hvězdná brána se blíží! Dojít má na film i seriál, ožije i RoboCop, Rocky a další
16.04.2023 13:20:00 | Filmové novinky

Společnost Amazon se podle nových informací deníku Deadline konečně prohrabala zásobami studia MGM a rozhodla o tom, které filmové a seriálové hity dostanou novou šanci na život. Slavit mohou fanoušci Hvězdné brány, RoboCopa, ale i dalších populárních značek.

Avatar 2 a Ant-Man 3 na Disney Plus jen tak nebudou. Na předplatitele se kašle
Avatar 2 a Ant-Man 3 na Disney Plus jen tak nebudou. Na předplatitele se kašle
14.04.2023 16:00:00 | Filmové novinky

S nástupem staronového šéfa Boba Igera do vedení studia Disney se očividně výrazně mění strategie uvádění velkých filmových hitů na službě Disney Plus. Iger už dříve naznačil, že exkluzivní uvádění na Disney Plus není zrovna rentabilní. Nová oznámení o uvedení filmových hitů online jasně prokazují velké distribuční změny.

HBO Max v Česku zanikne až příští rok. První potvrzená cena nové služby potěší
HBO Max v Česku zanikne až příští rok. První potvrzená cena nové služby potěší
14.04.2023 15:10:00 | Filmové novinky

S oznámením transformace streamovací služby HBO Max na kratší Max přišlo i odhalení nové chystané cenové politiky, která bude zahrnovat dlouho slibované zakomponování reklam. Na Česko však zatím tyto plány nedopadnou. Jak to tedy bude s cenami předplatného?

Potvrzeno: Hra o trůny dostane nový seriál. Název fanoušky dokonale zmátl
Potvrzeno: Hra o trůny dostane nový seriál. Název fanoušky dokonale zmátl
13.04.2023 16:40:00 | Filmové novinky

Potvrzeno! Diváci HBO se dočkají dalšího prequelu fantasy série Hra o trůny, který bude vycházet z knih George R.R. Martina, konkrétně ze série novel Příběhy Dunka a Egga. Sám autor připraví scénář a bude také jedním z výkonných producentů. Zmatené reakce však vyvolal název nového seriálu.