FB pixel TP pixel
Al Pacino loví nácky v seriálu Hunters od Amazonu. Jaké jsou první reakce? © TMDB

Al Pacino loví nácky v seriálu Hunters od Amazonu. Jaké jsou první reakce?

Od pátku je k dispozici na streamovací službě Amazon Prime nový ambiciózní seriál Hunters, ve kterém se v roce 1977 v New Yorku snaží nesourodá parta kolem Al Pacina odhalit komplot v USA ukrytých nacistů. Jak se seriál povedl?

Filmové novinky

Desetidílné seriálové drama Hunters v produkci Jordan Peelea si na Amazonu v pátek odbylo svou premiéru. V něm se Jonah Heidelbaum (Logan Lerman) snaží najít vraha své babičky, aby se posléze připojil ke skupině lovců nácků pod vedením Meyera Offermana (Al Pacino). Tato skupina zjistila, že se v USA skrývají stovky vysoce postavených nacistů s cílem vytvořit v ní Čtvrtou říši. Nezbývá jim tedy nic jiného, než tento plán překazit a dohnat nacisty k spravedlnosti. První reakce na seriál, svou zápletkou upomínající Hanebné pancharty Quentina Tarantina, jsou již venku a my se můžeme podívat, jestli nás přesvědčí, abychom seriálu dali šanci.

Předně bychom měli svá očekávání trochu snížit, z prvních reakcí totiž vyplývá, že se o žádnou přelomovou pecku nejedná. Uživatelé na serveru IMDB v tuto chvíli dávájí seriálu 7,2 bodů z deseti, ovšem Rotten Tomatoes sčítající podíl kladných a záporných recenzí dává Hunterům 63 % a Metacritic, který kritická hodnocení průměruje, je dokonce na 56 bodech ze 100. Kladné reakce vyzdvihují vizuální podmanivost, jistou odvahu seriálu v tématu, jehož sdělení se bohužel někdy ztrácí, ale zejména flashbacky znázorňující brutalitu i odvahu z koncentračních táborů dokážou uhranout a dojmout. Seriál umí být stylově vynalézavý a často působivý. Na druhou stranu dovede v jednu chvíli provokovat a zároveň být otravný. Často se recenzenti odkazují k Tarantinovi a Hunters pak prý vůči němu působí jako nepovedená velmi dlouhá kopie bez humoru, chybí mu jeho sofistikovanost a režisérovy umělecké kvality, které by dílu dodaly duši. První reakce jsou tedy spíše rozpačité, zviklali vás nebo i přesto dáte seriálu šanci?

Reklama  674 zobrazení   5 se líbí
Zaklínač zahájil natáčení 2. řady. Známe režiséry, postavy i datum uvedení
Zaklínač zahájil natáčení 2. řady. Známe režiséry, postavy i datum uvedení
23.02.2020 12:00:00 | Filmové novinky

Natáčení 2. řady aktuálně největšího fenoménu Netflixu startuje. A protože Netflixu začaly unikat castingové seznamy, raději potvrdil nové postavy sám. A nezůstalo jen u toho. Kdy se Zaklínač znovu objeví na obrazovkách?

Nové tváře pro Zaklínače? Francesca, Dijkstra a možná přijde i Mark Hamill
Nové tváře pro Zaklínače? Francesca, Dijkstra a možná přijde i Mark Hamill
21.02.2020 | Filmové novinky

Natáčení druhé řady Zaklínače je již v plném proudu, klapka nestíhá, Anya Chalotra nasazuje fialové kontaktní čočky a Henry Cavill shazuje vodu, aby ukázal pořádné mutantní "gains". Zároveň však běží castingy na nové klíčové role seriálu, které zároveň odhalují, kam nás budoucí děj zavede.

Outsider ještě nedošel do finále, HBO už ale pracuje na druhé řadě!
Outsider ještě nedošel do finále, HBO už ale pracuje na druhé řadě!
20.02.2020 | Filmové novinky

I když se mělo za to, že adaptace kingovské kriminálky Outsider bude pouze limitovaná série a po svých odvysílaných deseti dílech se po ní zavře voda, scénárista Richard Price všechny překvapil, když prozradil, že pracuje na pokračování.

Apple TV+ vypustil dva nové trailery na očekávané novinky!
Apple TV+ vypustil dva nové trailery na očekávané novinky!
19.02.2020 12:00:00 | Filmové novinky

V Applu se rozhodli vykročit jinou cestou než Netflix, který téměř dennodenně zasypává fanoušky hromadami materiálu, a spíše po vzoru HBO se zaměřují na v počtu skromější, ale o to prestižnější projekty. Mrkněte na s námi na dva z nich, jejichž premiéra se kvapem blíží.