FB pixel TP pixel
Trailer závěrečného dílu The Last of Us odhaluje matku Ellie a útok Světlušek © HBO Max

Trailer závěrečného dílu The Last of Us odhaluje matku Ellie a útok Světlušek

A je to tady! Po osmi týdnech čekání se fanoušci The Last of Us konečně dočkají epického završení první řady, ve kterém Joela a Ellie čeká setkání se Světluškami. Hráče videohry pak potěší návrat oblíbené herečky v roli matky Ellie.

6. 3. 2023 15:40 | Filmové novinky

Poté, co Ellie unikla sociopatickým kanibalům, se její cesta za Světluškami konečně blíží ke svému konci. Přivítání to ale nebude kdovíjak pozitivní. Jak totiž vidíte už v traileru, členové militarizované jednotky na hrdiny neváhají zaútočit. Trailer ale další jednání s domnělými spasiteli lidstva neukazuje, pouze naznačuje finální akci, kterou mají hráči videohry moc dobře v paměti. Co naopak trailer ukazuje, je odhodlání Ellie dotáhnout věci do úplného konce, přičemž už v traileru je vidět Ashley Johnson jako Ellieina těhotná matka. Tenhle flashback dostanete hned v úvodu epizody a konečně se tak dozvíte, proč je Ellie opravdový unikát v boji proti nakaženým. Víc prozrazovat nebudeme, užijte si to příští pondělí naposledy a se vší depresí, která se s tím pojí. Samozřejmě než dorazí druhá řada, která vás uvrhne do depky asi tak desetkrát horší.

Petr Semecký
Stresem prorostlý workoholik, který jednou rukou analyzuje festivalový art, druhou chystá preview nejžhavějšího blockbusteru a nohama sepisuje seznamy filmů a seriálů, které musí ve volném čase konečně „bingvočnout“. Milovník dobrého jídla, půlmaratonec, technologický nadšenec a sběratel všeho možného.
Nejchválenější kriminálku současnosti si v Česku nepustíte. Brzy se to snad změní
Nejchválenější kriminálku současnosti si v Česku nepustíte. Brzy se to snad změní
05.03.2023 14:30:00 | Filmové novinky

Režisér Rian Johnson sice před lety nakrknul řadu fanoušků Star Wars, jeho kriminální projekty jsou ale pokaždé velkým hitem. Nyní se po dvou filmech ze série Na nože přesunul do televize s mysteriózní variací na Columba.

Vetřelec 7 spouští kamery. Nabídne mladé drsňačky a inspiruje se novým Predátorem
Vetřelec 7 spouští kamery. Nabídne mladé drsňačky a inspiruje se novým Predátorem
05.03.2023 14:00:00 | Filmové novinky

Očekávaný návrat série Vetřelec už je na spadnutí. Režisér Fede Álvarez totiž konečně roztáčí kamery, aby přivedl na svět novou generaci drsňaček, které si poradí s xenomorphím šmejdem z vesmíru.

Nový horor je drsné naturalistické peklo. Diváci opouští sály a mluví o zvracení
Nový horor je drsné naturalistické peklo. Diváci opouští sály a mluví o zvracení
03.03.2023 19:50:00 | Filmové novinky

Zdá se, že fanoušci drsných hororů budou mít brzy žně. Nový nezávislý snímek The Outwaters totiž šokoval první diváky svým nesmlouvavým naturalistickým přístupem a slabší jedince donutil k opuštění kinosálu kvůli vyloučení jejich večeře. Recenze taktéž mluví o velmi nepříjemném zážitku.

6 absolutně dokonalých filmů podle Quentina Tarantina
6 absolutně dokonalých filmů podle Quentina Tarantina
03.03.2023 16:10:00 | Filmové novinky

Vrchní hollywoodský cinefil Quentin Tarantino odhalil, které filmy považuje za opravdu dokonalé. Svou volbu navíc vcelku jednoduše vysvětlil a obhájil.