FB pixel TP pixel
Avengers 5: Jak překonat megahit Endgame? Máme deset nápadů © TMDB

Avengers 5: Jak překonat megahit Endgame? Máme deset nápadů

Marvelovská mánie pokračuje a Kevin Feige se svým týmem na D23 uveřejnil informace o premiérách nových seriálů i snímků ze čtvrté fáze. Mezi nimi ale kromě Eternals není žádná týmovka. Chystá se vůbec další díl Avengers? Pokud ano, sepsali jsme několik bodů, které by v nich neměly chybět.

Zajímavosti

Týmová přestavba

Avengers 5: Jak překonat megahit Endgame? Máme deset nápadů © TMDB

Iron Man je mrtev, Captain America nejspíše taky a Thor se vypravil na cesty ke hvězdám. Ústřední trojice se v Avengers už patrně neobjeví, proč ale nedat šanci vést tým jejich následovníkům. Již nějakou dobu například víme, že Jane Foster (Natalie Portman) ve Waititiho filmu Thor: Love and Thunder získá Mjolnir a stane se Thorem. A taky víme, že v seriálu Falcon and the Winter Soldier sehraje jednu z hlavních rolí agent John Walker, později známý jako hrdina U.S. Agent. Proč nedat ve vedení šanci těmto gerojům? Další kostru týmu mohou v klidu tvořit nastupující She Hulk a Ms. Marvel, případně i wakandský král Black Panther (Chadwick Boseman).

Young Avengers

Avengers 5: Jak překonat megahit Endgame? Máme deset nápadů © TMDB

Obměna starého týmu je jedna možnost, co ale rovnou uvést tým nový. Young Avengers jsou v marvelovském vesmíru stále relativně mladou skupinou, která zde nemá takové zázemí jako například Teen Titans či Young Justice u konkurenčního DC, tento tým ale stále tvoří spoustu perspektivních hrdinů. Jedné z členek, Kate Bishop, se dočkáme v Hawkeyově seriálu, kde ji slavný lučištník bude trénovat. A podle posledních zvěstí by si ji mohla zahrát Hailee Steinfeld. Bude právě výskyt Kate předzvěstí příchodu YA? Připomeňme, že tým vedle ní nejčastěji tvoří Hulkling, Miss America, Kid Loki, Stature, Speed, či Wiccan.

Příchod mutantů

Avengers 5: Jak překonat megahit Endgame? Máme deset nápadů © TMDB

Mutanti letos rozpačitě zakončili x-menovskou sérii od Foxu snímkem X-Men: Dark Phoenix, v MCU se pak někdy v budoucnu dočkáme rebootované verze. Příchod mutantů by pomohl zapomenout na bolestivé zmizení pavoučího muže a poskytl by další tým, přičemž někteří jeho členové by se mohli uchytit i v Avengers. Beast či Wolverine v komiksu několikrát stanuli bok po boku ostatních hrdinů, tak proč to nezkusit i ve filmu? A naše přání na hlavní mutantské role? Mark Strong coby Charles Xavier a Jeffrey Dean Morgan jako Eric Lensherr. Koho byste chtěli vidět vy?

Fantastic Four jako částečná náhrada Avengers

Avengers 5: Jak překonat megahit Endgame? Máme deset nápadů © TMDB

Na konci Spider-Man: Daleko od domova je krátce vidět Avengers Tower, kterou právě kdosi přestavuje. Je velice pravděpodobné, že zaniknuvší Avengers právě v tuto chvíli nahradí Fantastic Four. Kevin Feige chystá už její třetí filmovou inkarnaci a dočkat bychom se jí měli dříve než X-Men. Kdo si zahraje hlavní role? A bude film úspěšnější, než jeho hroziví předchůdci?

Rozvinutí koncepce multivesmíru

Avengers 5: Jak překonat megahit Endgame? Máme deset nápadů © TMDB

Multivesmír je zajímavý v jakémkoli filmovém či komiksovém světě, ten marvelovský byl pak zatím nejvíce rozvinut v animovaném snímku Spider-Man: Paralelní světy. V MCU se o multiverzu nejvíce mluvilo v Daleko od domova, počítejme však, že tento snímek už nespadá do kánonu. Pokud by ale multivesmír, například ve druhém Doctoru Strangeovi nabídl nějaké hrdiny z jiných dimenzí, rozhodně by se jednalo o oživení. A kdo říká, že by tito bojovníci nemohli posílit Avengers?

A-Force

Avengers 5: Jak překonat megahit Endgame? Máme deset nápadů © TMDB

V Endgame jsme se v jednu chvíli dočkali aliance ženských hrdinek pod vedením Pepper Potts alias Rescue, která se postavila Thanosovi a jeho bojovníkům. Podle hereček Brie Larson, Evangeline Lilly a Gwyneth Paltrow je scéna velice důležitá a v brzké době se dočkáme jejího rozuzlení. Je tedy velice pravděpodobné, že se v MCU dočkáme týmu A-Force, tedy určité mutace Avengers, jejímiž členkami jsou nejslavnější hrdinky marvelovského vesmíru. A kdo ví, třeba vedení týmu převezme rovnou She Hulk.

Ultimates

Avengers 5: Jak překonat megahit Endgame? Máme deset nápadů © TMDB

K určitému oživení marvelovského filmového univerza by rozhodně dopomohl i příchod týmu Ultimates. Ten v komiksu vznikl na vícero paralelních světech a mezi jeho členy patřili i klasičtí hrdinové jako Spider-Man a Captain Marvel. Ve filmovém světě by koneckonců mohli Avengers nahradit, případně se vzájemně doplňovat.

Debut netradičních hrdinů

Avengers 5: Jak překonat megahit Endgame? Máme deset nápadů © TMDB

V rámci MCU jsme viděli většinu nejslavnějších hrdinů z marvelovské stáje, jako jsou Iron Man, Captain America či Hulk, zároveň se ale tvůrcům povedl i mistrovský tah v podobě zfilmování málo známého komiksu Strážci Galaxie, ze kterého se stal obrovský hit. A když se to povedlo se Strážci, proč by nemohli uspět i třeba takoví Great Lake Avengers. Tahle parta od velkých jezer, která sídlí v Millwaukee, operuje nejčastěji ve složení Mister Immortal, Flatman, Doorman, Big Bertha a Good Boy. Už jména znějí praštěně, teď si je představte ve filmu.

Další legendární padouch na scéně

Avengers 5: Jak překonat megahit Endgame? Máme deset nápadů © TMDB

V prvních třech fázích Thanos ovlivňoval dění v celém MCU, nakonec pak vyrazil na děsivé tažení, během kterého sbíral Kameny nekonečna, aby dosáhl svého cíle. Nyní je však šílený Titán poražen a filmový Marvel nutně potřebuje dalšího arcipadoucha, jenž by dokázal hrdinům zatápět v průběhu dalších filmových (i seriálových) událostí. Díky koupi Foxu připadla Marvelu do klína jména jako Doctor Doom, Galactus či Kang, další vynikající varianta v podobě Normana Osborna je však kvůli (ne)dohodě se Sony pasé.

Crossoverová událost

Avengers 5: Jak překonat megahit Endgame? Máme deset nápadů © TMDB

Roku 2016 se Russoovým povedlo víceméně zfilmovat klasický komiksový event Občanskou válku, masivní crossover o střetu hrdinů. Film byl rozhodně úspěšný, proto vyvstává otázka, proč jsme se ještě nedočkali dalších eventů? V poslední době nám tvůrci naznačují Skrytou invazi mezi Skrully a Kree, kde tentokráte na kladné straně operují Skrullové, nám by se však líbily i Tajné války, případně Temná vláda, ve které by ovšem znovu tak trochu chyběl Norman Osborn. Tak co si na nás Feige nakonec vymyslí?

 3 804 zobrazení   10 se líbí
10 důvodů, proč je The Rock boží
10 důvodů, proč je The Rock boží
12.04.2018 | Zajímavosti

Dwayne Johnson neboli The Rock patří mezi největší hvězdy současnosti. Profesionální wrestler, z kterého se stal herec a prototyp moderního akčního hrdiny, je všude, a diváci se ho ne a ne nabažit. Proč ho ale vlastně tak milujeme? Trochu jsme zapátrali a zjistili jsme, že... je prostě fakt boží!

Hra o trůny v číslech
Hra o trůny v číslech
01.01.2016 | Zajímavosti

Fenomén. Těžko hledat slovo, které by ságu Hry o trůny vystihlo lépe. Seriál během 7. řad dokázal zbourat nespočet rekordů a mnoho z nich opakovaně, když předehnal i své vlastní úspěchy z předešlých řad. A to nás čeká ještě finální 8. série, která má potenciál řadu nejprestižnějších televizních i seriálových latěk posunout zase o kousek výš. Pojďme se nyní na kultovní GoT podívat z pohledu čísel, která jsou rovněž mnohdy neuvěřitelná i v měřítku televizní zábavy.