FB pixel TP pixel
Oscarový doják Velryba s Brendanem Fraserem je konečně online © Aerofilms / A24

Oscarový doják Velryba s Brendanem Fraserem je konečně online

Pokud jsme někomu během letošního oscarového ceremoniálu opravdu drželi palce, byl to Brendan Fraser, který se po letech v ústraní konečně vrátil na výsluní Hollywoodu a dokázal, že je stále miláčkem publika. Jeho dojemnou cestu si nyní můžete vychutnat i legálně online.

12. 5. 2023 13:03 | Filmové novinky

Brendanu Fraserovi jsme letos snad všichni drželi palce, přičemž sledovat jeho velkolepý comeback bylo přinejmenším ohromující. Z úplného dna, kdy jsme o něm téměř deset let neslyšeli, se pomalými krůčky vracel zpět na výsluní, když jsme jej mohli vidět v seriálech Doom Patrol či Kondor, který oživuje populární sedmdesátkový thriller. Až letos však nastala skutečná doba takzvané brenesance, jak Fraserův návrat označilo BBC. V intimním dramatu Darrena Arronofského Velryba se Fraser objevil v titulní roli téměř tří set kilového učitele, který potřebuje najít lásku ke své dceři i k sobě samému. Jeho těžkotonážní výkon byl přitom naprostou senzací, kterou nikdo nečekal a díky níž si také dokráčel až k oscarové sošce.

Úspěch nicméně neslavil jen představitel titulní role, ale i film samotný. Šlo o jeden z nejlépe si vedoucích limitovaných releasů v USA a celosvětově film zatím utržil přes 54 milionů dolarů, což je vzhledem k třímilionovému rozpočtu obdivuhodný výkon. Poté, co Brendan dobyl i česká kina, kde jeho příběh zhlédlo přes 35 tisíc diváků, dorazila Velryba konečně i na streamovací služby. Nově ji můžete zhlédnout na KVIFF.TV, kde je film aktuálně uváděn exkluzivně. Prozatím však není dostupný v rámci tamního předplatného, můžete si ho ale zakoupit. Jednorázově vás filmy vyjde na 110 Kč, v případě, že byste si film chtěli koupit navždy a dokonce si ho i stáhnout, stačí zaplatit 190 Kč.

Zdroj: Aerofilms

Beata Mrazíková
Filmový vkus má pokřivený aktivním pohybem ve filmovém průmyslu, radost tak navzdory špatným marketingovým kampaním a hrozně nasazeným postsynchronům přináší především nekonečný přival reality shows a festivalové lahůdky. Kdyby se ztratily peníze ze světa, stále jí můžete platit v arašídových košíčcích a batátových hranolkách.
Nový komediální hit na Voyo je kompletní a slaví úspěch. Inspiraci našel u Netflixu
Nový komediální hit na Voyo je kompletní a slaví úspěch. Inspiraci našel u Netflixu
12.05.2023 13:00:00 | Filmové novinky

Streamovací služba Voyo se snaží neustále přicházet s novými projekty, které mají rozšířit jeho cílovou skupinu diváků. Zatímco aktuálně běží druhá řada seriálu Iveta, Voyo úspěšně zakončilo svůj seriál pro mladší publikum Sex O’Clock, který se podobá netflixovskému hitu Sexuální výchova.

Frankenstein jako od Karla Zemana. Nové fantasy přichází s úchvatným trailerem
Frankenstein jako od Karla Zemana. Nové fantasy přichází s úchvatným trailerem
12.05.2023 12:00:00 | Filmové novinky

Jeden z nejosobitějších režisérů současnosti, Jorgos Lanthimos, popustil uzdu své fantazii a hlásí se s novým filmem, který bude pravděpodobně jednou z nejbizarnějších věcí, které letos v kinech uvidíme.

Netflix láká na nový mrazivý horor. Napínavému traileru vládne hvězda Boje o moc
Netflix láká na nový mrazivý horor. Napínavému traileru vládne hvězda Boje o moc
11.05.2023 14:30:00 | Filmové novinky

Netflix představil jednu z očekávaných červnových novinek v podobě slibně vyhlížejícího australského hororu Run Rabbit Run. Snímek, který dorazí na konci měsíce, láká na psychologické trauma a Sarah Snook z hitu HBO Boj o moc.

Drsňák Lundgren bojuje s rakovinou. Doktor mu předpověděl 3 roky života
Drsňák Lundgren bojuje s rakovinou. Doktor mu předpověděl 3 roky života
11.05.2023 11:30:00 | Filmové novinky

Jedna z největších akčních hvězd 80. let a dodnes velmi aktivní herec, který se v druhém Creedovi dokonce znovu objevil jako ikonický bijec Ivan Drago, trpí rakovinou. Dolph Lundgren se ale nevzdává.