FB pixel TP pixel
Noční můra pro ČT: Komedie s Macháčkem a Cinou naprosto propadla, přejela ji Prima i Nova © Česká televize / Klára Cvrčková

Noční můra pro ČT: Komedie s Macháčkem a Cinou naprosto propadla, přejela ji Prima i Nova

Další Smysl pro tumor se na České televizi nekoná a komedie s nádechem sci-fi To se vysvětlí, soudruzi bohužel naprosto nenaplňuje vysoká očekávání sledovanosti. Zatímco minulý týden seriál odstartoval s ještě solidními více než 900 000 diváky, v druhém týdnu se podprůměrná hodnocení diváků podepsala na propadu o více než 40 procent.

České novinky

Česká televize po dlouhé době ztratila vedení sledovanosti během nedělního večera, a to s výsledkem, který je pro veřejnoprávní televizi snad až příliš krutý. Nahradit rodinný hit Smysl pro tumor, který navíc nepostrádal poselství pro onkologické pacienty a jejich blízké, se zkrátka nepodařilo, obvzlášť když komediální retro novinka To se vysvětlí, soudruzi! riskovala svým žánrovým rozptylem trefu mimo jakoukoli cílovou skupinu.

Vysoce stylizované socialistické retro, v němž vyšetřovatelé z ústavu paranormální jevů vyšetřují záhadné případy, v minulém týdnu ještě zcela nepropadlo, když zaujalo 935 000 diváků. Vysloveně slabé ohlasy, zdůrazňující především nevtipnost a veskrze rutinní vyšetřování, však způsobily masivní odliv diváků, kteří přešli ke konkurenci. Ačkoli jsme před týdnem odhadovali, že se seriál To se vysvětlí, soudruzi! propadne pod 800 000 diváků, výsledek je ještě mnohem horší a ČT ztratila přes 40 procent publika. Soudruhy o druhém víkendu sledovalo jen 554 tisíc diváků a z první pozice se tak propadli na třetí s výsledkem, který je srovnatelný s Kriminálkou Anděl na Nově, která ale běží před 22. hodinou. Dá se navíc očekávat, že odliv diváků bude pokračovat a pokus o komediální „česká Akta X“ padne dokonce pod 400 000 diváků. Seriál se tak pro ČT stává noční můrou, která navíc bude ještě několik týdnů pokračovat, neboť Soudruzi musí odvysílat ještě 6 epizod.

Selhání komediálního sci-fi s Jiřím Macháčkem, Janem Cinou či Annou Fialovou v režii Matěje Chlupáčka a Michala Samira využily komerční stanice. Večer ovládla Prima, která se seriálem Sedm schodů k moci zaujala téměř 900 000 diváků. Výrazně si polepšuje i Policie Hvar, která přetahuje diváky právě od ČT a aktuálně ji sleduje téměř 700 000 lidí.

Zdroj: Mediaguru / FTV Prima / TV Nova / Česká televize

Zoufalá sobota na Nově. Vyšeptalé kouzelníky zničili romantičtí Polívkové i filmaři
Zoufalá sobota na Nově. Vyšeptalé kouzelníky zničili romantičtí Polívkové i filmaři
10.03.2024 14:00:00 | České novinky

Sobotní večery na TV Nova dlouhodobě nejsou přehlídkou velkých hitů, v sobotu 9. března se však komerční televize nechala přejet doslova ze všech stran. A to navzdory tomu, že si dávali pauzu pekaři a cukráři z Peče celá země. Situace naopak využila Prima, která si přetáhla diváky na romantickou komedii s Vladimírem a Bolkem Polívkovými.

Fantastický úspěch: Česká novinka o pornu dobyla Netflix. Poráží i dračí fantasy Mladá dáma
Fantastický úspěch: Česká novinka o pornu dobyla Netflix. Poráží i dračí fantasy Mladá dáma
10.03.2024 12:00:00 | České novinky

Čeští tvůrci si na streamingovém poli připisují cenný skalp jedné z největších novinek Netflixu letošního roku. Zatímco globálně se ujala sledovanosti nová fantasy Mladá dáma, čeští diváci příběh o mstivém drakovi a vzdorovité princezně zařadili až na druhou příčku a prioritou pro ně je novinka o legendě tuzemského pornoprůmyslu.

Nejlepší komedie roku bude o víkendu konečně online za předplatné
Nejlepší komedie roku bude o víkendu konečně online za předplatné
07.03.2024 14:30:00 | České novinky

Na 9. března se chystá udílení cen Český lev. Očekává se, že by během večera měla uspět i nejlepší komedie loňského roku Přišla v noci, jež zvítězila už na Cenách české filmové kritiky, kde získala ceny pro nejlepší film, režii a herečku. A dobrou zprávou pro diváky je, že ve stejný den už bude tato komedie o tchyni z pekla i poprvé dostupná online v rámci předplatného.

Televizní premiéra Survivora je zklamáním. Přežívajícího Mikýře poráží Dědek i Donutil
Televizní premiéra Survivora je zklamáním. Přežívajícího Mikýře poráží Dědek i Donutil
06.03.2024 14:50:00 | České novinky

Na Nově s týdenním zpožděním oproti Voyu odstartovala již třetí řada reality show Survivor. Ta bohužel dokazuje klesající trend pořadu, jemuž již televize nefandí jako startovnímu pořadu večera, příliš se mu ale nedaří ani před 22. hodinou. Pokles počtu diváků je oproti první i druhé řadě výrazný.