FB pixel TP pixel
Akumulátor 1 v nové podobě přichází ve 4K na iTunes © TMDB

Akumulátor 1 v nové podobě přichází ve 4K na iTunes

Poté, co remasterovaný Akumulátor 1 prošel českými, ale také americkými kiny, se dostává v nové podobě také do online světa. Nově ho můžete vidět jako první český film ve 4K na iTunes.

České novinky

Akumulátor 1 sice není nejznámější český film od Jana Svěráka, těmi budou buď oscarový Kolja nebo divácky úspěšné a laskavé hity jako Obecná škola nebo Vratné lahve, ale přesto má v naší kinematografii nezastupitelné místo. Během svého uvedení v roce 1994 se jednalo o tehdy nejdražší český film (40 miliónů korun) a obsahoval na český film až neuvěřitelné množství efektů - praktických i digitálních. Ulítlá černá komedie o tom, co se stane s vaším tělem, když se objevíte v televizi, se stala nejúspěšnějším filmem roku 1994 a získala celkem 3 České lvy - za nejlepší střih, za divácky nejúspěšnější film a Cenu časopisu Cinema.

Když se připravovala přehlídka českých filmů ke stému výročí založení republiky a promítání pro americké publikum, vybralo si České filmové centrum ze svěrákových filmů právě Akumulátora 1. Protože už ale filmová kopie za necelé čtvrtstoletí výrazně zestárla, rozhodlo se právě České centrum ve spoluprací s Českou televizí film restaurovat. Z kopie zmizely různá drobná poškození, obraz se vyhladil, barevně vyrovnal, prostě se přizpůsobil tak, aby vypadal jako kdyby byl natočený letos.

Tuto novou verzi mohli na jaře nejdříve vidět v omezeném počtu diváci v USA, následovala obnovená premiéra na karlovarském festivalu a v polovině července se film objevil také v některých českých kinech. Jeho největší předností pro uvedení je 4K kvalita, tedy aktuálně maximální rozlišení, které v digitálních kinech promítá. A nyní ve stejné kvalitě přichází také online - Akumulátor 1 se stává prvním českým filmem v rozlišení 4K na iTunes. Tam nyní najdete už téměř 400 filmů v této kvalitě a seznam se stále rozšiřuje. Akumulátor 1 ale není prvním filmem ve 4K kvalitě online, už delší dobu můžete vidět v tomto rozlišení na Netflixu Lídu Baarovou a nově také Miladu.

Accumulator 1 © TMDB

Akumulátor 1

Accumulator 1 | Česko | 1994 | Komedie | Sci-fi komedie

Když vás natočí televize, vytvoří se uvnitř bedýnky vaše dvojče. A to vám bude vysávat energii pokaždé, když k televizi usednete. Mladík Olda a léčitel Fišárek se s tím rozhodnou bojovat. Hrají: Petr Forman, Edita Brychta, Zdeněk Svěrák, Marián Labuda, Tereza Pergnerová, Jiří Kodet, Bolek Polívka

 70 %
Sledovat Online na České kino  České kino | od 5. 12. 2022
Sledovat Online na DaFilms  DaFilms | od 14. 4. 2022
Sledovat Online na HBO Max  HBO Max | od 8. 3. 2022
Sledovat Online na iTunes  iTunes | české titulky | od 20. 3. 2022
Sledovat Online na iVysílání  iVysílání | české titulky | od 8. 10. 2023
Sledovat Online na Voyo  Voyo | od 11. 5. 2021
 107 zobrazení   3 se líbí
10 českých komedií pro fanoušky Po čem muži touží
10 českých komedií pro fanoušky Po čem muži touží
04.10.2018 12:00:00 | České novinky

Mýtus o prázdných kinosálech na projekcích českých filmů opět vyvrácen! Tabulky návštěvnosti válcuje už pár dní komedie Rudolfa Havlíka Po čem muži touží. Filmoví kritici sice nechápu, ale diváci jsou nadšeni. A přesně pro ně máme naší doporučovací desítku.

Nejlepší české romantické komedie aneb po čem ženy i muži touží?
Nejlepší české romantické komedie aneb po čem ženy i muži touží?
20.09.2018 9:00:00 | České novinky

Do kin míř nová česká komedie Po čem muži touží. Jestli vás romantika v podání českých herců baví, máme pro vás seznam dalších podobných filmů, které jsou právě teď online. A že se jich v letech 2015 až 2018 urodilo docela dost.

Nejlepší české filmy pro děti
Nejlepší české filmy pro děti
13.09.2018 | České novinky

České filmy pro děti a mládež patřily dříve k našim vývozním klenotům. Především filmy režisérky Plívové-Šimkové jako Páni kluci nebo Přijela k nám pouť patří i do zlatého fondu naší kinematografie. A jaké podobné filmy se točí dnes?

10 nejlepších českých kriminálek
10 nejlepších českých kriminálek
03.09.2018 | České novinky

Dnes začíná na České televizi třetí řada Labyrintu, předchozí dvě můžeme s klidem zařadit mezi deset nejlepších českých či československých krimi seriálů historie. A kterých je těch zbylých devět?