FB pixel TP pixel
Prehistorický Predátor se vůbec nepovedl. Nové sci-fi kritici naprosto ztrhali © Sony Pictures

Prehistorický Predátor se vůbec nepovedl. Nové sci-fi kritici naprosto ztrhali

Očekávaný sci-fi survival 65 v hlavní roli s Adamem Driverem bude mít v našich kinech premiéru již příští týden. V zámoří již vyšly první kritické reakce, které film bohužel příliš nechválí. Co se konkrétně nepovedlo?

10. 3. 2023 15:45 | Filmové novinky

Když se na konci loňského roku objevila upoutávka na akční sci-fi thriller 65, v němž kapitán havarované lodi (Adam Driver) ztroskotal na Zemi před 65 milióny lety a musí čelit krvežíznivým dinosaurům, mluvilo se o nadějném žánrovém projektu, jenž by mohl stát za návštěvu kina. Očekávání navíc vzbuzovali i tvůrci šedesátpětky Scott Beck a Bryan Woods, kteří se podíleli na úspěšném Tichém místě. Sci-fi novinka 65, která bude mít v českých kinech premiéru 16. března, je již v USA k vidění a první reakce kritiků jsou venku. Bohužel to ale vypadá, že moc zajímavého na novém sci-fi survivalu s nádechem Predátora k vidění není a podle Rotten Tomatoes sdružující vyšlé recenze se jedná o vyloženě špatný film. Jeho dosavadní skóre je žalostných 30 % kladně sepsaných článků s průměrným hodnocením 4.9 bodů z 10. Jaké konkrétní výhrady recenzenti vlastně uvádějí?

Často se zmiňuje neschopnost filmu vyvolat napětí, kritizuje se jeho podvyživený scénář a nevýrazná a neinvenční režie, která prý až moc často sahá k jiným vzorům jako Jurský park, Tiché místo či Muž, který spadl na Zemi. Také emotivní příběh hlavního hrdiny nedokáže vyvolat emoce. Adam Driver se prý snaží, ale film z vod průměru ani jeho charisma dostat nedokáže. Mnozí diváci jsou zklamaní z nenaplněného potenciálu, jenž nadějná premisa o hrdinovi z budoucnosti bojujícím proti prehistorickým monstrům slibovala. Také lacině působící výprava a triky jsou častým zdrojem výtek. Menšina spokojených diváků naznačuje, že pokud nebudete mít od filmu velká očekávání, nabídne vám dostatečnou porci zábavy a vzrušení. Pokud bychom měli dát na rady kritiků, asi bude lepší počkat si, až se 65 dostane na jednu ze streamovacích platforem a vychutnat si jej doma.

Zdroj: Rotten Tomatoes

Petr Kollár
Formovaly ho akčňáky, sci-fi a horory z osmdesátek a devadesátek. Posléze na VHS během dvou dnů bingewatchnul Twin Peaks a s ním se zrodila i láska k dlouhým vyprávěním, které s příchodem Netflixu získaly tu pravou platformu. Dnes se věnuje hollywoodské klasice, hongkongskému akčnímu filmu, japonskému anime i evropskému artu. Před pár lety se začetl do komiksových světů (a v poslední době mangy obzvláště). Rád se prochází po horách, miluje lesy a nepohrdne kvalitním pivem.
Češi zkouší vlastní Prcičky. Seriálová novinka připomíná i teenagerský hit Netflixu
Češi zkouší vlastní Prcičky. Seriálová novinka připomíná i teenagerský hit Netflixu
09.03.2023 18:40:00 | Filmové novinky

Streamovací služba Voyo se snaží neustále přijít s novými formáty, které by podpořily její úspěšný růst. Po zábavných soutěžích Superlov a Pohlreichův souboj restaurací přichází nový seriál pro teenagery Sex O’Clock, který míří na cílovou skupinu fanoušků fenoménu Prci, prci, prcičky či netflixovského hitu Sexuální výchova.

Nejbombastičtější akční nářez současnosti dorazil na Netflix. Nikdo o něm neví
Nejbombastičtější akční nářez současnosti dorazil na Netflix. Nikdo o něm neví
09.03.2023 17:00:00 | Filmové novinky

Pokud alespoň trochu sledujete zahraniční filmovou scénu, nemohlo vám v posledních měsíc uniknout, že jedním z nejpopulárnějších témat byla indická akční bomba RRR, která mísí historický film s adrenalinovou akcí, vztahovou bromancí a bollywoodským tancem. A ačkoli to zní naprosto šíleně, je to opravdu pecka. A nyní ji najdete i na Netflixu.

Nový špionážní nářez v traileru hýří akcí. Tvůrci Avengers utratili neskutečné peníze
Nový špionážní nářez v traileru hýří akcí. Tvůrci Avengers utratili neskutečné peníze
09.03.2023 15:30:00 | Filmové novinky

Streamovací služba Amazon Prime Video představí v dubnu jeden z nejdražších seriálů posledních let. Nový špionážní thriller má být základem pro daleko rozsáhlejší universum, které by se mělo do pár let začít rozrůstat. O čem nový seriál Citadel bude a má u diváků vůbec šanci?

Drsňák Luther recenzenty neohromil. Krimi novinka Netflixu potěší hlavně skalní fanoušky
Drsňák Luther recenzenty neohromil. Krimi novinka Netflixu potěší hlavně skalní fanoušky
09.03.2023 15:00:00 | Filmové novinky

Vnitřně rozervaný britský vrchní inspektor Luther v působivém podání charismatického Idrise Elby se poprvé představí ve filmovém zpracování, které bude od pátku dostupné na Netflixu. Řada kritiků již film viděla a my se můžeme podívat, jak moc se jim snímek líbil.