FB pixel TP pixel
Polský Zaklínač je konečně online. Po zhlédnutí se omluvíte Netflixu © Vision / Heritage Films

Polský Zaklínač je konečně online. Po zhlédnutí se omluvíte Netflixu

Jestli už máte nakoukané všechny tři dosavadní řady Zaklínače od Netflixu, máme pro vás nabídku, která se neodmítá. Online se totiž právě objevila i polská verze z roku 2001, která vás rychle naučí na mnohdy kritizovanou verzi největšího streamera změnit názor.

Filmové novinky

Zaklínač od Netflixu nemá mezi skalními fanoušky předlohy zrovna nejlepší pověst, když čtenáře obvykle štvou nepřesnosti vůči knihám a často i obsazení, které neodpovídá popisům z textů Andrzeje Sapkowského. Na druhou stranu verze od Netflixu alespoň vypadá řemeslně velmi slušně a po stránce technické se musí stydět maximálně jen za několik slabších trikových momentů. Pokud se chcete sami přesvědčit, že může být i mnohem hůř, můžete se podívat na polský snímek Zaklínač z roku 2001, který je nyní konečně dostupný legálně online. Předem vás ale varujeme, že nepůjde o příjemné sledování.

Verze s Michalem Zebrowským v hlavní roli sice má své zastánce a v některých kruzích je považovaná za kult, nutno ale dodat, že je kultovní hlavně díky tomu, jak moc je tenhle sestřih 13dílného seriálu nepodařený. Polský Zaklínač sice svého času nebyl zrovna levnou záležitostí, když stál na svou dobu solidních 19 milionů polských zlotých, nijak zásadně se to ale na výsledku neodrazilo a film působí svými produkčními hodnotami lacině, herecky mnohdy amatérsky a trikově odpudivě, přičemž vina do velké míry padá na tehdy začínajícího režiséra Marka Brodzkého, jehož filmografie se po hrůzné premiéře už nijak zásadně nerozrostla.

Film najdete v celé jeho dvouhodinové stopáži aktuálně pouze na VOD službě Kinoboxu, kde je dostupný se vskutku úsměvným českým dabingem, který se ani moc nenamáhá, aby odpovídal pohybu úst v obraze. Na druhou stranu je to právě dabing, jenž bizarnost celého filmu dokonale dotváří a spolu s absurdními akčními scénami a bídnými dialogy poskytuje dost zábavy pro podařenou noční podívanou, pokud už máte pár promile v žíle.

Zdroj: Kinobox.cz / IMDb / Netflix

Aquaman 2 v prvním traileru láká na největší fantasy konce roku
Aquaman 2 v prvním traileru láká na největší fantasy konce roku
15.09.2023 11:40:00 | Filmové novinky

Studio Warner Bros. a režisér James Wan konečně představili dlouho očekávaný první trailer na chystané pokračování miliardového hitu Aquaman. Superhrdina Arthur Curry si tak musí znovu vyprat plavky a vyrazit zachránit svět před hrozbou pomstychtivého Black Manty. Bude se ale tvářit, že jeho filmová manželka Amber Heard neexistuje.

Největší post-apokalyptické sci-fi roku přichází. Velkolepý trailer láká na zničenou Zemi
Největší post-apokalyptické sci-fi roku přichází. Velkolepý trailer láká na zničenou Zemi
14.09.2023 18:20:00 | Filmové novinky

Režisér Gareth Edwards uchvátil řadu diváků unikátní Godzillou i temnou vizí Star Wars ve filmu Rogue One. Nyní přichází s originální sci-fi Stvořitel, která ukáže boj lidstva proti umělé inteligenci. Ta na nás shodila atomovou bombu, a tak ji lidstvo nemá úplně v lásce.

DiCapriův životní výkon. Trailer láká na nejlepší historický film roku
DiCapriův životní výkon. Trailer láká na nejlepší historický film roku
14.09.2023 17:29:00 | Filmové novinky

Nejnovější snímek z dílny režisérské legendy Martina Scorseseho vstupuje již za měsíc do kin a streamovací služba Apple TV+ představila dosud nejnovější upoutávku, která láká na mrazivý příběh útlaku původního obyvatelstva Ameriky bílými tvářemi. Dle recenzí předvádí Leonardo DiCaprio svůj životní výkon.

Nejdrsnější české vězení míří na Netflix. Česko bude rájem pervitinu
Nejdrsnější české vězení míří na Netflix. Česko bude rájem pervitinu
14.09.2023 16:50:00 | Filmové novinky

Věznice na plzeňských Borech patří mezi nejtvrdší věznice v České republice. O tuto pověst se dělí ještě s Karvinou, Mírovem a Valdicemi. Není divu, že si ji pro svou sedmou řadu populární dokumentární série vyhlédl i Netflix.