FB pixel TP pixel
Nové Stranger Things odhalují život Vecny. Video láká na pokračování, které Netflix neuvede © Netflix

Nové Stranger Things odhalují život Vecny. Video láká na pokračování, které Netflix neuvede

6. listopad je považován za den Stranger Things a tvůrci se rozhodli potěšit fanoušky a ukázat první střípky z chystaného (před)pokračování, které nám odhalí detailní život Henryho Creela, který se stal obávaným Vecnou a přetvořil Upside Down k obrazu svému.

Filmové novinky

6. listopad je pro fanoušky seriálu Stranger Things mimořádně důležitý. Je totiž označován jako tzv. Stranger Things Day, když oslavuje 6. listopad roku 1983, tedy datum, kdy Will Byers zmizel z povrchu Hawkinsu a tím odstartoval události seriálového fenoménu Netflixu. Protože z chystané 5. řady zatím bratři Dufferovi nemohou nic ukázat, neboť vznik závěrečných epizod ovlivnila stávka scenáristů i herců, přichystali si pro fandy jinou novinku.

Stranger Things poprvé mimo Netflix

V novém videu odhalují zcela nový příběh z Hawkinsu, který nás zavede do 50. let a ukáže nám kromě mladého Hoppera, Joyce či Boba hlavně zrod obávaného arci-padoucha Vecny. Stranger Things: The First Shadow odstartuje příjezdem malého Henryho Creela do Hawkinsu, bude pokračovat jeho propadnutí temnotám a také jeho přerodem do Jedničky, z níž už byl jen krůček do démonického vládce Upside Down. Jak odhaluje nové video, nápad kreativní bratři Dufferovi získali během 4. řady, kdy si řekli, že tenhle příběh stojí za větší prozkoumání. Předplatitelé Netflixu ale budou mít smůlu a tenhle pohled do minulosti na streamovací službě neuvidí.

Jak už se totiž nějakou dobu ví a jak také můžete vyčíst ze samotného videa, The First Shadow vzniká jako divadelní hra, která by měla být vizuální i dramatickou pastvou pro fandy Stranger Things i prken, která znamenají svět. Za režií ostatně bude stát ostřílený Stephen Daldry, který přiznává, že je ohromným fanouškem série a je pro něj ctí dodat divadelní hře finální tvar. Bude nepochybně zajímavé sledovat Stranger Things v jiném než streamovacím prostředí, nicméně už teď je jasné, že sehnat vstupenky bude nesmírně náročné. Zhruba stejně jako tomu bylo při premiéře Prokletého dítěte ze série o Harry Potterovi. Stranger Things: The First Shadow každopádně odstartuje v Londýně už 14. prosince, takže pokud je pro vás tahle série Mekkou zábavy, rozhodně zvažte výlet do britské metropole. Tamní divadla jsou totiž obecně výtečná a zážitek je de facto zaručen.

Zdroj: Deadline / Twitter

Rocky byl původně úplně jiný film. Stallone odhalil zásadní změny
Rocky byl původně úplně jiný film. Stallone odhalil zásadní změny
06.11.2023 16:10:00 | Filmové novinky

Legendární filmy rozhodně nevznikají podle první verze scénáře. Scenárista mnohdy opakovaně věci mění, přemisťuje, vyhazuje a vrací zpátky. A nejinak tomu bylo v případě Rockyho, který měl být mnohem temnějším filmem a Sylvester Stallone musel oscarovou klasiku velmi měnit, aby získala svůj status totální klasiky a diváckého fenoménu.

Nové Hunger Games viděli první kritici. Zásadním problémem je konec
Nové Hunger Games viděli první kritici. Zásadním problémem je konec
06.11.2023 15:30:00 | Filmové novinky

Již příští týden se do kin vřítí nejnovější díl ze série Hunger Games s podtitulem Balada o ptácích a hadech. Kritici, kteří novinku viděli, ji chválí za uhrančivé herecké výkony, uvítali by ale kratší stopáž.

Marvel přichází s velkou změnou. Představil odnož brutálních seriálů bez napojení na Avengers
Marvel přichází s velkou změnou. Představil odnož brutálních seriálů bez napojení na Avengers
05.11.2023 17:30:00 | Filmové novinky

Komiksový gigant Marvel v pátek odhalil první trailer na chystaný seriál Echo, který mnoho diváků překvapil krvavým přístupem ve stylu marvelovek od Netflixu. Nyní Marvel potvrdil, že vyráží novým směrem.

Historický spektákl příštího roku ožívá. První trailer Šóguna má intriky i velkolepou řež
Historický spektákl příštího roku ožívá. První trailer Šóguna má intriky i velkolepou řež
05.11.2023 16:50:00 | Filmové novinky

Jeden z nejočekávanějších seriálů příštího roku se představuje v prvním traileru. Historické drama Šógun je adaptací populárního best-selleru Jamese Clavella, který vychází ze skutečných událostí a nabídne jedinečný pohled na feudální Japonsko.