FB pixel TP pixel
Nový Vetřelec ukázal první fotku z natáčení. Fanoušci budou nadmíru spokojení © 20th Century Fox

Nový Vetřelec ukázal první fotku z natáčení. Fanoušci budou nadmíru spokojení

Režisér Fede Álvarez již několik týdnů točí nového Vetřelce s pracovním názvem Romulus a na takzvaný Alien Day ukázal první fotografii přímo z placu. A fanoušci musí být nesmírně spokojení, protože tohle skutečně vypadá jako vetřelčí zábava, kterou máme rádi.

27. 4. 2023 17:30 | Filmové novinky

Jistě, na soudy je rozhodně ještě brzy, první fotografie zveřejněná samotným režisérem Fede Álvarezem má ale správně hned několik věcí. Zaprvé je na ní vidět ikonický facehugger, zadruhé nechybí stísněné koridory futuristické lodi / komplexu a za třetí téhle obyčejné fotce pořízené pravděpodobně na iPhone nechybí atmosféra, která má navíc docela blízko k tomu, co si pamatujeme z prvního filmu. Co víc si mohou fanoušci slavné série, která se pod vedením Ridleyho Scotta dostala s filmy Prometheus Vetřelec: Covenant do slepé uličky, přát.

Připomeňme si, že oficiální název nového Vetřelce sice neznáme, film ale vzniká pod pracovním jménem Romulus. Álvarez scénář napsal se svým častým spolupracovníkem Rodem Sayaguesem a má jít o takzvaný soft restart série, který nebude nijak navazovat na předchozí filmy. S režisérovými nápady je každopádně obeznámen sám tvůrce originálu Ridley Scott, který dal k natáčení filmu svolení. Inspiraci nový Vetřelec hledá u konkurenčního Predátora, respektive u filmu Predátor: Kořist, který do role protagonisty postavil mladou ženskou hrdinku, jež se musela vypořádat se silnějším šmejdem z vesmíru. Hlavní roli ztvární mladá herečka Cailee Spaeny, jíž jsme viděli například ve filmu Pacific Rim: Povstání, a premiéra proběhne v roce 2024 na streamovací službě Hulu. Je tedy vysoce pravděpodobné, že v Česku film uvidíme skrze streamovací službu Disney Plus. Natáčení filmu začalo již 6. února v maďarské Budapešti a aktuálně úspěšně pokračuje. Zároveň je ve vývoji i vetřelčí seriál pro stanici FX, který chystá tvůrce Noah Hawley. Ten s Álvarezovým filmem nemá mít nic společného.

Zdroj: MovieWeb

Petr Semecký
Stresem prorostlý workoholik, který jednou rukou analyzuje festivalový art, druhou chystá preview nejžhavějšího blockbusteru a nohama sepisuje seznamy filmů a seriálů, které musí ve volném čase konečně „bingvočnout“. Milovník dobrého jídla, půlmaratonec, technologický nadšenec a sběratel všeho možného.
První fotky z Duny 2: Největší sci-fi roku odhaluje sadistického padoucha
První fotky z Duny 2: Největší sci-fi roku odhaluje sadistického padoucha
27.04.2023 16:30:00 | Filmové novinky

Studio Warner Bros. konečně představilo první fotografie z očekávaného pokračování největší sci-fi posledních let. Duna 2 ukáže nové postavy a chybět nebude ani sadistický zabiják Feyd-Rautha Harkonnen, kterého v původním filmu ztvárnil zpěvák Sting.

Transformers 7 v novém traileru drtí plechy v největší bitvě celé série
Transformers 7 v novém traileru drtí plechy v největší bitvě celé série
27.04.2023 15:45:00 | Filmové novinky

Transformeří sága rozhodně není u konce. Po filmu Bumblebee se navíc vrací i velkolepá akce z filmů Michaela Baye, když se tentokrát předvedou i nové znepřátelené frakce. Po robotických dinosaurech nás čekají všemožná zvířata, výsledkem čehož je mimo jiné souboj opice a škorpiona.

Apple je vysmátý. Nová akční komedie je rekordním hitem, přestože se nikomu nelíbí
Apple je vysmátý. Nová akční komedie je rekordním hitem, přestože se nikomu nelíbí
27.04.2023 15:10:00 | Filmové novinky

Akčně špionážní romantika Ghosted s Chrisem Evansem a Anou de Armas přepisuje na Apple TV+ tabulky sledovanosti. Diváci ani kritici ale z filmu nadšení nejsou.

Boží sci-fi seriál Netflixu láká na novou řadu nečekaným trailerem a hvězdným obsazením
Boží sci-fi seriál Netflixu láká na novou řadu nečekaným trailerem a hvězdným obsazením
26.04.2023 18:20:00 | Filmové novinky

Netflix si přichystal velmi milé překvapení, když konečně oznámil miliony diváků vytoužený návrat sci-fi fenoménu Black Mirror alias Černé zrcadlo. Seriálový hit tvůrce Charlieho Brookera slibuje velké změny a nejlepší řadu vůbec.