FB pixel TP pixel
Netflix opouští nejlepší válečný film posledních 25 let. Zmizí i další oblíbené filmy © Paramount Pictures

Netflix opouští nejlepší válečný film posledních 25 let. Zmizí i další oblíbené filmy

Už začátkem dubna chystá Netflix další čistku obsahu, která bude průběžně pokračovat během celého měsíce. Zmizí oblíbené akční filmy, kultovní komedie i dojímavé srdcovky.

20. 3. 2023 15:40 | Filmové novinky

Válečný trhák Stevena Spielberga Zachraňte vojína Ryana oslaví letos v červenci 25. narozeniny a co si budeme povídat, dodnes jde o druhoválečnou pecku, které se v hrdinství, patosu a akční řeži máloco vyrovná. Úvodní vylodění v Normandii je dodnes nepřekonané a Spielberg, kameraman Janusz Kamiński a další členové štábu za své pojetí osvobození Evropy od nacistů zaslouženě získali Oscary v kategoriích nejlepší režie, kamery, střihu a zvuku. Bohužel však k 1. dubnu Netflixu vyprší na film již poněkolikáté licence, což znamená, že máte posledních pár dní na to rozloučit se s hrdinským Tomem Hanksem, který se snaží zachránit posledního syna paní Ryanové. Zároveň se tak můžete divácky rozloučit i s nedávno zesnulým Tomem Sizemorem. Dá se sice předpokládat, že Netflix licenci jako již několikrát v minulosti brzy obnoví. Tím si ale nemůžeme být jistí. Navíc se během dubna chystají k odchodu i další tituly.

O akčních filmech, které končí na Netflixu během března, jsme se už rozepisovali. Prvního dubna pak Netflixu končí práva i na Loupež po italsku, Diktátora či Spielbergův nedoceněný doják Terminál. Další výrazný odliv titulů nás pak čeká 14. dubna, kdy končí licence oblíbenému animáku Mimi šéf, dalšímu animáku Zpívej, ale také hororům Hostel a Klíč. Pro další tituly můžete sledovat náš kalendář, kde kupříkladu zjistíte, že další masivní odliv nastane 30. dubna. Tehdy zmizí například Policajt v Beverly Hills, V zajetí démonů, hned několik dílů ze série Resident Evil, zábavná Butlerovka Útok z hlubin nebo výborný historický seriál o Válce růží Bílá královna.

Zdroj: Netflix / FlixPatrol

Petr Semecký
Stresem prorostlý workoholik, který jednou rukou analyzuje festivalový art, druhou chystá preview nejžhavějšího blockbusteru a nohama sepisuje seznamy filmů a seriálů, které musí ve volném čase konečně „bingvočnout“. Milovník dobrého jídla, půlmaratonec, technologický nadšenec a sběratel všeho možného.
Připravte si flanelky! Legendární Kutil Tim bude konečně dostupný online
Připravte si flanelky! Legendární Kutil Tim bude konečně dostupný online
20.03.2023 14:55:00 | Filmové novinky

V dubnu si konečně odškrtneme jeden z velkých restů streamovacích služeb. Do online prostoru se totiž po letech čekání konečně vrhne sitcomová klasika Kutil Tim.

Nejlepší akční komedie se Schwarzeneggerem je konečně (opět) online
Nejlepší akční komedie se Schwarzeneggerem je konečně (opět) online
20.03.2023 14:00:00 | Filmové novinky

Trvalo to více než rok, ale konečně se jeden z nejlepších akčních filmů všech dob, totální etalon špionážních nářezů a výrazný zářez v kariéře Arnolda Schwarzeneggera objevil znovu online.

Kontroverzní český hit míří na Netflix. Podařilo se ho udat i v zahraničí
Kontroverzní český hit míří na Netflix. Podařilo se ho udat i v zahraničí
19.03.2023 12:45:00 | Filmové novinky

V záplavě (pod)průměrných českých komedií je milé vidět film, který se v tuzemském rybníčku nenápaditosti vymyká. A málokterý film v posledních měsících zaujal tolik jako drama Hranice lásky, které rozvířilo diskuzi o otevřených vztazích a polyamorii.

Zapomeňte na The Last of Us. Na HBO dorazila nejlepší komedie současnosti
Zapomeňte na The Last of Us. Na HBO dorazila nejlepší komedie současnosti
17.03.2023 19:10:00 | Filmové novinky

Komediální pecka režiséra Rubena Östlunda se po třech měsících dostává na jednu z nejpoužívanějších maistreamových streamovacích služeb současnosti. Jedná se o film, který byste rozhodně měli vidět. Nejen kvůli tomu, že vyhrál Cannes a byl nominovaný na Oscara.