FB pixel TP pixel
Vraždy na Aljašce lámou rekordy sledovanosti. Temný případ překonal i kultovního předchůdce © HBO Max

Vraždy na Aljašce lámou rekordy sledovanosti. Temný případ překonal i kultovního předchůdce

Navzdory poměrně silné kritice z řad fanoušků se poslední řadě ponuré krimi Temný případ divácky náramně daří. A to dokonce tak dobře, že svou sledovaností překonala dosud rekordní první řadu.

Filmové novinky

Čtvrtá řada mysteriózní detektivky Temný případ se podle právě vydaných čísel stala nejsledovanější sérií celé antologie napříč platformami. Noční krajina, jak zní název poslední řady, totiž přilákala na všech platformách 12,7 milionu diváků, čímž překonala dosavadní rekordní průměr první řady s 11,9 miliony diváků. Samozřejmě, od roku 2014, kdy Temný případ s Matthewem McConaugheym a Woodym Harrelsonem v hlavních rolích běžel a lámal rekordy jako nejsledovanější první řada seriálu HBO od dob Odpočívej v pokoji, se toho hodně změnilo. HBO fungovalo na jiném principu a lineární vysílání bylo stále dominantní.

Většina diváků tehdy sledovala seriál na kabelovce a často se zpožděním, přičemž jedinou možností streamování byla dnes již neexistující služba HBO GO. Ta dokonce pod náporem diváků v den vysílání finální epizody první řady zkolabovala. U Noční krajiny s Jodie Foster a Kali Reis v hlavních rolích se většina sledování odehrává na Maxu, přičemž jen zlomek diváků (0,6 – 0,7 milionů) pochází z kabelového vysílání. V HBO si nyní musí gratulovat, že se sázka na nový tvůrčí tým v čele s režisérkou Issou López vyplatila. Ta tak rekordní sledovaností pomyslně odpovídá na kritiku autora prvních tří řad Nica Pizzolatta, který označil novou řadu za „pitomou“. Každopádně, finále Noční krajiny čeká diváky v USA již tuto neděli 18. února 2024. V Česku se dočkáme v pondělí.

Zdroj: Slashfilm

Nový Vetřelec bude v českých kinech. Tvůrci potvrdili oficiální název a návrat původního týmu
Nový Vetřelec bude v českých kinech. Tvůrci potvrdili oficiální název a návrat původního týmu
14.02.2024 11:30:00 | Filmové novinky

Chystaný restart Vetřelce, kterého se ujal režisér Fede Álvarez, bude oproti původním očekáváním uveden i v kinech. Studio potvrdilo oficiální název snímku i datum premiéry.

Jedenáctka ze Stranger Things bojuje s drakem. Nové fantasy Netflixu má velkolepý trailer
Jedenáctka ze Stranger Things bojuje s drakem. Nové fantasy Netflixu má velkolepý trailer
13.02.2024 16:10:00 | Filmové novinky

Herecká hvězda ze Stranger Things, Millie Bobby Brown, zkouší rozjet novou franšízu. Filmové fantasy Mladá dáma ji postaví proti hladovému drakovi, který je zvyklý a pravidelný přísun obětí. Jenže nevinná princezna ukáže, že má srdce bojovnice.

Jake Gyllenhaal odhalil břišáky z oceli. Ve videu snese 20 ran pěstí
Jake Gyllenhaal odhalil břišáky z oceli. Ve videu snese 20 ran pěstí
13.02.2024 15:50:00 | Filmové novinky

Jake Gyllenhaal nabral na akční novinku Road House neskutečnou fyzickou formu, která se odráží nejen na jeho napumpovaných rukou, ale i na nekompromisních břišních svalech. Jejich sílu odhalil na novém videu, v němž si nechá dát 20 ran pěstí.

Nejhorší komiksový film všech dob? Nová marvelovka sklízí příšerné reakce a posměch
Nejhorší komiksový film všech dob? Nová marvelovka sklízí příšerné reakce a posměch
13.02.2024 14:30:00 | Filmové novinky

Pakliže jste doufali, že se nový spider-manovský spin-off Madam Web zapíše mezi výrazné filmové zážitky, první reakce diváků po světové premiéře vás rychle uvedou do reality. Nová marvelovka, která nespadá do vesmíru MCU, totiž podle diváků dopadla naprosto příšerně.