FB pixel TP pixel
Bizarní Netflix: Do nabídky vrací 7 dílů Rychle a zběsile... na měsíc? © TMDB

Bizarní Netflix: Do nabídky vrací 7 dílů Rychle a zběsile... na měsíc?

Pokud nás sledujete pravidelně, pak jste určitě nepřehlédli, že o končící licenci série Rychle a zběsile na Netflixu informujeme pravidelně. A nyní se Netflix rozhodl, že celou situaci ohledně práv na vysokooktanovou frančízu udělá ještě bizarnější.

Streaming novinky

Opakovaný konec licencí

Poprvé jsme o konci netflixovské licence na sérii Rychle a zběsile informovali před 3 měsíci a naposledy bylo hned 7 filmů z vysokooktanové série mezi končícími tituly v nabídce největšího současného streamera na konci března. Teď Netflix všechny filmy opět do své nabídky zahrnul, ale rovnou informuje své zákazníky, že v ní filmy zůstanou pouze do konce dubna. Což je skutečně bizarní a pro Netflix vysoce atypické, neboť většinou jsou tituly kupovány minimálně na půl roku, ideálně pak rovnou na 12 měsíců. Současné protahování licenčních práv tak vytváří dojem, že se Netflix snaží co nejdéle práva udržet, než si je studio Universal stáhne pro svou streamovací službu Peacock, která v ČR prozatím není oficiálně dostupná.

Proč by Netflix tak pedantsky lpěl zrovna na téhle sérii o rychlých fárech a lepých děvách, ve které Vin Diesel do nekonečna mele o rodinných hodnotách? Nesmíme zapomínat, že Netflix má v sérii své vlastní želízko v podobě animovaného seriálu Rychle a zběsile: Závodníci v utajení. Ten mu samozřejmě hrané filmy pomáhají úspěšně promovat. Zároveň se jedná o jednu z nejpopulárnějších frančíz současnosti a jak víme, jestli něco diváci Netflixu milují, jsou to akční fláky. Universal pak potřebuje peníze, takže přeprodej licencí v regionech, kde prozatím jeho streamovací služba nefiguruje, dává vcelku smysl. Jen je tedy skutečně zvláštní prodlužovat práva měsíc za měsícem. Že by se chystalo nějaké velké oznámení?

Rychle a zběsile už jen na Peacocku?

To naznačují poslední informace Bloombergu, který v uplynulém týdnu informoval, že Universal zvažuje, že letos Netflixu a HBO Max nebude jíž prodlužovat kontrakty a své filmy si stáhne právě pod svou značku Peacock: Další streamovací služba vyráží do boje s Netflixem. Současná škatulata s Rychle a zběsile na českém trhu naznačují, že rozhodování je ve velmi pokročilém stádiu a studio nechce riskovat dlouhodobější prodej práv. Užívejte si tedy Doma a spol., dokud můžete. Nezdá se, že by se na Netflixu ohřál dlouho.

 1 166 zobrazení   19 se líbí
Snyderova Liga spravedlnosti od HBO je diváckým hitem. Je ale rekordní?
Snyderova Liga spravedlnosti od HBO je diváckým hitem. Je ale rekordní?
26.03.2021 | Streaming novinky

Podle prvních zveřejněných průzkumů měřících televizní sledovanost může být HBO spokojeno s rozhodnutím nechat Zacka Snydera zhotovit svou verzi Ligy spravedlnosti. Ta k televizním obrazovkám přilákala obrovský počet zájemců. Rekordní ale nebyl.

Konec spekulací, Black Widow půjde ve stejný den do kin i na Disney+
Konec spekulací, Black Widow půjde ve stejný den do kin i na Disney+
24.03.2021 9:00:00 | Streaming novinky

K obrovskému, ale ne úplně překvapivému kroku se odhodlalo studio Disney. Po měsících váhání a spekulací se rozhodlo svoje dva nejbližší trháky, Cruellu a Black Widow uvést najednou v kinech i na Disney+. Překopalo také výrazně rozvrh většiny svých dalších filmů.

Netflix ovládl 93. oscarové nominace. Dohromady jich má přes třicet
Netflix ovládl 93. oscarové nominace. Dohromady jich má přes třicet
16.03.2021 9:00:00 | Streaming novinky

Americká akademie filmového umění a věd ohlásila nominace k 93. udílení Oscarů a za jednoznačného vítěze této disciplíny můžeme bezpochyby považovat streamovací společnost Netflix, která nominační ceremoniál ovládla.

Netflixu se nelíbí, že sdílíte účet s více lidmi. Začíná účty ověřovat
Netflixu se nelíbí, že sdílíte účet s více lidmi. Začíná účty ověřovat
13.03.2021 10:00:00 | Streaming novinky

Netflix zahájil testování, kdy některým uživatelům vyskakuje na obrazovkách televizí informační hláška, že budou muset účet ověřit skrze SMS nebo e-mail, neboť panuje podezření, že je jejích účet sdílen s více lidmi.