FB pixel TP pixel
Ripleyová se ve Vetřelcích málem neobjevila. Režisér geniálně blafoval © 20th Century Fox

Ripleyová se ve Vetřelcích málem neobjevila. Režisér geniálně blafoval

Vznik těch nejlepších filmů je obvykle svázán se zábavnými historkami, kterými se filmaři o několik let později rádi pochlubí. V době vzniku však muselo mnohdy jít o chvíle, kdy nikomu nebylo do smíchu. Jako když se Sigourney Weaver nechtěla pro sci-fi pokračování Vetřelci vrátit do role Ellen Ripleyové.

28. 11. 2022 16:00 | Filmové novinky

James Cameron s sebou nese reputaci režiséra, který rozhodně ví, jak dosáhnout svého. A ne vždycky herci jeho urputnost milují, když musí mrznout ve studené vodě kvůli Titanicu, anebo pobíhat po place, na kterém nic není a na sobě máte šedivé pyžamo s motion capture záchytnými body. Cameron je ale nejen skvělý režisér, ale především zdatný obchodník a stratég, který umí dosáhnout svého, aniž by často přišel do střetu se samotnými protagonisty svých filmů. Nově to prokázal v historce pro magazín GQ, jemuž prozradil, jak dostal Sigourney Weaver zpět do role Ellen Ripleyové v kultovním sci-fi Vetřelci. K filmu se Cameron dostal po svém slavném pitchy, v němž napsal na tabuli slovo Alien a následně na konec dopsal „S“, které přetvořil do znaku amerického dolaru. Jenže zatímco u kravaťáků měl vyhráno, u hlavní hvězdy série nikoli.

Sigourney Weaver se totiž do role Ripleyové vracet nechtěla, což značně komplikovalo situaci, neboť se s ní počítalo v hotovém scénáři. Cameronovi se samozřejmě nechtělo nic přepisovat, herečka zase chtěla spoustu peněz. A tak se Cameron rozhodl, že bude blafovat a zavolal dle svých slov agentovi Lou Pittovi, který zastupoval Arnolda Scharzeneggera a pracoval ve stejné firmě jako agent Sigourney. Tomu následně sdělil, že se rozhodl pokračovat bez postavy Ripleyové a po tahanicích film prostě raději přepíše jen s mariňáky, kterým by mohl velet Arnold. Protože to je něco, co se líbí jemu i studiu. Cameron ale nic přepisovat samozřejmě nechtěl, jen věděl, že Pitt okamžitě zavolá agentu Weaverové, aby ji donutil k podpisu smlouvy. Celá záležitost měla trvat pouhých 12 hodin, po nichž Weaver získala požadovaný milion dolarů a všichni mohli natočit jeden z nejlepších akčních filmů historie. Schwarzenegger o rok později natočil jinou klasiku – Predátora.

Zdroj: GQ / Collider

Petr Semecký
Stresem prorostlý workoholik, který jednou rukou analyzuje festivalový art, druhou chystá preview nejžhavějšího blockbusteru a nohama sepisuje seznamy filmů a seriálů, které musí ve volném čase konečně „bingvočnout“. Milovník dobrého jídla, půlmaratonec, technologický nadšenec a sběratel všeho možného.
Netflix chystá před Vánoci šílenou akční jízdu. Stylový trailer je plný explozí
Netflix chystá před Vánoci šílenou akční jízdu. Stylový trailer je plný explozí
28.11.2022 14:25:00 | Filmové novinky

Jestli jste si mysleli, že si na Vánoce užijete konečně trochu klidu, Netflix vás rychle vyvede z omylu. Jeho akční novinka 4 gauneři bude totiž všechno možné, jen ne poklidná. Na vlastní oči se o tom můžete přesvědčit v humorem a akcí narvaném traileru.

Netflix chce film o gangsteru Krejčířovi. Smlouvu mu propašoval do vězení
Netflix chce film o gangsteru Krejčířovi. Smlouvu mu propašoval do vězení
27.11.2022 13:30:00 | Filmové novinky

Češi budou díky Netflixu zase jednou slavní. Streamovacímu obrovi se totiž podle všeho zalíbil příběh mafiána Radovana Krejčíře, který si aktuálně odpykává trest v Jihoafrické republice.

Avatar 2 chystá strhující akci. V nové ukázce řádí harpuny i mimozemské velryby
Avatar 2 chystá strhující akci. V nové ukázce řádí harpuny i mimozemské velryby
25.11.2022 17:50:00 | Filmové novinky

Do premiéry druhého Avatar zbývá něco málo přes 2 týdny, což znamená, že Disney musí s propagací filmu pořádně šlápnout do pedálů. To znamená i odhalovat více z příběhu a hlavně akce, která naláká nejen rodiny s dětmi, ale i teenagery. A zatím se zdá, že James Cameron opět nezklame.

DiCaprio málem přišel o roli v Titanicu. Režisér prozradil, co hvězda odmítala dělat
DiCaprio málem přišel o roli v Titanicu. Režisér prozradil, co hvězda odmítala dělat
24.11.2022 16:50:00 | Filmové novinky

Režisér James Cameron naplno rozjíždí kampaň k propagaci druhého Avatara a slovo samozřejmě často padne i na jeho předchozí hit Titanic. Cameron tak prozradil, že Leonardo DiCaprio během castingu odmítal jednu dost podstatnou věc. Režisér si ale hvězdičku rychle srovnal do latě.