FB pixel TP pixel
Avatar nezůstane na Pandoře. Konečně víme, kdy se Neytiri podívá na Zemi © 20th Century Fox

Avatar nezůstane na Pandoře. Konečně víme, kdy se Neytiri podívá na Zemi

Zatímco první dva filmy ze série Avatar se točí hlavně okolo planety Pandora a tamní flory a fauny, producent Jon Landau odhalil, že na této planetě do budoucna rozhodně nezůstaneme. Kromě možnosti prozkoumávat další planety nás čeká návrat na Zemi.

13. 12. 2022 10:45 | Filmové novinky

Ačkoli jsme drobné střípky ze Země viděli už v kinoverzi prvního Avatara, většina z nás chtěla rozhodně vidět více než jen návštěvu pozemského krematoria, v němž se Jake Sully loučí se zabitým bratrem v lepenkové krabici. Pokud jste zainvestovali do rozšířené verze na Blu-ray, pak jste alespoň částečnou satisfakci dostali. Cameron zde totiž v přestříhané úvodní sekvenci ukázal naši planetu jako přelidněný a ohledně zdrojů vyčerpaný svět, v němž zvěř nemá už prakticky žádný prostor. Samotný Jake pak žije sám v malém bytě a večery tráví po barech, které jako jedna z mála věcí zůstaly od současnosti nepříliš vzdálené. Jinak jsou všude neony, betonová džungle, rychlovlaky, špína a roušky. Ano, roušky! Cameron byl už před 13 lety zase o krok před realitou. Zdá se však, že jsme v rozšířené verzi prvního filmu Zemi neviděli naposledy. Producent Jon Landau totiž odhalil, že se na ni podívá i hrdinka Neytiri.

Její příchod na Zemi je součástí děje Avatara 5, který je aktuálně plánován na rok 2028. Landau potvrdil, že sekvence má být hodně o střetu s realitou, která má otevřít oči Neytiri i samotným divákům. Nepochybně řadu lidí zaskočí opravdu výrazný kontrast mezi přírodním bohatstvím Pandory a Zemí na pokraji totální zkázy. Nicméně nic není černobílé a James Cameron by měl zároveň ukázat, že Země není jen prolhaná organizace RDA, ale také běžní lidé, kteří nejsou s aktuálním stavem planety spokojení. Stejně tak bychom měli během avatařích filmů zjistit, že ne všichni Na'Vi na Pandoře jsou dobrosrdeční klaďasové. Cameron a Landau zkrátka hodlají svůj svět dál rozšiřovat a dělat ho složitějším. V centru však mají zůstat ekologie a ochrana životního prostředí, které jsou pro slavného režiséra v posledních letech primárními zálibami. Cameron přitom již dříve naznačil, že by okolo čtvrtého Avatara mohl se sérií režijně skončit a předat otěže někomu jinému. Vybraného režiséra by však podle svých slov musel vyškolit v používání svých technologií, neboť je přesvědčený, že nikdo lepší v jejich užívání aktuálně není.

Zdroj: Collider

Přidejte se do skupiny Disney+ Česko na Facebooku pro další novinky ze světa Disney.
Reklama
Petr Semecký
Stresem prorostlý workoholik, který jednou rukou analyzuje festivalový art, druhou chystá preview nejžhavějšího blockbusteru a nohama sepisuje seznamy filmů a seriálů, které musí ve volném čase konečně „bingvočnout“. Milovník dobrého jídla, půlmaratonec, technologický nadšenec a sběratel všeho možného.
Nový Zaklínač je těžkým zklamáním. Recenze u novinky Netflixu nešetří kritikou
Nový Zaklínač je těžkým zklamáním. Recenze u novinky Netflixu nešetří kritikou
13.12.2022 10:00:00 | Filmové novinky

Od prequelu Zaklínače s podtitulem Pokrevní pouto se kvůli jeho komplikovanému vzniku mnoho nečekalo. Přesto jsou hodnocení kritiků, kteří již měli možnost čtyřdílnou minisérii vidět, velkým zklamáním. Zdá se, že slavnou sérii z pera Andrzeje Sapkowského nepůjde ždímat do nekonečna.

Nejlepší blockbustery roku překvapují v nominacích Zlatých glóbů. Pán prstenů je fiasko
Nejlepší blockbustery roku překvapují v nominacích Zlatých glóbů. Pán prstenů je fiasko
12.12.2022 18:15:00 | Filmové novinky

Jubilejní 80. předávání Zlatých glóbů zná své nominanty a dočkali jsme se mnoha nečekaných překvapení. Kritici totiž ocenili hned dva obří blockbustery ve stejné kategorii a dokonale pohřbili Pána prstenů od Amazonu. S tím si konkurenční Rod draka vytřel podlahu.

Chystejte si kapesníky! Nejočekávanější oscarovka nakonec dorazí do Česka
Chystejte si kapesníky! Nejočekávanější oscarovka nakonec dorazí do Česka
12.12.2022 17:00:00 | Filmové novinky

Mysleli jsme si, že se už nedočkáme, nakonec se ale i na českou kino-scénu usmálo štěstí a už v polovině února budeme mít možnost zhlédnout v kinech jednu z největších pecek téhle sezóny a žhavého kandidáta Oscara v kategorii nejlepší mužský herecký výkon.

Jedna z nejslavnějších fantasy všech dob konečně vznikne jako seriál
Jedna z nejslavnějších fantasy všech dob konečně vznikne jako seriál
11.12.2022 12:00:00 | Filmové novinky

Tvůrce úspěšných seriálů The Haunting a Půlnoční mše Mike Flanagan a producent Trevor Macy získali práva na natočení seriálové verze Temné věže od Stephena Kinga. Flanagan a Macy sdělili tuto novinku magazínu Deadline.