FB pixel TP pixel
Chystejte si kapesníky! Nejočekávanější oscarovka nakonec dorazí do Česka © A24

Chystejte si kapesníky! Nejočekávanější oscarovka nakonec dorazí do Česka

Mysleli jsme si, že se už nedočkáme, nakonec se ale i na českou kino-scénu usmálo štěstí a už v polovině února budeme mít možnost zhlédnout v kinech jednu z největších pecek téhle sezóny a žhavého kandidáta Oscara v kategorii nejlepší mužský herecký výkon.

12. 12. 2022 17:00 | Filmové novinky

O morbidní proměně miláčka Hollywoodu devadesátých let Brendana Frasera se mluví od zářijové benátské premiéry a Velryba je zkrátka zimní must-see. Darren Aronofsky se zde podíval na téma těla a sebelásky v netradičním světle a Fraser se zde díky šikovným ručičkám maskérů (i vlastních pár kil navíc) proměnil téměř k nepoznání.

Velryba dorazí 16. února

Žhavý oscarový kandidát se v kinech objeví 16. února a Fraser v něm ztvární obézního muže Charlieho, který váží 272 kilogramů a doslova se užírá k smrti. Stýská se mu totiž po jeho gay milenci, který dříve zemřel a kvůli němuž Charlie opustil svou rodinu a rozbil vztah s dcerou. S tou se v novince snaží znovu navázat vztah. S Fraserem přitom hvězdné obsazení nekončí, pubertální dívku před jeho dveřmi totiž hraje Sadie Sink, kterou známe především jako Max ze seriálu Stranger Things.

Velký návrat Brendana Frasera

Brendanova kariéra měla mnoho veletočů, od Krále džungle nebo dobrodruha Ricka O’Connella z Mumie se dostal až na úplné dno a i kvůli četným zdravotním problémům o něm nebylo dlouho slyšet. Posledních pár let se ale opatrnými krůčky vrací zpět na výsluní. Mohli jsme jej (sice pod maskou) vidět seriálech v Doom Patrol či Kondor, kde oživuje populární sedmdesátkový thriller. Až s Velrybou ale nastává dle BBC skutečná doba “brendesance”.

Zdroj: Tisková zpráva Aerofilms

Beata Mrazíková
Filmový vkus má pokřivený aktivním pohybem ve filmovém průmyslu, radost tak navzdory špatným marketingovým kampaním a hrozně nasazeným postsynchronům přináší především nekonečný přival reality shows a festivalové lahůdky. Kdyby se ztratily peníze ze světa, stále jí můžete platit v arašídových košíčcích a batátových hranolkách.
Jedna z nejslavnějších fantasy všech dob konečně vznikne jako seriál
Jedna z nejslavnějších fantasy všech dob konečně vznikne jako seriál
11.12.2022 12:00:00 | Filmové novinky

Tvůrce úspěšných seriálů The Haunting a Půlnoční mše Mike Flanagan a producent Trevor Macy získali práva na natočení seriálové verze Temné věže od Stephena Kinga. Flanagan a Macy sdělili tuto novinku magazínu Deadline.

Showrunnerka Zaklínače si z odchodu hlavní hvězdy nic nedělá. Na změnu se těší
Showrunnerka Zaklínače si z odchodu hlavní hvězdy nic nedělá. Na změnu se těší
11.12.2022 11:45:00 | Filmové novinky

Stěžejní autorka stojící za seriálovým Zaklínačem od Netflixu se konečně vyjádřila k odchodu Henryho Cavilla z hlavní role. Její reakci nechybí nadšení, které řada fanoušků vůbec nesdílí. Proč je podle ní nový herec přínosem?

Diváci určili nejlepší seriál roku 2022. Rod draka a Pán prstenů pohořeli
Diváci určili nejlepší seriál roku 2022. Rod draka a Pán prstenů pohořeli
09.12.2022 16:00:00 | Filmové novinky

Vyhlašování výročních filmových cen za rok 2022 se pomalu ale jistě rozbíhá. Ve středu 7. prosince proběhla tradiční divácká anketa People’s Choice Awards, ve které se vybírá nejoblíbeněnjší filmový, televizní a hudební projekt.

Premiéru Mandaloriana předběhne další Star Wars seriál. Představí se wookijský Jedi
Premiéru Mandaloriana předběhne další Star Wars seriál. Představí se wookijský Jedi
09.12.2022 15:00:00 | Filmové novinky

Dave Filoni, který se ukázal jako zachránce Star Wars, pokračuje v budování světa, se kterým začal už v proslulých Klonových válkách. Důstojný nástupce tohoto již ukončeného seriálového hitu, kterým je Vadná várka, totiž míří do druhé řady, ve které se imperiální vláda nad galaxií rozrůstá. A vrací se řada známých tváří.