FB pixel TP pixel
Nejatmosféričtější kriminálka současnosti se vrací. Skvělý trailer láká na japonské podsvětí © HBO Max

Nejatmosféričtější kriminálka současnosti se vrací. Skvělý trailer láká na japonské podsvětí

Vysoce atmosférické neonoirové krimi Tokyo Vice od Michaela Manna, které je k vidění na HBO, v únoru vstoupí do své druhé řady. Vydaný trailer naznačuje, že nás pokračování zavede ještě hlouběji do tokijského kriminálního podsvětí a hlavním hrdinům i jejich blízkým půjde opět o život.

Filmové novinky

V dubnu 2022 premiéroval na HBO Max temný krimi seriál Tokyo Vice, jenž adaptoval stejnojmennou knihu amerického novináře Jakea Adelsteina. Příběh nás zavedl do Tokia konce 90. let, kdy Adelstein začal pracovat pro japonský deník jako první zahraniční reportér. Brzy se však ocitne v nebezpečí, když začne odhalovat korupci a zločiny v tokijském podsvětí. Spojí se tak s místním detektivem, který mu začne odhalovat zákoutí jakuzy. V hlavní roli Jakea Adelsteina se představil Ansel Elgort, kterého známe z Baby Drivera či West Side Story, a v roli detektiva se představil Ken Watanabe (Počátek). Hlavním seriálovým lákadlem pak byla účast Michaela Manna, který režíroval úvodní epizodu a za seriálem stojí jako výkonný producent.

V HBO se nakonec po delším váhání rozhodli v seriálu pokračovat, takže se nyní můžeme podívat na trailer ke druhé řadě, která dorazí už 8. února a bude mít dohromady 10 epizod. Druhá řada nás zavede ještě hlouběji do tokijského kriminálního podsvětí, kde si Adelstein uvědomí, že jeho život i životy jeho blízkých jsou ve velkém nebezpečí. I když Tokyo Vice netrhalo divácké rekordy, bylo diváky i kritiky většinově chváleno za pohlcující vhled do tokijského podsvětí a ceněna byla také věrohodnost, s jakou se seriálu podařilo dané prostředí zobrazit. Mannův zářivý městský naturalismus navíc pomohl vytvořit podmanivou atmosféru neonoirového Japonska 90. let.

Zdroj: Slashfilm / HBO Max

České sci-fi Bod obnovy míří exkluzivně na Netflix. Prostřílí se i Mašíni
České sci-fi Bod obnovy míří exkluzivně na Netflix. Prostřílí se i Mašíni
12.01.2024 13:00:00 | Filmové novinky

Pokud bychom se zamysleli nad nejvýraznějšími českými tituly loňského roku, určitě by nám na mysli vytanula (snad kromě Kazmovy ONEMANSHOW) dvojice podzimních filmů Bod obnovy a Bratři, která teď míří na Netflix. A to dokonce ve stejný den.

Jeremy Renner po zranění znovu točí. Ukázal první fotku po návratu před kamery
Jeremy Renner po zranění znovu točí. Ukázal první fotku po návratu před kamery
12.01.2024 11:30:00 | Filmové novinky

Jeremy Renner je zpátky! Přesně po roce a devíti dnech se herecký představitel Avengera Hawkeye a dalších slavných rolí vrátil po vážném zranění sněžným pluhem zpátky před kamery. S fanoušky pak sdílel první fotografii.

Velkolepý návrat Ricka do Živých mrtvých. Trailer zombie novinky bere dech
Velkolepý návrat Ricka do Živých mrtvých. Trailer zombie novinky bere dech
12.01.2024 10:30:00 | Filmové novinky

Novinka z apokalyptického světa Živých mrtvých s názvem Walking Dead: The Ones Who Live dostala konečně plnohodnotný trailer. V něm se v působivých výpravných záběrech plných výbuchů a nespočtu zombie vrací Rick v podání Andrewa Lincolna a Danai Gurira jako Michonne.

Žraloci v letadle! Nový trailer slibuje klaustrofobní hororovou podívanou s ostrými zuby
Žraloci v letadle! Nový trailer slibuje klaustrofobní hororovou podívanou s ostrými zuby
11.01.2024 17:30:00 | Filmové novinky

Měli jste někdy strach, že vaše letadlo spadne do oceánu, kde ho obklopí hejno žraloků? Přesně to se stane v thrilleru No Way Up a podle traileru půjde o napínavou, byť notně béčkovou podívanou.